Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство :)

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Re: Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство

Мнение от renita_ltd » 24 фев 2010, 18:05

За парите го написах по повод това:
[Quote]Не съм правел сравнения на цените им с другите оператори..но това за мен не е от голямо значение, тъй като не се притеснявам от големи разходи.. а от малки приходи[/Quote]

А пък това:
[Quote]Относно, че някой казва, че даден оператор го е излъгал..според мен ще се намерят хора, който ще ти кажат, че са били излъгани и от другите оператори !! Какво правим тогава...?? Ще чакаме 4-ти оператор ли..!? Това ми звучи малко смешно..!! [/Quote]

... изобщо няма да го коментирам, защото не намирам никаква връзка с моя пост.

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 24 фев 2010, 18:08

Ето ти я връзката[Quote]А като казах излъгали моя позната имах точно това в предвид, което написах[/Quote]. Мнението за цените го изтрих за да си спокоина !! Съжаляввам и извинявай !! (flower):)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 24 фев 2010, 18:09

[Quote]
[Quote]
И тук е в сила първото правило в икономиката: [B]ПЕЧАЛБАТА ЗА ЕДИН..Е ЗАГУБА ЗА ДРУГ[/B] !!!
[/Quote]
[Quote]Това го казвам от лично впечатление..тъй като съм в строителния бизнес[/Quote][/Quote]

Не съм съгласен със теб.
Това, че [u]ПЕЧАЛБАТА ЗА ЕДИН..Е ЗАГУБА ЗА ДРУГ[/u] е плод на селяндурско-крадливия манталитет на малоумниците по целия свят. За съжаление поради присъщата им наглост и безочие те са и на предни позиции в живота, но това със сигурност няма да е за дълго.

По твоята логика като си в строителния бизнес, значи ли , че клиентите ти, от които правиш печалба, са на загуба при покупката на жилище ?
Има много варианти в които печалбата на един може да е печалба и за другата страна. Когато и двете страни влизат в сделката със ясни правила и информация за клаузите, гарантиране качество на стоката и на плащането.

Със подобно извратено икономическо мислене се стигна до кризата.
( По закон търговията със парични знаци в обръщение е забранена, а в същото време света се влияе най-много от борсите за акции и валутни двойки и тнт.)
Така се получи и световната финансова криза.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 24 фев 2010, 18:11

Много интересен случай! И много показателен, че ако човек поеме отговорността си на гражданин и потребител от най-цивилизования континент, има изход от капаните на големите доставчици. (yes)

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 24 фев 2010, 18:15

Не виждам причина да ми се извиняваш :) Просто пишем, аз за това не описах случката и не казах оператор, за да не станат безкрайни спорове кой крив, кой прав и няма и да я напиша (за мен съм си извадила поука). Иначе за мен и трите оператора са в един куп, не ги ползвам, но майка ми ги ползва. За нея стана въпрос, че се притеснявам да не объркам нещо, защото се оказа, че има доста уловки по договори, преподписване и смяна на оператор. (flower)

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 24 фев 2010, 18:19

Лица от един от операторите ме убеждаваха, че това е световна практика. Аз, естествено ги пуснах тези неща през ушите ми и реших да проверя. В САЩ, при АТ&Т, ако ти изтече договора, оставаш на същите условия, докато не го прекратиш с едно месечно предизвестие.
Подобна е практиката в Англия, Германия, Испания.
Предлагам да се обединим всички срещу тази клауза в договорите, защото това е в ущърб на всички потребители!!

888888

Мнение от 888888 » 24 фев 2010, 18:21

НЕ !!!
Кризата тръгна от САЩ и по-точно от пазара на имоти..където хора теглеха огромни кредити за покупка на имот..с цел той да им донесе в бъдеще печалба..но всичко се сринна !! Но пак..едната страна спечели че, си продаде имотите..а другата меко казано загуби от това !!

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 24 фев 2010, 18:22

Ами ако вие модераторите прецените може да смените главната тема със подобна включваща въпроса за автоматичното подновяване. (yes)

8888888
[Quote]НЕ !!!
Кризата тръгна от САЩ и по-точно от пазара на имоти..където хора теглеха огромни кредити за покупка на имот..с цел той да им донесе в бъдеще печалба..но всичко се сринна !! Но пак..едната страна спечели че, си продаде имотите..а другата меко казано загуби от това !![/Quote]
На първо четене е така. Но кой и как им даваше тези кредити и как със спекулации си покриваше положителното салдо за да може да дава още и още кредити за да взима бонуси - банкерите.
Хората които произвеждат материални блага каквото и да правят не могат да създадат финансовата криза. Това е в силите само на безделници и спекуланти като тези в банките и финансовите борси. (yes)

888888

Мнение от 888888 » 24 фев 2010, 18:24

Разбирам те..!! Притесненията ти са основателни. За това когато подписваме нещо..трябва да си отваряме очите на 4 !! :)(yes)

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Мнение от tre » 24 фев 2010, 18:52

Айде стига глупости. Да си отваряш очите и на 4 000 няма да ти помогне. Да си виждал в някой офис на оператор "общите условия" по които подписваш договор ? И да четеш и да не четеш листчето дето са ти го дали да го подпишеш- там пише само кой си и за какъв период е договора, на коя програма. И се подписваш че си съгласен с общите условия, които в този момент 99% от клиентите на съответния оператор не са ги и виждали!
Взеха за се изживяват и мтел и глобул вече като държави в държавите, със собсвено законодателство, собствени поданици (безправни роби за тях, притиснати единствено от необходимоста да наваксват в комуникацията като всички в 21-вия век) и собствени данъци.....

Отговори