Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство :)

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Re: Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство

Мнение от -=KaLin=- » 18 мар 2010, 23:19

[B]И тук не схванах.Не се ли дават само 5 лв,за да ти се заредят като кредит?Тия 1,20 лв за какво са?[/B]

Когато направих абонамента си отново на прима ми взеха 1.20лв зада заредят картата(самото преминаване е безплатно) правилния въпрос е: За какво са тези 5лв.?

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 18 мар 2010, 23:24

1.20 се вземат за да има в картата пари. Сертификат за преносимост независимо на кой оператор ще искаш струва 5лв - при ментел за примите се взима от кредита, тъй, като се издава в момента картата и ако искаш при самото и създаване и сертификат, трябва да заредиш и тези 5лв.
Иначе, не съм искал сетрифаката за да мина на прима, първо минавам на прима, за да си спестя главоболията и вече с нея искам да сменям оператора.

Потребителски аватар
-=KaLin=-

Мнение от -=KaLin=- » 18 мар 2010, 23:29

[B]първо минавам на прима, за да си спестя главоболията и вече с нея искам да сменям оператора.[/B]

Нали знаеш, че ако не си заредил примата с минимум 10лв. , условието е картата да е била активна минимум 3 месеца :) така че или трябва да дадеш тези 10лв на вятъра или да се чака прекалено много време за пренасяне. Така че тези които не искат да похабяват тези пари могат да си платят 5 лв. стига да отговарят на условията за преносимост и да се пренесат на момента. А ако не бързат с пренасянето това е по - удобния вариант.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 18 мар 2010, 23:50

И на къде ще се ориентираш,ако не е тайна?
И що бягаш,Бруте? :D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 19 мар 2010, 09:30

Ще се отклоним от темата ако отговоря. :P

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 19 мар 2010, 22:58

Mtel очевидно имат и план или планове без срочен договор и то за нови абонати. Поне такова заключение може да се извади от ценовата им листа:

http://mtel.bg/mobiltel/prices/pr_suppl_serv.php

Интересна е най-първата цена и забележката към нея със звездичката. Цената очевидно е за нови абонати, а звездичката казва, че таксата не се дължи, ако абонатът сключи срочен договор. Значи абонатът може да стане такъв и без срочен договор.

Потребителски аватар
-=KaLin=-

Мнение от -=KaLin=- » 19 мар 2010, 23:02

Дори и да питаш оператор или в магазина ще има:

Бля, бля, бля. Безсрочен е UP2U, който е само за младите. И с това те режат. Въобще не ги интересува какво си прочел ти. Но да ти кажа май е по - добре да си сключиш срочен договор, че тези 46лв ли бяха не си заслужава да ги дадеш за парче пластмаса.

prp
Регистриран: 05 ное 2006, 18:50

Мнение от prp » 03 юни 2010, 16:31

Пиша като препатил от безскрупулната им и рекетьорска схема. Всички знаем че мобилтел а и всички други ад-та са на "бившите хора с бухалките" които по този начин си легализираха бизнеса и едно ад не може да бъде проследено с какви капитали е създадено... но това е друга тема. Те само по този начин знаят да си вадят милионите с изнудване и сила. Правят такива договори единствено от страх че един ден може да се окажат без клиенти и да няма от кого да пият кръв. Техния коз е че ти имат номера и да не ти го дадат за да отидеш при другите с него.

Единственото решение на проблема според мен е да се направи сайт или блог където всеки разочарован и прецакан клиент може да въведе новия си номер и името си и чрез търсачка техните познати поради невъзможност да се свържат с тях правят една справка с търсачката по номер или по име. Всеки може да си осигури достъп до интернет и е много лесно да се направи само трябва да се популяризира сайта и тогава изнудвачите и кръвопийците ще духат супата и ще можем да се прехвърлим на който си оператор искаме без да се притесняваме че няма да ни открият после нашите познати. Дори бих се включил с каквото мога за тази идея. Мога и хостинг на услугата да осигуря само да има желаещи да го подържат.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 03 юни 2010, 16:44

prp, добра идея и инициатива... усещам, че доста си им насъбрал :)
Съвета ми е да не хабиш много нерви и труд обаче. Вече може спокойно да минеш на предплатена карта при всички оператори, а преноса на номер от един оператор към друг на едно гише се еъвежда от 6 август и тогава няма да се налага да бъдеш убеждаван или тормозен от страна на инструктираните консултанти. И все пак както се спомена вече - по-големия проблем в момента за всички е автоматичното преподписване на договора от оператора. Махнат ли и тази гилотина от КРС ще ми олекне многократно ;)

пс: сега разбрах,че пишеш от гледна точка на потърпевш, който най-вероятно е загубил или сменил номера си, преди наличието на долните две нововъведения. Аз обикновенно процедирам като уведомя всичките си контакти за новия си мобилен номер чрез смс-и, съобщения, постове, състояния във всички места и месинджъри, в които моите приятели и заинтересувани комуникират с мен. Е разбира се биха останали и хора, неразбрали, за смяната на номера ми, но тогава мисля, че те самите нямат нужда от уведомление за новия ми номер, след като аз ги нямам в контактите си. Или иначе казано без много заигравка и претенции си решавам въпроса за един ден, но се радвам, че до сега за 10 години само два пъти съм сменял мобилния си номер. Всеки си има методи, за мен това е належащо, но не е проблем номер едно, че чак със сайтове и хостинги да се занимавам.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 03 юни 2010, 16:45

:) Интересна идея. Може дори "приемащия" оператор който всъщност дава НОВ номер да дава за първия месец неограничени СМСи към всички мрежи, или пък чрез неговата си систама през терминал да източи номерата от дадената му СИМ и автоматично да разпрати СМС със текст по избор на клиента + новия му номер (whistle)

Отговори