Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство :)

ToxiNiK
Регистриран: 09 юни 2010, 17:39

Re: Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство

Мнение от ToxiNiK » 10 юни 2010, 15:42

Да, наистина не мина номера с т.52 от Общите условия. При несъответствие между Общите условия и Индивидуалния договор валидното е написаното в договора. Това ми каза приятел адвокат. Днес ходих до офиса на МТЕЛ. Не ми направиха проблеми с "Уведомлението за прекратяване на договора". Попълних уведомления и за трите ми карти и си взех копия от тях. Преподписах си и договора за интернет на тарифа с по-ниска такса - MTEL SURF Nonstop за 25 лв. Досега бях на 5 ГБ за 50 лв. Веднага с подписването на договора подписах и си взех и уведомление за прекратяване за да може след 1 година договора ми автоматично да стане безсрочен.
За информация на тези които питат какво ще стане ако след изтичане на договора направят голяма сметка и не я платят или дали картата им няма да бъде спряна автоматично след изтичане на договора. Ето една извадка от уведомлението за прекратяване на договора:
" ........
1. В рамките на последния месечен таксуващ период от срока на Договора, следва да заявя прекратяване на достъпа до мрежата .................... В случай, че условието по тази т.1 не бъде изпълнено, достъпът до мрежата няма да бъде прекратен с изтичане на срока по Договора и следва да заплатя всички суми, дължими за услуги, ползвани след изтичане на този срок, съгласно условията на Договора.
........."

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 10 юни 2010, 16:41

Преди беше Предизвестие,сега е станало Уведомление.И с тази нова точка...да не видят нещо от Глобул

Я кажи дали има други интересни точки

ToxiNiK

Мнение от ToxiNiK » 10 юни 2010, 17:34

Това е сканираното уведомление.

http://img685.imageshack.us/img685/8506/uvedomleniemtel.png

jjf
Регистриран: 11 фев 2010, 13:32

Мнение от jjf » 10 юни 2010, 21:11

:) Преди време като проучвах въпроса във връзка с темата говорих с някакъв служител от обслужване на клиенти и той самият призна за недомислицата според тогавашния текст на предизвестието да трябва да се обаждам допълнително, за да ми спрат сигнала, като обеща да отнесе проблема към правния отдел. Дали тази промяна е станала по повод на моето обаждане или не е без особено значение. Практически договорът не се прекратява, а става безсрочен, защото пак трябва да се обадиш. Моят съвет е да се посети офис, за да се вземе нещо черно на бяло, че изрично сте искали в последния месец прекратяване, защото най-лесно ще го докажете. Все пак адмирации за Мтел, че поне ни дават избор дали да останем на безсрочен при тях. С тази нова т.1 май моето ръководство стана излишно :)

Анкъл Самюъл
Регистриран: 10 май 2006, 08:32

Мнение от Анкъл Самюъл » 11 юни 2010, 17:28

Адмирации за .... ли си написал? А знаеш ли какво е стокхолмски синдром? Неее, когато умишлено те правят на глупак, просто забрави възпитанието си и отговори със същото! Така е честно, така е правилно.

dani86
Регистриран: 21 ное 2007, 22:09

Мнение от dani86 » 14 юни 2010, 12:35

Ролята на това обаждане в последния месец е донякъде за да не се получават случаи, в които клиенти са си пуснали предизвестието 5-6 месеца преди края на договора и изведнъж в последния ден ....да ти спрат телефона внезапно ще е кофти. Предполагам се сещате, че има хора които въпреки желанието да си спрат договора не живеят с мисълта кога им е последнния ден от договора. Мисля, че сканирания докуемнт достатъчно ясно е написано всичко.

ToxiNiK

Мнение от ToxiNiK » 15 юни 2010, 19:57

На мен твоето ръководство ми беше много, много полезно.
Благодаря.
(beer)(beer)

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 07 юли 2010, 13:52

Имам нужда от помощ :( Не знам какво да правя, а и не съм много на ясно с договорите на Мтел. Ще съм благодарна, ако ми помогнете (flower)

Баба ми имаше една инвалидна карта от преди повече от 10 години, която се ползваше от майка ми. Имаше 20 минути към всички домашни и мобилни телефони и беше безсрочна. Днес и се обаждат по телефона и и съобшават, че и е сменен абонаментния план с Конфорт 250. Тя отива в най-близкия офис и от там момичето и обяснява, че планът е сменен, защото бил много СТАР И НЕИЗГОДЕН ЗА НЕЯ!!!!! Пита за колко време е договора и се оказва, че е за 2 год!!!!

Законо ли е това и има ли начин да се смени договора поне да е за една година? И изобщо има ли начин да мине към друг оператор без да плаща неустойки?

Боцко
Регистриран: 28 мар 2010, 11:22

Мнение от Боцко » 07 юли 2010, 13:57

Това е ПАРАДОКС (woo) (no)
Просто звучи като ВИЦ :X

Кой преценява кое е изгодно за клиента и кой има право да променя условията по договорите - едностранно (whistle)

Принципно има "логика" в това ;)
Клиента е ползвал услугите на М-тел 10 години и може би няма да има нищо против да има договор за тези (променени) условия по договора за период от още 10 години :D
Е това е "находчивост" (woo)

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 07 юли 2010, 14:07

И на мен не ми звучи много правдоподобно,дори и да става дума за Мтел.
Не могат да ти сменят абонаментния план без твое знание,още по-малко пък и да го направят с договор за 2 години.
Вариантите са два:
1.Някой е сменил от ваше име планът ви без да знаеш.Спомни си дали майка ти като е ходила да плаща сметката си последния път, не са я омаяли и я накарали да смени плана?
2.Станала е някаква техническа грешка,която би трябвало да бъде оправена.

Ако и двата варианта ти се струват невъзможни,то тогава бъди спокойна-при всички положения промяната в плана ще бъде премахната-дали от самите Мтел,дали от някой от органите отговарящи за потребителските права,със сигурност няма да си потърпевша,освен ако не премълчаваш нещо...
А стария договор,щом е от 10 години,то може да го прекратиш по всяко време и да преминеш на който искаш друг оператор.Договорите по това време бяха безсрочни след първоначалния срок,така че дишай спокойно и бягай далеч от "Твоя глас"...

П.С.Между другото инвалидния план на Мтел и Глобул наистина е нещо безумно,особено при днешните предложения със същата абонаментна такса...

Отговори