Как даден оператор ще ни стимулира да регистрираме точно неговата карт
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Re: Има ли томболи/награди/промоции при регистриране на карта?
Може и така да е,но е факт че единствено Виваком стимулират по някакъв начин клиентите си да регистрират своите предплатени карти.
За мен по интересен е факта с колко ще намалеят клиентите "в сянка" след регистрацията на тези карти.Моето предположение е за около 15-20 % абонати,които изведнъж ще се изпарят и тогава какво става с тъй гръмогласно обявения брой абонати на двата големи оператора???
За мен по интересен е факта с колко ще намалеят клиентите "в сянка" след регистрацията на тези карти.Моето предположение е за около 15-20 % абонати,които изведнъж ще се изпарят и тогава какво става с тъй гръмогласно обявения брой абонати на двата големи оператора???
Онзи ден по БиТиВи имаше репортаж специално за регистрация на предплатените карти и казаха, че до момента (по памет) са регистрирани около 20 000 предплатени карти от 4 000 000 .......така, че си правете сами изводите до месец и половина колко още ще го направят и след това изведнъж колко бройки абонати ще паднат от надутите и гръмки съобщения за милиони и милиони абонати на операторите......
Знае ли някой, каква е реалната бройка на абонатите за всеки оператор и как така се получавa оператор с толкова малка бройка абонати да реализира печалби в размер на стотици милиони? (woo)
[Quote]Стой без телефон.[/Quote]
Ееее, ти пък. Човека може да си има "стационарка". :P :D
Ееее, ти пък. Човека може да си има "стационарка". :P :D
няма да стане ясно нищо, тъй като картите си остават валидни, просто ще им се блокират обажданията... Вива ги пази 2 години от датата на последното плащане, а мтел и глобул - 1 година... така че докато не изтече валидността на картите, операторите ще си ги бройкат за "абонати" дори и да са спрени...
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Сега се загледах в условията на Глобул и се оказва,че си прав.Предполагам,че и другите два оператора процедират така,така че са намерили удобен начин още доста време да обявяват "баснословния" си брой абонати...
[Quote]Според мен не би трябвало да има бонус[/Quote]
Това зависи от оператора, ако е силно заинтересуван да брои и "мъртвите души", дава бонус.
П.п Когато преди години беше достъпна такава информация, активните, но неизползвани карти достигаха до 30%.
Това зависи от оператора, ако е силно заинтересуван да брои и "мъртвите души", дава бонус.
П.п Когато преди години беше достъпна такава информация, активните, но неизползвани карти достигаха до 30%.
Има голям смисъл от стимулиране на клиентите да си регистрират предплатените карти, защото регистрацията е свързана с логистични главоболия - ходене до офисите на операторите и болезнено промиване на мозъка с пропаганда да минеш на абонамент.
Като се има предвид, че предплатените тарифи са сравнително унифицирани и голямата шитнята, с която клиентът ще се сблъска при регистрирането, той ще се стреми да намали до минимум регистрациите и ще регистрира примерно една карта; и тук се намесва стимулирането - ще регистрира картата на оператора, който ще му даде бонус.
Edit: промених заглавието на темата.
Като се има предвид, че предплатените тарифи са сравнително унифицирани и голямата шитнята, с която клиентът ще се сблъска при регистрирането, той ще се стреми да намали до минимум регистрациите и ще регистрира примерно една карта; и тук се намесва стимулирането - ще регистрира картата на оператора, който ще му даде бонус.
Edit: промених заглавието на темата.
Виж сега - това си е твоето желание - ако искаш да си регнеш само една и да се откажеш от другите - твоя воля.
Според мен Вивател изкуствено се опитва да се увеличи броя на предплатените карти, "стимулурайки" ги чрез допълнителни минути. Представете си колко нови абонати на Вивател ще се появят само и само да вземат тея минути :) Аз ти гарантирам, че ще са доста, особено от ромския произход :)
Според мен Вивател изкуствено се опитва да се увеличи броя на предплатените карти, "стимулурайки" ги чрез допълнителни минути. Представете си колко нови абонати на Вивател ще се появят само и само да вземат тея минути :) Аз ти гарантирам, че ще са доста, особено от ромския произход :)
[Quote]Представете си колко нови абонати на Вивател ще се появят само и само да вземат тея минути :)[/Quote]
А, те 'щото Виваком малко минути дават и към 12 номера сигурно... :D
50 минути по-скоро могат да са стимул при Глобул или М-Тел... :P :D
А, те 'щото Виваком малко минути дават и към 12 номера сигурно... :D
50 минути по-скоро могат да са стимул при Глобул или М-Тел... :P :D