КАК М-ТЕЛ МЕ ОГРАБИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН !!!
Re: КАК М-ТЕЛ МЕ ОГРАБИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН !!!
Аз не вярвам на viktor0000 Мтел да му плаща за мнения по форуми. Пълен майтап, ако той изпълнява така дейност. Аз ако му плащах за мнения и като прочета кви ги пише бих го уволнил на момента. Все пак в Мтел мисля, че имат добри маркетинг специалисти и не биха допуснали такъв непрофесионализъм.
За съжаление познавам много хора, които работят в дъжавни институции и повече от 10 години не са си сменяли номера и оператора, естествено те не плащат телефон и не се притесняват, но една голяма част от абонатите на мтел са точно такива. Да не забравяме, че много хора свързват Глобул с Германос, и много хора са имали достатъчно перипетии през годините там и за нищо на света не биха си взели тяхна карта. Да не забравяме колко византийски фирми и банки има в България и те като особено добри националисти задължително са с техни карти. Остават виваком, които по мои наблюдения се използват като втори оператор. В смисъл може би не повече от 20% от абонатите им имат само карта на виваком и никаква друга. В крайна сметка из контактите ми в момента текат бурни промени, а най-много ще спечели този оператор който предложи за 50лв. 1000 минути и 200 смс-а към всички (без простотии от 50ммс, 5мб интернет и т.н.).
[Quote]За съжаление познавам много хора, които работят в дъжавни институции и повече от 10 години не са си сменяли номера и оператора, естествено те не плащат телефон и не се притесняват, но една голяма част от абонатите на мтел са точно такива. [/Quote]
Не само в държавни институции. Стотици, хиляди фирми са абонати на М-тел и повечето от тях няма да тръгнат да си сменят оператора, но с последния автогол от страна на оператора и вече улеснените условия за пренос на номера към други оператори започва да се наблюдава и това явление.
[Quote]В крайна сметка из контактите ми в момента текат бурни промени, а най-много ще спечели този оператор който предложи за 50лв. 1000 минути и 200 смс-а към всички (без простотии от 50ммс, 5мб интернет и т.н[/Quote]
Тия цифри за месечна такса от по 50лв ми се струват над средното равнище за това. Все си мисля, че средното месечно потребление на абонатите е или поне би трябвало да е в диапазона 20-30лв. В тоя ред на мисли и предположения [u]от моя страна[/u] предполагам, че най-печеливш ще се окаже [u]след време[/u] оператора предложил най-конкурентни цени за услугите си. Това обаче не може да стане мигновенно, тепърва Г и В ще догонват М и ще се борят за техните и други нови клиенти. Другия фактор е броя на минутите в собствена и в други мрежи. Докато все още има значение на кой оператор звъниш очаквам все догонваща позиция от страна на Г и особено на В!
Не само в държавни институции. Стотици, хиляди фирми са абонати на М-тел и повечето от тях няма да тръгнат да си сменят оператора, но с последния автогол от страна на оператора и вече улеснените условия за пренос на номера към други оператори започва да се наблюдава и това явление.
[Quote]В крайна сметка из контактите ми в момента текат бурни промени, а най-много ще спечели този оператор който предложи за 50лв. 1000 минути и 200 смс-а към всички (без простотии от 50ммс, 5мб интернет и т.н[/Quote]
Тия цифри за месечна такса от по 50лв ми се струват над средното равнище за това. Все си мисля, че средното месечно потребление на абонатите е или поне би трябвало да е в диапазона 20-30лв. В тоя ред на мисли и предположения [u]от моя страна[/u] предполагам, че най-печеливш ще се окаже [u]след време[/u] оператора предложил най-конкурентни цени за услугите си. Това обаче не може да стане мигновенно, тепърва Г и В ще догонват М и ще се борят за техните и други нови клиенти. Другия фактор е броя на минутите в собствена и в други мрежи. Докато все още има значение на кой оператор звъниш очаквам все догонваща позиция от страна на Г и особено на В!
И МТЕЛ НЕ ГУБИ КЛИЕНТИ, НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ПРОСТО, НЯМА СМИСЪЛ!
След 10 г. в Мтел ,като бизнес клиент с 8 сим карти ,сега съм в процес на смяна на оператора .
Викаш не губят клиенти а ? :D
След 10 г. в Мтел ,като бизнес клиент с 8 сим карти ,сега съм в процес на смяна на оператора .
Викаш не губят клиенти а ? :D
Ще ти отговори, че ти не си меродавен 8) и донякъде ще е прав!
Че губят клиенти - губят, ФАКТ! Лошото е, че те са в основата на пирамидата и загубата е капка в морето от много други, които по НЕразбираеми за мен причини все още стоят и ще останат клиенти на оператора. Да не забравяме и масираната реклама по всички възможни медии, които целят привличането на нови и нови рибки, няма толкова реклама, колкото от М-тел на нищо и никъде. Кадърните и разумни хора предполагам знаят, че когато едно нещо се рекламира масово, то има нещо гнило в цялата работа, но много рибки ще се хванат на въдичката ;)
Че губят клиенти - губят, ФАКТ! Лошото е, че те са в основата на пирамидата и загубата е капка в морето от много други, които по НЕразбираеми за мен причини все още стоят и ще останат клиенти на оператора. Да не забравяме и масираната реклама по всички възможни медии, които целят привличането на нови и нови рибки, няма толкова реклама, колкото от М-тел на нищо и никъде. Кадърните и разумни хора предполагам знаят, че когато едно нещо се рекламира масово, то има нещо гнило в цялата работа, но много рибки ще се хванат на въдичката ;)
Да не забравяме, че Loop още няма реална алтернатива и наистина е най-евтиният възможен план. Аз лично не бих се махнал скоро от него, но друг договор на мтел не бих си взел :)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Абе интеУект, ти тогава що си губиш времето да защитаваш Мтел ???? Плащат на такива като теб да всяват смут и колебание в пространството.
Да наистина няма страшно в това да пренесеш номер или да закриеш един и да пуснеш друг. Не като да идват във вас със кабели и да дупчат навсякъде. То и тук няма страшно щом е за по-доброто качество :)
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
Всеки си знае потреблението и нуждите, не е коректно да говорите така, сякаш всички с мтел са малоуми и не знаят какво е добро за тях :X В крайна сметка който не е доволен сменя оператора. Аз не съм имала до сега проблеми с тях. :)
-
- Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39
[Quote]Аз не съм имала до сега проблеми с тях.[/Quote]
Ти си от малкото 0,0001 % който са доволни от Ментел:D:D:P
Ти си от малкото 0,0001 % който са доволни от Ментел:D:D:P