Как МТЕЛ надписва сметки !!!

cheto
Регистриран: 04 авг 2006, 20:45

Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от cheto » 21 дек 2016, 10:25

Конкретно за БОБ, демек МенТЕЛ...
Сметка 2.32 според pdf фактура.
В сайта им обаче и на каса искат 3.8
Няма надписване просто едното е повече.
Не бих отворил фактурата да я следя за такава сума, но просто след като ми бяха надписали неизползвано количество данни(картата се ползва от малко дете) и още го оспорвам си отварям pdf да видя.

098765432
Регистриран: 20 дек 2016, 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от 098765432 » 21 дек 2016, 10:36

[Quote]И какво ще направиш? За 4 лв ще влезеш с бухалка в някой офис...жалка родна картинка..
[/Quote]

И що трябва да се влиза с бухалката- това само уникално тъп индивид може да го измисли и направи. Колкото и на масовия юзър да не му се вярва си има законен ред- при мен заради въшливи 30-на лева надвзета сума и оспорване от страна на работодателят ти Мтел се стигна до дело и проверки от разни инстанции. В крайна сметка вместо да ми върнат 30лв. и да се извинят се стигна до 35 бона глоба, загубено дело и плащане на още 15 бона на мен заради вреди и разноски по делото.

Не че и другите са били все перфектни, но и Виваком, и Теленор са възстановявали надвзети суми без бой. Теленор дори са се обаждали да ме информират, че фактурата ми е объркана и да не бързам да я плащам- коригираха я след 5-6 дни... Грешки стават навсякъде- важно е как се справяш с тях и тук Мтел изостават с 500 години от конкурентите.

JohnSnow
Регистриран: 12 дек 2014, 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от JohnSnow » 21 дек 2016, 12:12

@Apple_fan: След като не си работил/ш за Мтел, защо се хвърляш като Матросов на амбразурата да ги защитааваш във всяка тема и откъде произтича тази безгранична любов към Мтел.
Защо смяташ потребителите на други оператори за "втора категория хора"?
От последния ти пост останах с впечатление, че нямаме право да се оплакваме ако смятаме сметката си за надписана (особено ако е от Мтел)- поправи ме моля ако съм разбрал грешно!

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от Apple_fan » 21 дек 2016, 12:37

Глупости. Всеки има право на мнение и да се оплаква. Мтел никога не са били цвете за мирисане, а за да станат, трябва да слязат на земята, а не да се държат като неземен лидер, каквито от няколко години не са.
Никаква любов нямам към Мтел. Истината е, че червените са категоричен лидер само в няколко области в страната-София-град, София-област, Монтана, Русе, Велико Търново и Сливен. В останалите области или са първи с минимална разлика пред конкурентите благодарение на бизнес клиентите си или отстъпват от Теленор и Виваком. Това е истината.

valkov2
Регистриран: 21 яну 2013, 22:09

Мнение от valkov2 » 21 дек 2016, 12:55

Този месец 2 пъти пращах СМС да спрат с глупавите тестове от 881. Едва на втория път спряха, а вече имам 10 лв. сметка. Това беше малката капчица, която преля чашата. След Коледа ще пренеса номера към друг оператор. То бива простотия и неуважение, но това минава всякакви граници. И не съм съгласен, че МТел е лидер в Русе. Много частни и бизнес клиенти се махат от тях. С телефонията проблем няма, но мобилния им интернет е доста по-зле от конкуренцията. Вярно е, че има много хора, които имат изграден дългогодишен навик да ходят в определен офис, да плащат само таксата без нищо допълнително, да виждат едни и същи лица и т.н. Такива хора няма да си сменят оператора, защото нямат нужда от това. По мое наблюдение от МТел се махат предимно активни хора, които не ги мързи да се борят за това, което искат.

098765432
Регистриран: 20 дек 2016, 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от 098765432 » 21 дек 2016, 14:24

Може ли да се спреш с глупостите дето ръсиш, а? Знаем, че ти плащат, знаем че си оправдаваш коледният бонус от 3лв. и дъвка с косъм, но вземи да се спреш...
Мтел НИКЪДЕ не са първи и мога топките си да заложа. Дори и при фирмите вече не са водещи- мога да ти покажа извадки от работата на 30+ акаунт мениджъра и при всичките 70+% от сключените договори през последните 3 години са за пренос от Мтел. Съвсем грубо това са над 50 000 сим карти- в последно време имаше масово бягство на големи фирми от Мтел и само малките фирми все още стоят там...
Сега започва и масов пренос от Близу към кварталните доставчици- много скоро и там ще има як срив, купуването на чужда мрежа е лесно, но поддържането и е друга тема. Купиха Спектрум и Мегалан- преебаха всичко, сега е ред да осерат мрежата на Близу която и без друго не е цветуща. Трябваше да играят като Виваком- изграждаш собствена мрежа и си спестяваш куп грижи, макар и да става по-бавно...

Ozont
Регистриран: 21 мар 2016, 08:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от Ozont » 21 дек 2016, 15:14

Андрешко, спри се малко че ще взема да ти повярвам. Осъдил някой за 15к, 50к сим карти. Като се събуди потен ли беше?

mathur
Регистриран: 18 дек 2010, 20:36

Мнение от mathur » 21 дек 2016, 18:07

ЗА [u][B]МЕНТЕЛ[/B][/u] СТАВА ДУМА НАЛИ ????

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Мнение от velnsl » 21 дек 2016, 18:45

[Quote]Аз за повече 10 години във Виваком[/Quote]
Е аз до края не можах да ги направя 10 години, но... Хванах и там надписана сметка. Проверих разпечатката 15 смс-а за под 30 секунди. Отидох в офис и им обясних най-нормално, че с този номер имах кратък бизнес около месец, а тази сметка е 2 месеца след като престаха да го виждам изобщо. Отговор на Виваком "Ще проверим!", след проверката минаха с извинението, че СМС-ите са изпратени, но не са доставени(все пак да бъдем рейлисти оператора не може да си признае, не ги мтелизирал). Пари не ми върнаха. Приспаднаха ги от следващата сметка.
Как да напиша лошо за такава компания?
098765432 , [Quote]
от страна на работодателят ти Мтел се стигна до дело и проверки от разни инстанции. В крайна сметка вместо да ми върнат 30лв. и да се извинят се стигна до 35 бона глоба, загубено дело и плащане на още 15 бона на мен заради вреди и разноски по делото.[/Quote]
Респект за това!
Само да те попитам ти имаше ли някакви разноски по това дело лично? Кой адвокат ползва?
Би било полезно четиво за новоподписалите с Мтел, че дори и може да им влезе в употреба такава информация.

[Quote]След като не си работил/ш за Мтел, защо се хвърляш като Матросов на амбразурата да ги защитааваш във всяка тема и откъде произтича тази безгранична любов към Мтел.
Защо смяташ потребителите на други оператори за "втора категория хора"?[/Quote]
И аз това се чудя.

[Quote]Съвсем грубо това са над 50 000 сим карти- в последно време имаше масово бягство на големи фирми от Мтел и само малките фирми все още стоят там...[/Quote]
Като редовен писател и по-малко читател на форума, бих цитирал Епълфен "Мтел не ги събаря загубата на 50 000 симкарти. Това е щото хората масово сега минавали на 1 карта, а както на времето 2-3 карти. Отделно това ще подпомогне мтел да си покачи печалбата, като останат само платежоспособните клиенти. Бедните бягат към Виваком и Теленор."(цитата е по-груб спомен). Аз съм Епълфен-фен.
След, което му отвърнах, че Мтел не е за баровци, а за балъци дето като ги чукнеш с 15-20лв горница за надписани инеизползвани услуги да не вдигат множо джабалата, ами само да си плащат.
Не знам дали ще мога да му намеря глупостите в момента, но съм сигурен, че са писани от него.

dessyteneva
Регистриран: 08 юли 2005, 19:11

Re: Re: Как МТЕЛ надписва сметки !!!

Мнение от dessyteneva » 22 дек 2016, 13:17

Аз имам малко по-различен проблем с Мтел, не точно надписване на сметки, а некоректен договор, но за да не отварям нова тема, ще ви разкажа тук, тъй като търся съвет към кого да се обърна по въпроса. Сагата е много дълга и започва преди две години почти, когато се опитахме да купим за баща ми телефон на изплащане и съответно да преподпишем договора, да ама не - в три офиса не можаха да изпишат телефона от системата и се наложи да преподпишем по телефона, договорът дойде с куриер и в него всичко е коректно, подписахме и си помислих, че това е края на проблемите, но за жалост те едва започваха... Следващата фактура се оказа сгрешена, тъй като въпреки, че в договора пише такса за 24 месеца Трансфер М нов, беше отчетена такава за 12 месечните условия - започна се едно звънене, обяснения, чакане, минаха над две седмици, а баща ми си беше платил, възрастен човек, недовидял, не се замислил, както и да е. Оправиха проблема с таксата и обещаха една такава бонус, като извинение, но в следващата фактура тя естествено липсваше, Мтел, какво друго да кажа и отново се започна безкрайното чакане на оператор, справки, въпроси, разкази...не ми се иска да си го припомням направо, но съм инат и не обичам да ме цакат балъшки. Приспаднаха я от следващата фактура и всичко беше мирно и тихо, докато не проверих наскоро как стоят нещата, защото искам да прехвърля номера ком Теленор. Услужливата, но или некомпетентна,или нарочно лъжеща операторка ми каза, че няма проблем, стига да платим последната оставаща вноска по телефона и други неустойки няма да има. Да, ама не за пореден път - добре че момчето в офиса на Теленор провери, иначе щяхме да се подхлъзнем само със 134 лв, не питах от къде, защото той не е и длъжен да знае, а просто ми направи услуга да провери, преди да подадем заявлението. Оказва се, че при корекциите, извършени покрай двете грешки, договорът е стартирал всеки път с новата дата, въпреки че ние не сме информирани и не сме разписвали подобно нещо, а сега до края му остават още близо три месеца, което прави невъзможно прехвърлянето без неустойки... Не знам към кого да се обърна, трябва ми съвет къде да се оплача за това неоторизирано удължаване на договора и то не заради пропуснатата оферта в другия оператор, а заради мръсните номера, които играе Мтел или по-скоро некадърните му служители и защото подобен договор, който не е разпесан от титуляра, би трябвало да е невалиден, но те ще си начислят неустойките при прехвърляне и ще има редица проблеми, а нямаме възможност за адвокати и съд. Трябва да има институция, където да се оспорят подобни своеволия все пак?

Отговори