Как МТел тарифира разговори към БОБ? Известие за пренос?
Как МТел тарифира разговори към БОБ? Известие за пренос?
1. Знае ли някой как МТел реално тарифира обажданията към БОБ?
- Като такива към собствената си мрежа или като такива към чужда мрежа?
2. И още нещо важно - ако нормален МТел-ски номер се прехвърли към БОБ, ще има известие за пренос, когато се избира от друг МТел-ски?
Благодаря!!!
- Като такива към собствената си мрежа или като такива към чужда мрежа?
2. И още нещо важно - ако нормален МТел-ски номер се прехвърли към БОБ, ще има известие за пренос, когато се избира от друг МТел-ски?
Благодаря!!!
Re: Как МТел тарифира разговори към БОБ? Известие за пренос?
И на двата въпроса отгговорът е отрицателен.
[Quote]1. Разговор от Мтел към Боб се таксува като разговр от Мтел към Мтел.
2. Ако потребител с включени минути в мрежата на Мтел се обади към потребител използващ Боб, то се намаляват от въросните включени минути, а не се таксува към чужд оператор
3. Ако потребител на Мтел има активна група "Семейство и приятели", то към тези номера не може да се добавя номер от мрежата на Боб или пренесен такъв към Боб.
4. Ако потребител използващ мрежата на Мтел (без значение от абонаментния или предплатения план) се обажда на пренесен номер от мрежата на Мтел към Боб, то той не чува сигнал за пренос на номер.[/Quote]PLAYL|FE
2. Ако потребител с включени минути в мрежата на Мтел се обади към потребител използващ Боб, то се намаляват от въросните включени минути, а не се таксува към чужд оператор
3. Ако потребител на Мтел има активна група "Семейство и приятели", то към тези номера не може да се добавя номер от мрежата на Боб или пренесен такъв към Боб.
4. Ако потребител използващ мрежата на Мтел (без значение от абонаментния или предплатения план) се обажда на пренесен номер от мрежата на Мтел към Боб, то той не чува сигнал за пренос на номер.[/Quote]PLAYL|FE
БОБ се третира като номер от собствена мрежа, т.е р-ри към БОБ номера се таксуват по цена като към Мтел мобилни, при наличие на безплатни минути към Мтел мобилни обаждания към БОБ се приспадат и т.н.
По втория въпрос не мога да отговоря категорично, според мен не би трябвало.
По втория въпрос не мога да отговоря категорично, според мен не би трябвало.
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
[b] Туко що попитах и ми казаха следното:
1)Разговор от М-Тел към БОБ се тарифира като разговор М-Тел-М-Тел
2)М-Телски номер може да се пренесе в мрежата на БОБ и ще се чува сигнал, че е пренесен номера.
[/b];)
1)Разговор от М-Тел към БОБ се тарифира като разговор М-Тел-М-Тел
2)М-Телски номер може да се пренесе в мрежата на БОБ и ще се чува сигнал, че е пренесен номера.
[/b];)
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
Точно така, а относно СИП, не не може да се добави БоБ в СИП поради факта, че СИП е услуга за номера - клиенти на МТел тарифи не БоБ.
Никого не съм питал, но току що пробвах - набрах номер с 088 който сега е на Боб и не чух сигнал за пренесен номер.
[Quote]2)М-Телски номер може да се пренесе в мрежата на БОБ и[u] ще се чува сигнал[/u], че е пренесен номера.[/Quote](no)
Пак се изказа неподготвен:D Писано е по тази тема в темата за Биг Боб,как мислиш да ти дава сигнал като са на една мрежа:D:D:D:D
Пак се изказа неподготвен:D Писано е по тази тема в темата за Биг Боб,как мислиш да ти дава сигнал като са на една мрежа:D:D:D:D
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
Казвам какво ми е казала служителката. Не нося отговорност за компетентността й.
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Незнам защо подвеждаш човека, ако си на Селект и безплатните ти минути не важат към мрежата на БОБ. Аз лично незнам колко трябва да си глупав да се пренесеш от Мтел в Мтел. Ако искат да са конкурентни да си го предложат като нормален план. Един път посетих магазин на бобените разстения от любопиство. Почнаха да ме зарибяват, казах им, че имам два номера с изтичащи договори в Мтел. Предложиха ми пренос, на въпроса защо да се пренасям от Мтел в Мтел ми казоха, че нямат нищо общо и ползват мрежата на Мтел под наем. Накарах мацката да отвори общите условия качени в сайта и вътре пише, че страна под тях е Мобилтел ЕАД. Защо мислят хората за глупаци, не мога да си го обясня.