Как ни клатят само ...
Как ни клатят само ...
Настроил съм се от известно време да си взема ново устройство и съм се спрял на лумиа 735.
От няколко дена насам телефона се предлага в мрежата на глобул за цената 529,90 лв., което е много учудващо за мен, защото апарата е оценен на 220 евро.
/ Една съпоставка за телефон на леново с860 е 499 лв. с оценка от 270 евро, но в техния магазин и цена във виваком 549,90лв.. /
Също така ми направи впечатление и лумиа 530, която се продава в момента от глобул и виваком на цена от 259,90 лв., а в интернет магазините върви на цена около 184,99 лв.
Някой може ли да ми обясни защо е тази ебавка ?
Къде остават така наречените субсидии от оператора и защо изкуствено вдигат цените?
От няколко дена насам телефона се предлага в мрежата на глобул за цената 529,90 лв., което е много учудващо за мен, защото апарата е оценен на 220 евро.
/ Една съпоставка за телефон на леново с860 е 499 лв. с оценка от 270 евро, но в техния магазин и цена във виваком 549,90лв.. /
Също така ми направи впечатление и лумиа 530, която се продава в момента от глобул и виваком на цена от 259,90 лв., а в интернет магазините върви на цена около 184,99 лв.
Някой може ли да ми обясни защо е тази ебавка ?
Къде остават така наречените субсидии от оператора и защо изкуствено вдигат цените?
Re: Как ни клатят само ...
Ако подпишеш договор за година или 2 само реално е по ниска цената. Иначе по добре от тук магазина да си го купиш.
Реално никой не те клати, защото си свободен да си определяш цената, на която предлагаш даден продукт, а от друга страна си свободен като потребител да си потърсиш САМ най-изгодната оферта. Принципно по-ниско бюджетните телефони вървят най-добре. Но ще ти дам пример с М-Тел. Предлагат Експерия Компакт на цена от 530лв. а по магазините е 650лв. Както и оюе много други. Друга оферта на М-Тел е просто безумна за новият iPhone 6. Сега свалиха цената, но пак е безумна. Така, че никой не те клати - по-точно нашите оператори предлагат крайно не изгодни субсидирани апарати. Ил ако цената е добра то е за 1-2 месеца. Мтел предлагаха Лумия 520 за 1лв. но вече са изчерпани количествата.
-
- Регистриран: 30 юни 2005, 08:31
Lumia 530 с Трансфер S е 120 кинта :|
А ИСТИНАТА Е ЕДНА
никога не купувай телефон от оператор
голяма набутвация, дори и при скъпите програми
никога не купувай телефон от оператор
голяма набутвация, дори и при скъпите програми
Кой ги дава тези оценки, дагоева? :D
/редакция - защо няма линкове от gsm arena ?
Последния ред.
Преди да се напише нещо от рода, че тази цена не е реална за всички търговци, да знам, но това е препоръчителна цена, в която се има предвид и печалбата на самия търговец.
-----
Въпросите ми са принципни, а не конкретни.
Ползвам термина "клатят", защото на запад не е същото положението.
Примерно някой оператори дават безплатно айфон 5ц при 2-годишен договор. ( http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5c )
Нали сме най-бедната държава в ЕС, зашо тогава даваме най-много пари за нови устройства?
Последния ред.
Преди да се напише нещо от рода, че тази цена не е реална за всички търговци, да знам, но това е препоръчителна цена, в която се има предвид и печалбата на самия търговец.
-----
Въпросите ми са принципни, а не конкретни.
Ползвам термина "клатят", защото на запад не е същото положението.
Примерно някой оператори дават безплатно айфон 5ц при 2-годишен договор. ( http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5c )
Нали сме най-бедната държава в ЕС, зашо тогава даваме най-много пари за нови устройства?
Глупости...къде е набутвацията Леново А536 за 80лв. с 15лв такса(10/20) 300мин към всички и 600МБ на максимална скорост след това на 128кбс
Ako си беше направил труда да поразгледаш офертата подробно, без да й се пелваш като уфсъ, която не мисли, а само реагира първосигнално, щеше да видиш, че тези \"безплатни\" иФон Ц5 ги дават, ако сключиш 2-годишен договор на план с поне 10ГБ месечно, цената на който е 100 UDS... И тези 100$ са само за данните...
Покажи ми къде го оферират безплатно с план за 10$, колкото са договорите в БГ ;)
Примерно 30 ГБ ги дават за 130$ - аз 30ГБ от Макс ги плащам 11$...
Вярно ли си мислите, че тези телефони ги дават безплатно? Още ли има такива заблудени?
Покажи ми къде го оферират безплатно с план за 10$, колкото са договорите в БГ ;)
Примерно 30 ГБ ги дават за 130$ - аз 30ГБ от Макс ги плащам 11$...
Вярно ли си мислите, че тези телефони ги дават безплатно? Още ли има такива заблудени?
Клатят ни естествено. Аз взех от Глобул-ците телефон за 20лв/месец. Цената беше добра, ако се сравнява с магазините. След седмица телефона стана на 7.30 месечно. Сега си го плащам, но след това ще има bye-bye. За 10 годишен клиент цената на телефон с програма Заедно ми е по-висока от цената за нов клиент. Не съм за 5-те лева месечно, но явно клиентите не са им скъпи...