Как се прекратява договор с Глобул
Re: Как се прекратява договор с Глобул
Да го напиша ли пак, за да ме разбереш правилно - "подписани след 07.09.2008г". Копието, което си сканирал, е подписано след тая дата и логично си има тая клауза.
Аз разбрах правилно 2009 ,както бяхте написали преди да си изтриете или коригирате поста.:D
Нищо не съм изтрила или коригирала. Просто четеш каквото ти е удобно. Написах, че договорите се подновяват автоматично от 07.09.2009г и се подновяват само тези, подписани след 07.09.2008г.
Хайде, не се заяждай излишно - няма нужда.
Хайде, не се заяждай излишно - няма нужда.
[Quote]Да го напиша ли пак, за да ме разбереш правилно - "подписани след 07.09.2008г". Копието, което си сканирал, е подписано след тая дата и логично си има тая клауза.[/Quote]
Колежке, погледни по внимателно сканирания договор, човека е показал че договора е подписан ПРЕДИ 07.09.2008 а именно - януари 2008! И въпреки това там пак фигурира клаузата за автоматично преподписване. А дали се е изпълнявала тогава - това е друг въпрос. Но черно на бяло го има и то в този официален документ, или пък за Глобул това не е кой знае какъв документ и могат да си пишат каквото си искат в него....? Не знам......;)
Колежке, погледни по внимателно сканирания договор, човека е показал че договора е подписан ПРЕДИ 07.09.2008 а именно - януари 2008! И въпреки това там пак фигурира клаузата за автоматично преподписване. А дали се е изпълнявала тогава - това е друг въпрос. Но черно на бяло го има и то в този официален документ, или пък за Глобул това не е кой знае какъв документ и могат да си пишат каквото си искат в него....? Не знам......;)
Мммм, погледнах ДС-то, а то със сигурност е след 07.09.2008г., тъй като преди тая дата нямаше такива промоции. За ДМУ-то - ако не го е подновявал (а той е, ако двете копия са на един и същи договор), няма да бъде подновен автоматично, в което съм 100% убедена :)
-
- Регистриран: 25 сеп 2009, 18:11
[Quote]Основното - договорите се отварят за подновяване още в десетия месец - логиката е пределно ясна - имате два месеца да решите дали желаете да подновите абонамента си при новите промоционални условия, дали желаете да го прекратите или да премите към друг оператор. Наблягам на ДВА МЕСЕЦА - време за мислене или действие. Договорът би могъл да бъде подновен в десетия месец, но може да се прекрати без неустойки едва след 12 платени фактури. [/Quote]
[Quote]Разяснявам: според ДМУ и ДС пише, че клиентът е длъжен да подаде предизвестие един месец преди да изтече договорът му - така е записано. Ако отидеш по-рано от един месец преди изтичането на договора - ще ти откажат даване на такава бланка. Ако отидеш в рамките на един месец преди да изтече договора - ще ти дадат такава бланка, ако пожелаеш ти[/Quote]
Приложих 2 цитата от Blisss, на която благодаря за отговора и доколкото разбрах, работи в Глобул. Моля за още едно разяснение: както си наблегнала ДВА МЕСЕЦА преди изтичането на договора може много да мислиш, но само да го ПОДНОВИШ. Тоест ако от много мислене решиш все пак да го ПРЕКРАТИШ, трябва да чакаш още ЕДИН МЕСЕЦ, въпреки че договорът ти е отворен. Значи казваш, че клиентите с изтичащи договори имат един календарен месец, през който във всеки един ден могат да отидат и да прекратят договора си с писмена молба. Тоест е грешно изказаното някъде тук из форума, че имаш само един ден от годината, в който можеш да го прекратиш? Правилно ли съм разбрала написаното от теб?
Предварително ти благодаря за разясненията.
[Quote]Разяснявам: според ДМУ и ДС пише, че клиентът е длъжен да подаде предизвестие един месец преди да изтече договорът му - така е записано. Ако отидеш по-рано от един месец преди изтичането на договора - ще ти откажат даване на такава бланка. Ако отидеш в рамките на един месец преди да изтече договора - ще ти дадат такава бланка, ако пожелаеш ти[/Quote]
Приложих 2 цитата от Blisss, на която благодаря за отговора и доколкото разбрах, работи в Глобул. Моля за още едно разяснение: както си наблегнала ДВА МЕСЕЦА преди изтичането на договора може много да мислиш, но само да го ПОДНОВИШ. Тоест ако от много мислене решиш все пак да го ПРЕКРАТИШ, трябва да чакаш още ЕДИН МЕСЕЦ, въпреки че договорът ти е отворен. Значи казваш, че клиентите с изтичащи договори имат един календарен месец, през който във всеки един ден могат да отидат и да прекратят договора си с писмена молба. Тоест е грешно изказаното някъде тук из форума, че имаш само един ден от годината, в който можеш да го прекратиш? Правилно ли съм разбрала написаното от теб?
Предварително ти благодаря за разясненията.
Няма такова нещо като един ден в годината - то дори си звучи смешно :) Но не си ме разбрала правилно - аз наблегнах на разликата между предизвестие и молба за отказ. Един месец или по-малко преди да изтече договора ти можеш да отидеш да си подадеш предизвестие (не молба за отказ - ти можеш и молба де, но ще е с неустойка за оставащия период). Това предизвестие НЕ Е МОЛБА ЗА ОТКАЗ и ако не се върнеш да подадеш такава няколко дни преди реално да изтече договора, той НЯМА да бъде прекъснат - това е записано и на самото предизвестие (по-горе писах каква е неговата цел).
В крайна сметка това, което трябва да направиш, за да си прекратиш договорните отношения с Глобул се свежда до простичкото пускане на молба за отказ няколко дни преди ДМУ-то да изтече (минимум 48 часа преди това).
В крайна сметка това, което трябва да направиш, за да си прекратиш договорните отношения с Глобул се свежда до простичкото пускане на молба за отказ няколко дни преди ДМУ-то да изтече (минимум 48 часа преди това).
Да вече всичко ми е ясно. Благодаря много и извинявай ако съм се изказвал малко крайно. Лека.
ПРАЩАТ МИ ПИСМА ЗА 201 ЛВ НАУСТОЙКИ ГЛУПОСТИ, АЕ ТЕЯ ХОРА МАЙ ХАБЕР СИ НЯМАТ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ?
P.S. КРЪВ ПОВРЪЩАМ ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ!
ЦЪК: http://media.snimka.bg/4685/015624401.jpg
P.S. КРЪВ ПОВРЪЩАМ ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ!
ЦЪК: http://media.snimka.bg/4685/015624401.jpg
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Според мен колкото и да се ровим и нищим подробностите - това "автоматично преподписване" си е юридическо безумие. Подписването си е изцяло съзнателен и волеви акт. Най-големия срок, за който може да се подновява какъвто и да е абонамент без изричното съгласие на абоната е 1 месец. По простата причина, че това е и периода в който можеш да си сигурен (що-годе) дали ще имаш доходи или не. Рекетьорско-бандитски практики - ето това са тези измишльотини на М-Тел и Глобул. Въпрос на себеуважение и (европейско) достойнство е да протестираш и бойкотираш такива практики.