Как се прекратява договор с Глобул

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re: Как се прекратява договор с Глобул

Мнение от antivillager » 13 фев 2010, 13:09

[Quote]. ......Например - когато отиваш да подадеш предизвестие за прекратяване на договора, искай входящ номер, документ, че си подал молба. .......[/Quote]
То не е ли задължително по принцип да ти дават документ , че са приели заявлението ? Иначе ще го хвърлят и ще ти се преподпише. После ходи доказвай , че си подавал предупреждение за спиране. :|

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 13 фев 2010, 13:15

E чак толкова ниско да паднат не ми се вярва. Не вярвам на служителите на който и да е оператор да са им дадени инструкции от сорта "ако може не давайте вх. номер на молбите за прекратяване на договори, ако не ви искат изрично, а след като клиента напусне магазина/офиса изхвърлете молбата му... за всеки един такъв 20лв бонус към заплатата" :) Според мен им стига това автоматичното преподписване... сигурно над 80% от хората не знаят за това яко нововъведение (cyber)

Но ДА -съгласен съм ако не Ви дадат такъв вх.номер да си го искате, по-скоро би се свело до немърливост и некомпетентност от страна на служителите

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 13 фев 2010, 13:15

Вписано е, като точка. Или, или. Изнудват те. Не ти дават право на избор. Нарушаване на човешките права.

[B]bLAYLIFE[/B], така е. Масово хората незнаят, какво подписват. ЧЕТЕТЕ!

[B]Пускайте жалби срещу автоматичното преподписване на следните адреси: http://ecc.kzp.bg/ http://www.kzp.bg/[/B]

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 13 фев 2010, 13:43

Засягаш интересен момент! Когато си пусках жалбата в Глобул преди 5 години и половина, и после при спирането на договора, изрично поисках входящия номер. Същото направих и при развода с Кейбълтел преди година.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 13 фев 2010, 14:03

Благодаря за линка. Пуснах жалба в КЗП, която гласи следното:

[i]"Жалба относно автоматичното преподписване на договори след изтичането на текущ договор от мобилните оператори (Мтел, Глобул)

Искам да изразя крайно разочарование и недоволство от така нареченото "автоматично преподписване" на срочните договори към мобилните оператори Глобул и Мтел. Залегналата клауза в договора за мобилност на двата мобилни оператора е повече от абсурдна и нагла, неразумна и принудителна. Когато даден потребител желае е да стане абонат на един от двата мобилни оператора, той бива заставен да подпише условия на догор както следва 12 или 24 месеца с дадени условия, промоционални минути и цени. След изтичането на срочния договор потребителя продължава да използва същите условия по вече изтеклите 12 или 24 месеца срочен договор, но договора бива автоматично преподписан за срок от още 12 месеца, в които няма право да преустанови използването на услугите предлагани от оператора преди изтичането на новите 12 месеца, дори и с едномесечно предизвестие. По никакъв начин клиен пропуснал да подаде тридесет дневно предизвестие на не по-късно от 30 дни преди изтичане на срочния му договор не може да се отърве от автоматичното преподписване, а ако реши да прекрати договора си преди изтичането на автоматично преподписаните 12 месеца договор се оказва, че дължи неустойки по този автоматичен договор в размер на оставащите месечни абонаментни такси.
Питам къде е правдата в тези отношения. Нали един път клиента е спазил подписания срочен договор, бил е изряден платец за целия срок на първоначално подписания договор от 12/24 месеца, защо тогава бива заставен да плаща и да бъде задължаван да използва услугите на дадения мобилен оператор за срок от нови 12 месеца, както и да не може да прекрати без дължими неустойки използването на мобилните услуги. Бих искал да обърнете внимание на така наболелия напоследък проблем, зашото това е живо изнудване и некоректност от страна на операторите. Член съм на електронно издание за мобилни устройства и услуги и там широко се коментира този проблем, в частност вече има предложения от страна на други представители за обявяване на гражданско неподчинение и завеждане на съдебни искове до двата мобилни оператора. Благодаря за отделеното време и се надявам на Вашия своевременен отговор и преценка.

С уважение,
Б.Борисов"[/i]

Няма да е зле хората, които смятат и са против автоматичното преподписване да сторят същото, така може и да има някакъв ответен отзив и от комисията за защита на потребителя [B]http://www.kzp.bg/[/B]

[i]
Жалбата беше подадена успешно![/i]

antivillager

Мнение от antivillager » 13 фев 2010, 14:16

:X Eфект няма да има :X:( И аз пусках такава жалба и то лично в централата им на площад Славейков. Текста беше :

Ж А Л Б А
От antivillager *
(трите имена)
гр. (с.) София, ...............................................

Относно

Жалбата ми е относно клаузата за автоматично подновяване на срока на договора, залегнала в абонаментните договори за мобилни услуги предоставяни от ”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД със седалище и адрес на управление гр. София, община Младост 4, бизнес Парк София, сграда 6. Или за краткост – Глобул.

”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД си позволява едностранно и своеволно да включва в договорите за мобилни услуги условие за автоматично подновяване на срока на договора. Фирмата не предоставя опция за приемането или не , на тази клауза , както и не предоставя вариант на договорите без включена такава клауза.
Подобно условие практически обезмисля срочността на договора като го превръща във безкраен. Това условие ограничава свободата на избор на потребителя и възпрепядства в голяма степен гарантираната от закона мобилност на номера. По своята същност подобна клауза противоречи на основната валидност на договора под чиято сила договора се предоставя на клиента за подписване и приемане на условията.
Смятам, че правата ми на потребител са грубо нарушени. Поставен съм в неравностойно положение спрямо другата страна по договора. Искането ми е тази клауза от договорите на оператора да отпадне
Прилагам копие от стандартния договор предоставян от ”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД
Гр. (с.)София Подпис:
01.10.2009 г.

[i]1. Посочва се фирма, седалище и адрес на търговеца, срещу когото се подава жалбата.
2. Възможни причини: недоставяне на поръчана стока или обещана услуга; забавяне на доставката; доставеното е с по-ниско качество или различно от уговореното; предоставяне на невярна информация; неравноправни договорни условия; едностранна промяна или прекратяване на договора и пр.
3. Дата на възникване на спора, същност на спора; търговски обект или друго място на сключване на сделката; вид на придобитата стока или услуга; цена, други oбстоятелства по случая.
4. Възможни искания: доставка на стоката, предоставяне на услугата, поправка на стоката, заменяне на стоката с нова, намаление на цената, връщане на заплатените суми срещу получаване на продадената стока, предоставяне на допълнителна информация, премахване на неравноправните клаузи oт договора и др.
5. Прилагат се копия от документите, с които разполага потребителя: договор, фактура, касовa бележка, гаранционна карта, документи от сервиз и др.[/i]

* На снимката е първият им отговор.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 13 фев 2010, 14:31

О, аз след жалбата през 2004 ходих и директно в баш-централата им в бизнес парка в Младост лично да ги питам какво мислят по въпроса ми... все тая. Дреме им на оная работа за тебе, нали са ти прибрали паричките. Жалко, че тогава не можех да си позволя да превърна монолога си в диалог в съда...

antivillager

Мнение от antivillager » 13 фев 2010, 14:58

А окончателният им отговор беше (Много шаблонно (angry) )
Уведомяваме Ви, че по повод ваша жалба номер.... Експерти от КЗПизвършиха проучване. При извършената проверка на фирмата Космо Мобайл и изисканото становище се установи следнато

На 15.07. Вие сте подписал едногодишен Договор за мобилни услуги. С полагането на подписа си на договора Вие сте удостоверил съгласието си с Общите условия на Космо за взаимоотношенията с потребителите на мобилни телефонни услуги, неразделна част от договора за мобилни услуги, както и с клаузите на договора. Съгласно т. За от Общите условия:
[i]`3а (изменен 21.03.2008 )
До изтичане на срока на действие на индивидуалния договор в случай, че такъв е изрично предвиден в него, потребителя се задължава :
- да не прекратява едностранно договора
- да не подава молба за временно спиране ползвонето на услугите

`19а Потребителя има право едностранно да прекрати договора с едномесечно писмено предизвестие след като е изплатил всички дължими суми вкл. месечната абонаментна цена за срока на предизвестието.`[/i]
В случай на предсрочно прекратяване дължите неустойка, регламентирана в поле 11"Подпис на клиента" от договораза мобилни услуги.

[B]От установеното в хода на проверката не можа да бъде направен еднозначен извод, че се касае за извършване на административно нарушение по някои от нормативните актове, по които КЗП разполага с компетенции[/B]

В случай, чене сте съгласен с действията на Космо Ви препоръчваме да се обърнете към Помирителна комисия към КЗП-София за доброволно решаване на спора Ви. Или да предявите претенциите си по съдебен ред.

КАКВО ГИ ПИТАШ КАКВО ТИ ОТГОВАРЯТ ?!?!

(finger)(finger)(finger)(finger)(finger)(finger)(finger)(finger)

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 13 фев 2010, 15:09

[Quote]КАКВО ГИ ПИТАШ КАКВО ТИ ОТГОВАРЯТ ?!?![/Quote]
Хахаха :) Много познато! На моята жалба по 6-те точки бяха упоменали с опит за отговор само 3, като всичко беше увъртане, роботски излагания на факти "след дъжд-качулка", без нито един смислен и директен отговор на обвиненията ми.

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 13 фев 2010, 15:09

Аз пък нямам нищо против автоматично да ми преподпишат договора. :P :D

Отговори