Как се прекратява договор с Глобул
-
- Регистриран: 05 май 2009, 02:58
Re: Как се прекратява договор с Глобул
ДА, АМА НЕ!... Както е казал Петко Бочаров :) В офис на Глобул с Сф не можаха да ми обяснят къде са ми промоционалните минутки и ме посъветваха да се обадя на оператор. Речено-сторено - след съответната проверка на 123, операторката ми обясни, че при автоматичното преподписване не се полага нищо извън стандартното за съответната програма. "Защо - попитах аз - нали имам договор в който черно на бяло пише, че при автоматично преподписване договорът се удължава за още една година ПРИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ, при който е подписан?" - "Да, така е - обясни ми любезно операторката - но за съжаление ТАКА Е ЗАЛОЖЕНО В СИСТЕМАТА!" Странно... Още по странното е това, (пак любезно обяснено ми на 123) че все пак (нищо че съм с преподписан договор) аз мога да отида в Глобул център и да подпиша нов договор за план по избор и ще мога да се възползвам от всички настоящи промоции.
-
- Регистриран: 05 май 2009, 02:58
[Quote]2 месеца преди да се поднови договорът е спусната оферта
като си плащате сметката СТО НА СТО едвам са ви пуснали да си заминете
без да си подновите договора!Следователно са ви казали,че ще го подновят автоматично![/Quote]
НЕ Е ТАКА, това беше миналата година, преди да подпиша от новите договори с включена клауза за автом. преподписване. Тази година около коледа ми дадоха едно малко листче с ксерокопирано лого на Глобул и ръчно написано с химикал на него "коледна промоция -50%" и любезно ми предложиха да разгледам каталога и промоциналните телефони. Тъй като не се интересувам от нов тел., листчето бързо-бързо отиде в небитието. Не ми казаха, че автоматично ще го подновят, но те и не са длъжни, все пак аз съм си виновен, че не съм гледал в написаното а някъде другаде (woo) .
[Quote]Автоматично подобрен му се кава на това
да знаеш следващият път да си направиш ретеншъна не да ми искаш нещо безплатно !!!![/Quote]
Не искам нищо безплатно, а само това, което ми се полага по договор. Все пак никъде не пише, че при автоматично преподписване СИСТЕМАТА няма да отчете бонусите, защото не е настроена така...
Какво е "ретеншън"? :S
като си плащате сметката СТО НА СТО едвам са ви пуснали да си заминете
без да си подновите договора!Следователно са ви казали,че ще го подновят автоматично![/Quote]
НЕ Е ТАКА, това беше миналата година, преди да подпиша от новите договори с включена клауза за автом. преподписване. Тази година около коледа ми дадоха едно малко листче с ксерокопирано лого на Глобул и ръчно написано с химикал на него "коледна промоция -50%" и любезно ми предложиха да разгледам каталога и промоциналните телефони. Тъй като не се интересувам от нов тел., листчето бързо-бързо отиде в небитието. Не ми казаха, че автоматично ще го подновят, но те и не са длъжни, все пак аз съм си виновен, че не съм гледал в написаното а някъде другаде (woo) .
[Quote]Автоматично подобрен му се кава на това
да знаеш следващият път да си направиш ретеншъна не да ми искаш нещо безплатно !!!![/Quote]
Не искам нищо безплатно, а само това, което ми се полага по договор. Все пак никъде не пише, че при автоматично преподписване СИСТЕМАТА няма да отчете бонусите, защото не е настроена така...
Какво е "ретеншън"? :S
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Очевидно "Системата" на Глобул е над договорите и законите, обвързани с тях.(no)
Все пак е добре да потърсиш разписани условията на промоцията към плана - както такива се публикуват на сайта на Виваком в PDF формат...
Все пак е добре да потърсиш разписани условията на промоцията към плана - както такива се публикуват на сайта на Виваком в PDF формат...
При автоматично преподписан договор се получават допълнителните минути.
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
няма никакъв смисъл да ви оставят договорите да се поднвят автом. все пак от това се вземат точки,идеята е да ви подновят в магазина,а не глобул да го поднови автоматично :)))
На 07-04-2010г. баща ми отива да си заплати сметката към GLOBUL и като лоялен и дългогодишен клиент му предложи карта с безплатни минути(общо взето това е била информацията която му е била подадена от служителката) без да му бъде обяснено че тази карта е с двугодишен договор с месечна сметка.Била му поискана личната карта за "Картата " според служителката и тои мислеки си,че трябва да се регистрира картата просто(Като такава за предплатени услуги)я предостая. Подават му се хартии и са му казали поросто подпишете тук.Тойе подписал. Подписал е без да може да разбере съдържанието на договора,тъи като в него не е опоменато никаде за дължими суми.Пише единствено,че е с програма Globul Smart или нещо подобно и че е за 24 месеца.В договора никаде няма информасия за вида и стойноста на тазиуслуга.В договора никаде не е опоменато също кой го сключва от страна на Глобул.А най-фрапиращото е че с букви 2 или 3 по-малки от другите е написано,че се съгласяваш с условията по договора които били опоменати в интернет.На баща ми не му е предложен достъп до интернет за да се запознае с клаузите по договора, а от служителката са му били разяснени само част от тях и то тази за безплатните минути като те му били"подарявали картата". Основният ми въпрос е може ли този договор да се прекрати или да се счете за невалиден при тези условия или в България големите фирми могат да ни мамят както си пожелаят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Аз все пак не мога да си представя как така ще ми бутнат някакви листи и ще подпиша без да прочета и разбера подробно какво пише. А фигуриращия срок "24 месеца" е голям напредък в конкретиката на договора. На моя от 2004 изготвен от Германос пишеше:
"срок: 1" без подробности за мерната единица. :D
"срок: 1" без подробности за мерната единица. :D
[Quote]Основният ми въпрос е може ли този договор да се прекрати или да се счете за невалиден [/Quote]
Може, но трябва да обявиш баща си за недееспособен.
Може, но трябва да обявиш баща си за недееспособен.
[Quote]"срок: 1" без подробности за мерната единица. :D[/Quote]
1 тек сигурно. :D
1 тек сигурно. :D
Може да пише 1YC в забележки, иначе и на най-старите химизирани договори има място за отбелязване на срока на договора. Отделно...истории като тази сме ги чували и чели доста....само че това са само истории и само от едната гледна точка. Мнението ми по въпроса го знаете...