Как се прекратява договор с Глобул

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Re: Как се прекратява договор с Глобул

Мнение от tre » 08 апр 2010, 17:43

Уелкъм ту дъ ленд ъф уондърс ;)

Аз за същото с вива и баба ми отидох и им се развиках, върнах им неразпечатания пакет и горната половина от скъсания пред консултантката договор.
Когато след 2 месеца звъннаха да си искат парите им казах че услуга реално не е предоставена и СИМ модула си е във офиса. В следващото писмо "възстановяваха" близо 10 лева от предплатените 15, ама никой не е ходил да ги "тегли" :D

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 08 апр 2010, 17:47

[Quote]Може да пише 1YC в забележки[/Quote]
Следващия път като си ходя ще разровя архива с документацията да видя дали има нещо такова.

sugarieva
Регистриран: 10 сеп 2010, 10:57

Мнение от sugarieva » 10 сеп 2010, 11:06

При сега действащите закони не може да се прекрати, ако спрете да плащате след два месеца ви спират картата и ви начисляват сумите по смарт картата плюс някакви суми , на което от Глобул казват - стандартна програма минавате а не на преференциална , а това всъщност са наказателни такси и ви ги начисляват до края на срока на договора .
Единствената светлина в тунела е че от Омбудсмана /където явно са постъпили много жалби/ е иницирана законодателна промяна , която се очаква да се приеме скоро и да може всеки клиент да си прекратява договора предсрочно без наказателни лихви , а до тогава ви съветвам да си плащате , защото аз така пострадах от "великите Глобул" , спрях да плащам , защото се почувствах измамена и за две неплатени сметки за гл.смарт карта от 5 лева и договор 1 година ми начислиха 85 лева , които започнаха да ми търсят чрез тяхна агенция за събиране на вземания ЕОС матрикс , и започнаха такъв терор да ми оказват , намериха ми домашния телефон, служебния и в почивни дни по всяко време се обаждат от прикрит номер и ти крещат по телефона , аз ги заплаших че ще се оплача в полицията , и като разбрах че е мога нищо да направя си платих и им казах че повече за Глобул никога няма да си помисля

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 10 сеп 2010, 11:22

Ами хубаво. Като ти крещят (по телефона) крещи им и ти :D
Като ти зададат въпроса кога ще платиш :D им отговори те кога ще ти платят :D:D:D
Кажи им че си искаш парите от тях НЕЗАБАВНО :D
Карай им се яко, па да видим ще ще продължат ли :D

kiroo
Регистриран: 20 сеп 2006, 18:41

Мнение от kiroo » 10 сеп 2010, 12:14

Ако си мислиш, че ако си при друг оператор на договор и спреш да си плащаш и няма да ти начислят оставащите такси до края на договора, жестоко се лъжеш. Некоректното в случая от страна на глобулци, е че абонамента ти от 5 лв. го смятат по 10.90лв. ако искаш да си прекратиш договора. За това трябва да ги ш*бат ама....

emi_too
Регистриран: 07 яну 2011, 17:39

Мнение от emi_too » 07 яну 2011, 18:01

здравейте! искам ако може да ме посъветвате по един въпрос. избрах вас защото мисля че сте компетентен в тази област...имам 2 карти в Глобул. договорът на едната ми изтича на 12.02.2011 г. и искам да прекратя договора... всъщност искам и двата договора, но на другия срокът му изтича на 05.05.2012 г. знам за неустойките и всичко...но в момента не ползвам и двата номера, по простата причина, че не сам в БГ от 2 месеца (вече почти 3) и не мисля да ги ползвам вече...въпросът ми е мога ли от тук чрез писмо да изпратя молбата си за отказ от мобилни услуги? забравих да кажа че не съм плащала фактурите 2 месеца - но те са само такси, както казах не сам ползвала сим-картите... евентуално как мога да ги платя (ако те поискат разбира се) тези пари и има ли изобщо такъв вариант...? дайте съвет! благодаря предварително за отговора!

lichko
Регистриран: 30 юни 2010, 13:22

Мнение от lichko » 07 яну 2011, 18:46

Имаш точно два варианта. Ако някой измисли трети, значи наистина си измисля. Договор на Глобул не може да се прекрати от друго лице, дори и с пълномощно. Следователно:
1.Или казваш на някой да ти плати сметките за тези два месеца, а ти лично отиваш в някой магазин на Глобул към 7-8-9-ти най късно и го спираш.
2.Всичко зависи кога изтича крайния срок за плащането на третата ти фактура. Ако той е преди 12.02 и ти не си платиш сметката за тоя номер(общо три фактури), договора ти сам ще се прекрати на този номер и после ще ти търсят неустойка по договора му.(Но това е само при положение, че двата ти номера са на различни фактури и си плащала другия номер навреме).
Най добрия вариант за теб е първия, но незнам дали ще се прибираш в бг. А ако не се плати нищо по никой от номерата ти, след три неплатени фактури договорите им само се прекратяват и можеш да платиш неустойката чак след като се прибереш.

emi_too

Мнение от emi_too » 07 яну 2011, 19:26

благодаря много за отговора!
да и двата номера са ми на една и съща фактура...и да палащала съм си редовно сметките до преди 2 месеца... сметките ми се зануляват по принцип на всяко 15то число. не мисля да се връщам в Бг (поне не скоро...) затова исках да прекратя договорите преди да тръгна но не стана-искаха ми неустойки... забравих да кажа че преди да подпиша другия дог. ми предложиха телефон... договорът беше за 2 години... незнам как но приех, за което съжелявам много... а ако не платя неустойките какво може да се случи? благодаря предварително...

lichko
Регистриран: 30 юни 2010, 13:22

Мнение от lichko » 07 яну 2011, 19:37

Ако те засичат на 15-ти, значи срока за плащането на третата ти фактура е 3.02, което означава, че ако не платиш до 3-ти февруари, договорите ти и двата ще се прекратят автоматично. Ще ти начислят неустойки и ще ти изпратят писмо по пощата на адреса ти по лична карта. Незнам вече какво се случва ако не се отзовеш на това писмо, предполагам , че ще ти пусна покана за иззимането на сумата по съдебен ред. Ако и там не се явиш вече незнам какво се случва. :)

emi_too

Мнение от emi_too » 07 яну 2011, 19:47

благодаря ти много!!! беше ми много полезен! и последен въпрос- има ли някакви лихви по тези неустойки ... :( и имало ли е досега случай в който да са осъждали някой за подобен случай :|

Отговори