Как се прекратява договор с Глобул

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Как се прекратява договор с Глобул

Мнение от chilko » 10 яну 2011, 14:40

като стана дума за globul ето един интересен казус

http://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1620432&t=1620432&phorum_uriauth=

[Quote]Случаят е банален. Плащане на текуща месечна сметка в офис на мобилния оператор. Касиерката вместо 67.02 лв. колкото е сметката, ми взима 67.01 лв. т.е. с една стотинка по-малко. На базата на това останало „задължение” от една стотинка ми е начислена неустойка в размер на 118.16 лв., което си е сто и осемнадесет хиляди процента. Естествено, приех нещата на шега, не можех да се сърдя на служителката за неволната грешка. Написах си типовата жалба и реших че всичко е ОК.

Обаче нещата загрубяха. Първо ми беше деактивирана картата, а после и договора ми предсрочно прекратен. Тогава написах втора пространна жалба до висшия мениджмънт, където обяснявам хронологично откъде идва „задължението” и прилагам всички документи и касов бон. Те, вместо да ми поднесат извиненията си, започнаха с шантажи-разправа със съд, предложение да ми опростят (колко великодушно) неустойката, НО ако подпиша нов двугодишен договор. И всичко това с официални писма, подписани лично от Директор „Обслужване на клиенти”. По принцип се мисля за широко скроен и диалогичен човек, но взе да ми писва. Искам да ги накажа за наглостта. В този смисъл може ли някой да ми даде компетентен съвет как да постъпя. (фазата с жалби до разните Комисии я минах; да съм заплатял първо неустойката?!).

Хрумна ми да заведа дело но не искам да изглеждам като оня глуповат чичко на коня дето погнал мелниците. Дали имам някакъв шанс срещу ордата им адвокати им и няма ли в крайна сметка да се окаже пак „бития бит, ....”. Знам че ще ми изкарат много търговски и юридически хватки, но казуса ми се вижда пределно ясен. Моята вина се свежда единствено до това че не съм сравнил цифрата на сметката, видна само на монитора на мацката и тази на касовия бон. [/Quote]

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 10 яну 2011, 15:18

Казуса наистина е интересен, но по-скоро ми прилича на абсурдна грешка, отколкото на частен случай. Невероятно звучи заради 1 стотинка да се начисли подобна неустойка в такъв размер, а и нали при нормални др. условия при неплатена сметка на първо време се спират изх. разговори, следва спиране на входящите и чак след време начисяване на неустойки в размер на оставащите месечми абонаментни такси до края на договора....или се бъркам?

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 10 яну 2011, 21:39

Дааа... Гледай ти какви неща стават в нашата татковина. Тъжно тъжно че чак на смях да те избие(истеричен). Този казус обаче само Господарите ще могат да го разрешат. Разните му институции са бита карта.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 10 яну 2011, 22:34

Уникално нагъл оператор! В последно време около мен всички пропищяха от тях.
Имах подобен случай с 1 ст. от последна вноска към карта на пощенска. Нито съм имал наказателна такса, нито неустойки. Обадиха ми се културно чак на 3-тия месец след края на лизинга.

dj rosen
Регистриран: 31 авг 2006, 22:16

Мнение от dj rosen » 18 яну 2011, 07:24

Здравейте на всички.Имам един въпрос?Надявам се да помогнете ако сте запознати.Преди 2 дена подписах договор с глобул на абонаментна програма.Въпроса ми е дали има някакъв срок примерно 7 дена или 14 дена нещо бях чувал че може да се прекрати договора.Както е с потребителския кредит в срок от 14 дена може да го прекратиш ако върнеш парите.За договор от разстояние (тоест по интернет знам че срока е 14 дена в който може да върнеш покупката или дадения договор да е прекрати,но в момента незнам как да действам.Твърдо съм решен да прекратя договора.Моля ви ако някой е запознат или е дочул нещо да помогне докато още има време.Благодаря предварително на всеки отзовал се :)

globul-alabala
Регистриран: 19 яну 2011, 15:42

Мнение от globul-alabala » 19 яну 2011, 15:48

Можеш да си прекратиш договора, единствено като си платиш всички оставащи месечни такси до края на договора ти + текущата сметка, ако имаш такава. Няма начин да го развалиш по друг начин.....защо след едва 2 дни в оператора искаш да си прекратяваш договора. Изчетох всички теми и писания тука и едно ще ти кажа - 95% от мненията са некомпетентни. Работя в Глобул, но не ги защитавам по никакъв начин. Ако има някакъв проблем - кажи - ще се опитам да ти помогна!
Поздрави

globul-alabala

Мнение от globul-alabala » 19 яну 2011, 16:01

Здравей,
тука наистина е станала супер глупава грешка от страна на колежката. НОООО....
1. Как така сумата, която трябва да платиш, е видна само на монитора на "мацката", ти фактури не получаваш ли, смс на тела със стойността на фактурата и т.н
2. На база на това останало задължение от 0.01лв НЯМА КАК ДА ТИ Е НАЧИСЛЕНА НЕУСТОЙКА, тя ти е начислена защото не си платил и следващите 2 фактури....тука идва грешката и на колежката, защото при неплащането на следващите 2 фактури нямаше да си с неустойка, а щяха да те чакат още месец. Вярно е, че има грешка от служител, но нищо не те оправдава за неплащането на 2 фактури повече от 2 месеца ( защо си пшлащате тока всеки месец?)
Разбира се, че е трябвало да ти се извинят за това, но тогава пък и ти е трябвало да се извиниш за неплатените следващи 2 фактури до деактивацията на картата.

Нито те упреквам, нито защитавам оператора или който и да е в случая. Както оператора, така и ти имаш вина.

Поздрави

globul-alabala

Мнение от globul-alabala » 19 яну 2011, 16:10

2. НЕ МОЖЕ да се преминава на по-ниска такса след автоматично подновен договор. Ако си на програма СМАРТ можеш винаги и по всяко време да преминеш на по-висока такса и да получиш всички текущи промоционални условия по новата програма. Само телефон не можеш да вземаш
3. Предизвестията имат за цел да предотвратят автоматичното подновяване на договора в рамките на това предизвестие. Ако не го прекратите до датата на изтичане на предизвестието, в 99.99% от моите случаи, веднага договора се подновява автоматично. Оператора има ( вече имаше ) право да подновява автоматично договора още дори и в първия ден на 12тия или 24тия месец, ако няма подадено предизвестие. Ясно ли е сега защо е предизвестието?

globul-alabala

Мнение от globul-alabala » 19 яну 2011, 16:12

Преди да ти изтече договора, всеки един номер може да премине на предплатена, няма значение дали си бил някога така или не

globul-alabala

Мнение от globul-alabala » 19 яну 2011, 16:16

А защо тогава са създадени тези пълномощни, ако не може да се прекратява договор.
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ С ПЪЛНОМОщНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА, НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ!
Поздрави

Отговори