Как се прекратява договор с Глобул
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Re: Как се прекратява договор с Глобул
Действително това е много подъл номер ... като клиент трябва да те уважават и да се съобразяват с твоите желания, по този начин М-тел и Глобул се възползват от натовареното ежедневие на хората, които няма как да помнят всички дати и срокове на договор за някакъв пиклив телефон. Разбира се, след като законодателството на държавата ни им позволява подобни "селски" изпълнения, как пък ли няма да се възползват. И както винаги всичко се свежда до това, че правителството не мисли за гражданите на държавата, закони се пишат и променят единствено с цел изгода на така наречените политици. Айде да ни е честито и си следете датите на договорите (beer)
Струва ми се,че това се случва защото хората нямат и съответните финансови средства и време (казано направо бедни сме си-няма стабилна средна класа),за да си защитят правата и интересите било като се организират в сдружения,било по някакъв друг адекватен правен механизъм,затова стават подобни корпоративни своеволия и клиента е в някакво абсурдно подчинено положение.
Много точно казано!
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Така е ... като прибавим това, че голям процент от хората изобщо не си знаят правата на граждани, а друга част пък си ги знаят много добре, но просто не им се занимава, освен ако нещо вече не ги засегне прекалено много. Всеки действа за себе си и кой както може и намери за добре ...
Договорите се подновяват само за едногодишен срок, независимо дали преди това е бил подписан двугодишен.
Тази клауза фигурира в договорите от много време насам, но не се прилагаше на практика - няма и един човек, на който да му е подновен договора до 7-ми този месец.
От година насам се знае, обаче, че абонаментите ще почнат да се подновяват автоматично от тази дата. Това не е новина..Ако въпросът бъде отнесен към комисия няма да бъде постигнато нищо, защото все пак клиентът се е разписал на съответният договор и се е съгласил с Общите условия..
Това не означава, че клиентът не можа сам да си поднови договорът..Офертата за подновяване на договор вече излиза два месеца преди да изтече. За фирми си остава три месеца за сега..
Тази клауза фигурира в договорите от много време насам, но не се прилагаше на практика - няма и един човек, на който да му е подновен договора до 7-ми този месец.
От година насам се знае, обаче, че абонаментите ще почнат да се подновяват автоматично от тази дата. Това не е новина..Ако въпросът бъде отнесен към комисия няма да бъде постигнато нищо, защото все пак клиентът се е разписал на съответният договор и се е съгласил с Общите условия..
Това не означава, че клиентът не можа сам да си поднови договорът..Офертата за подновяване на договор вече излиза два месеца преди да изтече. За фирми си остава три месеца за сега..
Вярно е това с комисията, аз се пробвах с Мтел, пак за автоматичното подновяване и ми отговориха съвсем културно и с вх.номер на жалбата, че няма как да стане, защото договора е изряде. Аз си го знам това за автоматичното подновяване, ама реших да се отказвам вече след третото подновяване, ама не става и със жалба.
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
[Quote]Договорите се подновяват само за едногодишен срок, независимо дали преди това е бил подписан двугодишен.
Това не означава, че клиентът не можа сам да си поднови договорът..Офертата за подновяване на договор вече излиза два месеца преди да изтече. За фирми си остава три месеца за сега..[/Quote]
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Колега, това на мен ми прозвуча СУПЕР нагло изказване. (angry)
Топката пак се прехвърля във "тъпия" клиент които не е гледал като е подписвал. Нима има друг вид договори и човек може да си избира какъв договор да подпише ???
Ако искаш абонамент стандартния договор е едит вид и щеш нещеш или приемаш ТЕХНИТЕ условия или си оставаш на Ултра скъпата B - conect.
Това може и да не е незаконен договор , НО ИМА И ТОЧКИ в закона за защита на потребителя които гарантират РАВНОПОСТАВЕНИТЕ условия между договорните страни. Това мисля , че може да се отнесе в КЗП и с добър адвокат и колективен иск да се спечели делото срещу картела. (angry)
Това не означава, че клиентът не можа сам да си поднови договорът..Офертата за подновяване на договор вече излиза два месеца преди да изтече. За фирми си остава три месеца за сега..[/Quote]
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Колега, това на мен ми прозвуча СУПЕР нагло изказване. (angry)
Топката пак се прехвърля във "тъпия" клиент които не е гледал като е подписвал. Нима има друг вид договори и човек може да си избира какъв договор да подпише ???
Ако искаш абонамент стандартния договор е едит вид и щеш нещеш или приемаш ТЕХНИТЕ условия или си оставаш на Ултра скъпата B - conect.
Това може и да не е незаконен договор , НО ИМА И ТОЧКИ в закона за защита на потребителя които гарантират РАВНОПОСТАВЕНИТЕ условия между договорните страни. Това мисля , че може да се отнесе в КЗП и с добър адвокат и колективен иск да се спечели делото срещу картела. (angry)
А има ли някакъв вариант за запазване на номера без преподписване? Мисълта ми е следната, сега съм си взел айфон с договор за една година. След една година примерно ще искам да си купя следващия айфон или някое друго телефонче. Как бих могъл да процедирам? Явно подавам молба за прекратяване на договора, защото не искам просто така да се преподпише. След това има ли вариант да запазя този номер, с опция да кажем подписване на нов договор за следващия айфон?
Не съм искал да прозвучи нагло, но това са фактите..До колкото ми е известно в Западна Европа и САЩ седят по подобен начин нещата, така че ми се струва нормална практика..
Освен това човек винаги има избор какъв договор и на каква тарифа да подпише ИЛИ да не подпише, съобразявайки се все пак с условията на съответната компания.
На мен например поради недоглеждане ми удължиха срока на договора по едната кредитна карта с още една година, а исках да я спирам. В случая очевидно аз съм си виновен, защото поради мързел, недоглеждане и ниска култура на познания в тази свера не се поинтересувах по-рано как да си я спра. Не съм тръгнал да се оплаквам. Ще си платя, но това ще ми е "обица на ухото" за всеки следващ път..Опитвам се да кажа, че това е нормална практика не само за този бизнес..
@board, да можеш да запазиш номера, той ще седи три месеца след деактивирането "под карантина". Просто ще отнеме известно време на колегите да пратят номера на ПОС кода на магазина, в който искаш активиране на абонамента - около 24 часа.
Освен това човек винаги има избор какъв договор и на каква тарифа да подпише ИЛИ да не подпише, съобразявайки се все пак с условията на съответната компания.
На мен например поради недоглеждане ми удължиха срока на договора по едната кредитна карта с още една година, а исках да я спирам. В случая очевидно аз съм си виновен, защото поради мързел, недоглеждане и ниска култура на познания в тази свера не се поинтересувах по-рано как да си я спра. Не съм тръгнал да се оплаквам. Ще си платя, но това ще ми е "обица на ухото" за всеки следващ път..Опитвам се да кажа, че това е нормална практика не само за този бизнес..
@board, да можеш да запазиш номера, той ще седи три месеца след деактивирането "под карантина". Просто ще отнеме известно време на колегите да пратят номера на ПОС кода на магазина, в който искаш активиране на абонамента - около 24 часа.
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
Тази тема ми стана много интересна. Голями спорове и дебати, а имам познат с договор и започвам да се плаша какво ще стане ако реша да спирам картата.
[Quote]До колкото ми е известно в Западна Европа и САЩ седят по подобен начин нещата, така че ми се струва нормална практика..[/Quote]
Ако съм разбрала правилно след приключване на договора се преподписва автоматично за една година и ако решиш да го спираш плащаш неустойка? Ако е така, за Западна Европа не знам, но за Франция такова нещо няма. Нито един от операторите не те задължава да плащаш каквото и да е след изтичането на първоначално подписания договор. Даже и срока за спиране е от една седмица до 10 дена.
[Quote]До колкото ми е известно в Западна Европа и САЩ седят по подобен начин нещата, така че ми се струва нормална практика..[/Quote]
Ако съм разбрала правилно след приключване на договора се преподписва автоматично за една година и ако решиш да го спираш плащаш неустойка? Ако е така, за Западна Европа не знам, но за Франция такова нещо няма. Нито един от операторите не те задължава да плащаш каквото и да е след изтичането на първоначално подписания договор. Даже и срока за спиране е от една седмица до 10 дена.