Какъв е идеалния тарифен план за вас?
Re: Какъв е идеалния тарифен план за вас?
[Quote]Интересно ми е, какво ще кажете по въпроса? [/Quote]
Ванка, не си казал най-важното: за частни или за бизнес разговори говорим? Има огромна разлика... ;)
За частните:
1. Отчитане: 30/1
2. Минути към всички (мобилни и стационарни в БГ): 300
2. Минути в мрежата на оператора: 1000
3. Минути към 3 номера (сем. и прятели): 3600 (общо)
4. Интернет 500МБ след това на 128kbps
Цена: 14,98 лв. :D (разбира се с 2 год. договор.)
п.п. Може да има 20-тина SMS-а (за цвят). :)
Ванка, не си казал най-важното: за частни или за бизнес разговори говорим? Има огромна разлика... ;)
За частните:
1. Отчитане: 30/1
2. Минути към всички (мобилни и стационарни в БГ): 300
2. Минути в мрежата на оператора: 1000
3. Минути към 3 номера (сем. и прятели): 3600 (общо)
4. Интернет 500МБ след това на 128kbps
Цена: 14,98 лв. :D (разбира се с 2 год. договор.)
п.п. Може да има 20-тина SMS-а (за цвят). :)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
[quote]
Колкото до офертата- за нет могат да предложат толкова. За минутите- даже не е необходимо да са неограничени, а примерно 2000 за 40 лв., 1500 за 30 лв., 800-900 за 20 лв., 500 за 12 лв., 250 за 6 лв. и 100 минути за 2 лв. Такава оферта е напълно реална, дори и в момента и пак ще печелят операторите. Просто не толкова много, колкото в момента.[/quote]
Нещо май доста си се размечтал. Кой тъпак би си намалил драстично печалбата?! Една фирма определя цените си според финансовите си възможности, а не според това кой къде го сърби. Цените на телеком услугите са едни от най-ниските в Европа. Дори и любимата ти БТК го каза. Тук най-евтиния план е 2,5 евро(мини боб), а на Запад всичко почва от 20-30 евро.
Иначе идеалния тарифен план го предлага Мтел чрез бранда си Боб:
19,80 лв на месец 500 мин към всички мобилни, 500 към всички фиксирани и 500 МБ на максимална скорост.
Колкото до офертата- за нет могат да предложат толкова. За минутите- даже не е необходимо да са неограничени, а примерно 2000 за 40 лв., 1500 за 30 лв., 800-900 за 20 лв., 500 за 12 лв., 250 за 6 лв. и 100 минути за 2 лв. Такава оферта е напълно реална, дори и в момента и пак ще печелят операторите. Просто не толкова много, колкото в момента.[/quote]
Нещо май доста си се размечтал. Кой тъпак би си намалил драстично печалбата?! Една фирма определя цените си според финансовите си възможности, а не според това кой къде го сърби. Цените на телеком услугите са едни от най-ниските в Европа. Дори и любимата ти БТК го каза. Тук най-евтиния план е 2,5 евро(мини боб), а на Запад всичко почва от 20-30 евро.
Иначе идеалния тарифен план го предлага Мтел чрез бранда си Боб:
19,80 лв на месец 500 мин към всички мобилни, 500 към всички фиксирани и 500 МБ на максимална скорост.
Няма да кажа през кой оператор, но имам предложение, което е възможно да стане факт! Това е през фирма.
[B][i]1000 минути в мрежата на този оператор,
1000 минути към всички други мрежи (черпят се разделно)
1000 смс към всички оператори,
1000 ммс към всички оператори (не че ми трябват)
1000мб. и ограничение на 128кбпс
такса 14,90 без ДДС.[/i][/B]
[B][i]1000 минути в мрежата на този оператор,
1000 минути към всички други мрежи (черпят се разделно)
1000 смс към всички оператори,
1000 ммс към всички оператори (не че ми трябват)
1000мб. и ограничение на 128кбпс
такса 14,90 без ДДС.[/i][/B]
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Ванка
Като ще подписваш нов договор вземи си и нов телефон флагман.
Разбира се ти си решаваш но после ако оставиш трябва на свободна цена.
По темата писал съм по рано какъв би бил идеалния план. А и сегашният ми план ме устройва сравнително.
Като ще подписваш нов договор вземи си и нов телефон флагман.
Разбира се ти си решаваш но после ако оставиш трябва на свободна цена.
По темата писал съм по рано какъв би бил идеалния план. А и сегашният ми план ме устройва сравнително.
Не е лошо предложението, но ако нямаш фирма?
Аз на месец ползвам горе-долу 400-600 мин към Вива, 50-150мин. към други мобилни, 10-20мин. домашни, 1-1.5ГБ нет и макс 20 СМС (предимно към Вива). За това потребление ми стигат 30-левов Net&Call на старите условия (3600мин Вива/60мин Други/3600СМС Вива, такт 60/1 и 1.5ГБ бързи денонощно и после до 128кб) и Slimbob за 2.90 (100мобилни/100фикс). Много рядко плащам над 35лв общо и то предимно ако съм бил в чужбина, зареждал съм ваучер на някого или съм плащал нещо с СМС. Та за посоченото потребление всяка оферта под 30лв би ме заинтригувала.
Обаче има и друго. Преди да взема боб-ската карта пак плащах по толкова горе-долу, но намирам някои реални ползи от притежанието на две карти от различни оператори. Например при липса на мрежа или ограничаване на услугата, освен това втория номер обикновено го давам на хора, които не искам да ми имат първия (който имам откакто има Вивател и ми го знаят мноооого хора).
П.П. Имам и служебен телефон, също от оранжевите, от който говоря доста и то предимно с Гърция, Кипър и Италия и досега не е имало проблем със сметката, но нямам идея на каква тарифа е.
Аз на месец ползвам горе-долу 400-600 мин към Вива, 50-150мин. към други мобилни, 10-20мин. домашни, 1-1.5ГБ нет и макс 20 СМС (предимно към Вива). За това потребление ми стигат 30-левов Net&Call на старите условия (3600мин Вива/60мин Други/3600СМС Вива, такт 60/1 и 1.5ГБ бързи денонощно и после до 128кб) и Slimbob за 2.90 (100мобилни/100фикс). Много рядко плащам над 35лв общо и то предимно ако съм бил в чужбина, зареждал съм ваучер на някого или съм плащал нещо с СМС. Та за посоченото потребление всяка оферта под 30лв би ме заинтригувала.
Обаче има и друго. Преди да взема боб-ската карта пак плащах по толкова горе-долу, но намирам някои реални ползи от притежанието на две карти от различни оператори. Например при липса на мрежа или ограничаване на услугата, освен това втория номер обикновено го давам на хора, които не искам да ми имат първия (който имам откакто има Вивател и ми го знаят мноооого хора).
П.П. Имам и служебен телефон, също от оранжевите, от който говоря доста и то предимно с Гърция, Кипър и Италия и досега не е имало проблем със сметката, но нямам идея на каква тарифа е.
Не знам дали, ще мога да взема. Фирмата не е моя, просто ми предлагат вариант за разговори по-тънко.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
[Quote]но ако след 2 години няма хубави планове като тези, какво правим тогава? Нов оператор с нов номер ли?[/Quote]
Питах оператор новите промоционални много минути и нет та Мтел Трансфер [B]не е свързано с нов номер[/B]. Може с сегашния номер само се подписва да нови две години .
@Ванката
Хубаво е че плана включва нет . .
Питах оператор новите промоционални много минути и нет та Мтел Трансфер [B]не е свързано с нов номер[/B]. Може с сегашния номер само се подписва да нови две години .
@Ванката
Хубаво е че плана включва нет . .
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Това ако е възможно да стане ще е супер! :) Като цяло плана е перфектно балансиран. А и цената му е убиец. 18 лв. с ДДС? :)
И аз искам такъв :).
И аз искам такъв :).
Да, в петък живот и здраве, ще ходя да си правя активацията. В момента се изчаква два-три дни, за доуточнение на някои подробности. Едната е дали, ще ми важат тези 1000 минути към всички и за Зона 1, понеже имам много разговори с Гърция - домашен. Но няма да мога да взема и телефон, така че ще се насоча към някой от онлайн търговците, или технотата. Ще избирам между Note 3/4 или S5. Мислех за iPhone 6+, но е много скъп и на този етап не мога да си го позволя.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Аз ще изчакам да видя дали от Глобул ще предложат нещо конкурентно на Трансфера до края на октомври, и ако не стане, може да си взема и една ментелска карта :)
Между другото, по лични наблюдения и тестове, мобилния нет на Глобул в южна България е много добър, като изключение е подбалканската линия. Явно сега оправят мрежата и в североизточната част... Дано поне пуснат и добри пакети за нет като add-on, че тия по 200 мб стигат за 3 дена :)
Между другото, по лични наблюдения и тестове, мобилния нет на Глобул в южна България е много добър, като изключение е подбалканската линия. Явно сега оправят мрежата и в североизточната част... Дано поне пуснат и добри пакети за нет като add-on, че тия по 200 мб стигат за 3 дена :)