Какъв е реалният брой на абонатите на операторите?
Re: Какъв е реалният брой на абонатите на операторите?
Не твърдя, инфото е от БЦ, без интернет на адреса (активен договор), не може да се пусне тв.
Здравейте,
Понеже и друг път сме я разисквали тази тема, както и някой от вас знаят – работя и имам достъп до голяма база от данни на бизнес и частни клиенти, реших да направя по-подробна справка за броя на клиентите базирана на телефонните номера в нашата система. За съжаление няма как да публикувам тази информация тук, но мога да споделя крайните резултати, които са както следва:
Извадка от 200 000 човека, без разграничение по пол, възраст и образование. Предполага се, че това са активни потребители над 18 години, със собствени доходи, от които 10-15% са юридически лица.
Резултатите са следните:
[b]Перфикс 088 – 66,4%
Перфикс 089 – 21,6%
Перфикс 087 – 11,5%
Перфикс 098 – 0,5%[/b]
Както и друг път съм уточнявал не мога да съм сигурен кой номер към кой оператор е, т.е. възможно е голяма част от хората да са с прехвърлени номера към конкурентен мобилен оператор, което поставя справката като непредставителна такава и не мога да се ангажирам с конкретни стойности, но поне е добра отправна точка за разсъждения за платежоспособните клиенти, предполагам такива са и за операторите
Понеже и друг път сме я разисквали тази тема, както и някой от вас знаят – работя и имам достъп до голяма база от данни на бизнес и частни клиенти, реших да направя по-подробна справка за броя на клиентите базирана на телефонните номера в нашата система. За съжаление няма как да публикувам тази информация тук, но мога да споделя крайните резултати, които са както следва:
Извадка от 200 000 човека, без разграничение по пол, възраст и образование. Предполага се, че това са активни потребители над 18 години, със собствени доходи, от които 10-15% са юридически лица.
Резултатите са следните:
[b]Перфикс 088 – 66,4%
Перфикс 089 – 21,6%
Перфикс 087 – 11,5%
Перфикс 098 – 0,5%[/b]
Както и друг път съм уточнявал не мога да съм сигурен кой номер към кой оператор е, т.е. възможно е голяма част от хората да са с прехвърлени номера към конкурентен мобилен оператор, което поставя справката като непредставителна такава и не мога да се ангажирам с конкретни стойности, но поне е добра отправна точка за разсъждения за платежоспособните клиенти, предполагам такива са и за операторите
Обикновено на такива места хората публикуват един номер. Този номер обикновено е основният и най-старият. Т.е. ако имат втори номер примерно купил съм си втора карта за семейна група от друг оператор или съм взел 1 кило боб, докато ми свърши първия договор...
Напълно съм съгласен и не твърдя, че моите данни съвпадат с тези от КРС или данните от самите оператори. Просто си поиграх и направих реален анализ на 1/30 (грубо) от населението на България и може би 1/15-та от активните потребители на мобилните услуги (много грубо казано). За мен лично данните са плачевни, ако отразяваха реалния процент на потребителите дали основния си номер за контакт (blush)