Какъв мобилен интернет трафик генерирате през телефона си?

Navo
Регистриран: 09 ное 2004, 22:03

Какъв мобилен интернет трафик генерирате през телефона си?

Мнение от Navo » 28 апр 2011, 05:43

Здравейте, смятам да пре/подписвам договор с оператор, но всички изгодни за мен тарифи са с 512 MB или 1GB трафик. Не съм използвал интернет през телефона си и се чудя дали това е достатъчно за Facebook, малко Skype, Google... Предполагам, че за Youtube и дума не може да става. Може ли човек да не се ограничава и да пресмята ежедневно трафик и да се вмести в до 1 ГБ?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Какъв мобилен интернет трафик генерирате през телефона си?

Мнение от centur » 28 апр 2011, 06:42

Зависи за какво ще си ползваш трафика, ако е за Skype/Facebook и Google - 512 MB са напълно достатъчни, но ако решиш да си теглиш песни, да гледаш youtube и други - по-добре ще е на 1 GB.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 28 апр 2011, 09:06

Абе много е относително колко ще го ползваш. Аз миналия месец имах 2.5 гб, а този още не е свършил и имам над 8 гб. (blush) Основно е от сайтове и много рядко ютб и скайп. Днес от този сайт и едно късо клипче имам 35 мб. Който и план да избереш няма да е лошо да следиш потреблението си, за да не стане гаф ;) Ако рядко ползваш нет от телефона вземи 512, но поне в началото си го проверявай.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 28 апр 2011, 09:11

Смени оператора - "М-тел" и "Глобул" предлагат неограничен по трафик мобилен интернет, при ВиваЦом като ти свършат включените в пакета мегабайти - плащаш...

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 28 апр 2011, 10:29

Дупе знае 2 и 200 :) Докато имах първо 25, а после 250 MB се вмествах в тях. Като минах на неограничен рядко падам под 2 GB. Всичко си зависи от телефона и навиците на потребителя, така че е много трудно да се дават такива генерални съвети.
Ако четеш много сайтове, гледаш YouTube, имаш телефон с Flash, пуснал си мейла на пълна синхронизация в реално време и теглиш приложения от съответния Маркет е по-добре да си вземеш по-голям трафик, за да не се нервиш и да не смяташ мегабайти като ненормален. Още повече, че поне при Мтел и Вива трафикът се отчита с известно закъснение от типа на 24 часа.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 28 апр 2011, 11:26

За FB, Skype, и сърфиране по около час, час и половина на ден общо ще са ти предостатъчни и 500 MB. Аз ползвам между 400 и 600 MB месечно, като всяка сутрин и вечер в работни дни слушам онлайн радио по 60-90 мин. дневно и междувременно повечето време ползвам Pulse, сърфиране и цъкане на FB и разни форуми.
Когато пътувам харча много повече за деня (радио + Google Maps сателитни карти, доста са ги детайлизирали напоследък), но пък в почивните дни и празниците си имам достатъчно занимания, работа из къщи или развлечения с приятели и познати и не ми остава време да точа :)
Пристрастяването към Youtube обаче може да се окаже проблем, зависи какви клипове и с какъв браузър/приложение гледаш клиповете.
Има приложения които следят, правят статистика, прогнозират и ограничават консумацията ти в месечния ти период на отчитане според пакета.
Вариантът с неограничен по обем трафик е най-сигурен, разбира се. Имай предвид обаче, че след изразходване на пакета (100%) операторът ограничава трафика ти и максимумът на скоростта пада грубо около [B]20-30 пъти[/B] за 3G! При Глобул това намаление след консумация от 130% стига до [B]100 пъти[/B]!
За човек, който консумира активно интернет и не му стигнат 1 GB това си е жива мъка, направо колкото да не е без хич. Сам си прецени какви са ти нуждите и приоритетите.

Bio
Регистриран: 26 яну 2006, 20:46

Мнение от Bio » 28 апр 2011, 12:22

Аз ползвам Opera Mini, Imo, K9-mail, Facebook, AndChat през EDGE и правя около 150 мб на месец. Всеки ден по час-два-три ползвам мобилен нет.

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Мнение от Jul 72 » 28 апр 2011, 13:39

Аз с "ябълката" се вмествам в пакета от 1 гига. Всичко е включено и не се гаси. Сега даже проверих от пакета съм изгорил около половината. Основно се ползва за Сафарито, мейла както и за приложенията. Не мога да кажа дали и как реже Глобул, защото както казах не съм минавал пакета. Реално за теглене на по-тежки неща, тубата и.т.н основно ползвам wi-fi.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 28 апр 2011, 15:48

От значение е и,как и къде ти минава ежедневието.Аз също ползвам това,което си изредил,но деня ми минава,между офиса и дома,а и на двете места имам WIFI.През почивните дни не ми остава време да ръчкам телефона.Така,че на мен ми стигат 200 мб.Има и много практични приложения,които ти гарантират,че няма да надхвърлиш предплатения трафик.Но,както е казал Мечо Пух:"Колкото повече,толкова повече",затова си вземи по-голям пакет,разликата е 5-10 лв.

MapTo_D
Регистриран: 05 юни 2006, 13:21

Мнение от MapTo_D » 28 апр 2011, 16:18

Аз от 2 месеца съм с неограничен интернет от М-тел, още не ми е излязла фактура за да знам трафика, но предполагам ще е доста голям по простата причина, че си ползвам телефона за рутер за да взимам нет за лаптопа когато съм на работа. /Много хубави програмки имало за i-phone/ ;):D

Отговори