Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Здравейте имам няколко предплатени карти 5-6 с натрупани суми по средно около 30-40 лв . Може да споделите вашия опит за по пълноценно и рационално използвани става въпрос за към 200 лв. Но изключвам частния мой случай, може би има и други в моето положение и бих желал да споделим опит по темата.
За сега знам че са Виваком и мога да прехвърля сумите над 10 лв на карта към друг номер на виваком или да ги събера в една карта всичко над 10 лв, това води до някакво обединение.
За сега имам следните идеи - мога да ги ползвам за СМС за синя зона, дарения на ДМС номер, Залагания (участия) в смс игри.
Изключва варианта да ги ползвам за разговори тъй като е безсмислено на 30-50 ст мин да им ги подарявам на операторите. Сега си ползвам план с неограничени минути към всички.
За сега знам че са Виваком и мога да прехвърля сумите над 10 лв на карта към друг номер на виваком или да ги събера в една карта всичко над 10 лв, това води до някакво обединение.
За сега имам следните идеи - мога да ги ползвам за СМС за синя зона, дарения на ДМС номер, Залагания (участия) в смс игри.
Изключва варианта да ги ползвам за разговори тъй като е безсмислено на 30-50 ст мин да им ги подарявам на операторите. Сега си ползвам план с неограничени минути към всички.
Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Теб да не ти плащат заплатата в предплатени карти? Аз навремето имах повече предплатени карти, защото беше практика да се предлагат с разни подаръци, които или струваха повече самостоятелно или изобщо не се продаваха.
Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Пожелавам на всички това да Ви е най-големинят ппроблем, който трябва да решите в живота си!!!
Предложение: Прихвърли ли на работещи бедни българи.
На мангали и турци има кой да им дава.
Предложение: Прихвърли ли на работещи бедни българи.
На мангали и турци има кой да им дава.
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Освен досега споменатите приложения на предплатени карти, има и още някои възможни:
-- да се ползват в роуминг. Когато си в чужбина е ясно защо, особино за входящи разговори, или изходящи към ЕС, но дори и когато си в българия, близо до граница има приложение. При цена ок. 0,45 лв./мин. изходящи разговори към всички мрежи в ЕС, това е конкурентна цена за изходящи разговори от България към мобилни в ЕС.
-- ако суми се обединят към 1-2 предплатени карти, от тях да се ползва да се говори в мрежата на оператора, или за мобилен интернет. Напр. споделяне на интернета към таблет или друг смартфон.
-- да се ползват в роуминг. Когато си в чужбина е ясно защо, особино за входящи разговори, или изходящи към ЕС, но дори и когато си в българия, близо до граница има приложение. При цена ок. 0,45 лв./мин. изходящи разговори към всички мрежи в ЕС, това е конкурентна цена за изходящи разговори от България към мобилни в ЕС.
-- ако суми се обединят към 1-2 предплатени карти, от тях да се ползва да се говори в мрежата на оператора, или за мобилен интернет. Напр. споделяне на интернета към таблет или друг смартфон.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Ако са на един оператор и можеш да събереш кредита в една(около 200лв) мини на договор някакъв с малка такса, дори на виваком ако е пусни един вива фрии с 2 пакета за 7.80..после я спри и трябва да ти върнат кредита на ръка.Дори някакъв едногодишен да е примерно на вива нали са 3 такси ще го развалиш и остатъка на ръка трябва да ти го върнат..
Друг варянт смс-и за платено паркриане,ако използваш.
Смс-и за болни хора и дарения.
Някакви такива.
Друг варянт смс-и за платено паркриане,ако използваш.
Смс-и за болни хора и дарения.
Някакви такива.
Re: Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Аз имам прима със 179,17 лв валидна до 21.04.2016 г. Ако питате как са натрупани тия пари, ами от служебния телефон си зареждах често Прима-та и така се покачи сумата. Дайте идея в случая как рационално да я ползвам с услуга или услуги на МТЕЛ.
Re: Re: Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Аз имах такава на виваком с около 400лв - първо зареждане от служебна карта, после по 20лв на месец, за да ползвам безплатни минути към виваком. Направих си картата на договор - парите по нея се прехвърлиха по договора. След 1 месец закрих договора и ми останаха пари за връщане от Виваком по клиентския номер. Само дето трябва да им се даде банкова сметка - толкова не плащат в брой.
Re: Re: Re: Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Договорите нали са срочни /12 и 24 месеца/. Как сте го прекратил така? И дали същото упражнение мога да го направя с МТел?
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Re: Re: Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
Цените на МТел за разговори в мрежата и за мобилен интернет са що-годе приемливи:
www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
http://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
А инетрнета може да се споделя и към други устройства, ако СИМ картата се ползва със смартфон.
www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
http://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
А инетрнета може да се споделя и към други устройства, ако СИМ картата се ползва със смартфон.
Re: Re: Re: Re: Re: Какво да се прави с натрупани суми по предплатени карти, за рационално използване?
договорът беше на вива фрии, можеш да питаш евентуално с боб - там ти се прехвърлят парите по договора, но ако го спреш дали ти ги връщат не знам.