Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Наистина и моя договор си пише че 0700 се плаща. Но аз немога да разбера друго - дори и когато сте на план с включени нционални минути този номер се заплаща. Нима той не е национален. Ако не е то тогава какъв е - международен ли е, а може би междупланетен... И тези планове рекламирани с хиляди национални минути според мен са заблуждаваща реклама.
Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Много просто - защото са платени за тях. 0800 са такива.
Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Моето обяснение е следното: на тези телефони, 0700, потребителите получават някава услуга, примерно, обясняват ти нещо, което ти не си разбрал или не ти стига багажа да разбереш, записват ти данни и адрес за повреди и пр. След като е услуга и е заделен някакъв ресурс на предприятието,се заплаща.
Ако ме апострофирате с въпрос за другите 0800, не знам, те може би са за реклама и привличане на нови клиенти, затова се поемат от само от предприемача и доставчика на услугата...
Ако ме апострофирате с въпрос за другите 0800, не знам, те може би са за реклама и привличане на нови клиенти, затова се поемат от само от предприемача и доставчика на услугата...
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
е и :D то излиза че фирмата плаща за тоя номер и ти плащаш ..и двете страни плащат разговора на оператора...хич не се връзва.
http://www.segabg.com/article.php?id=653231
Ето ви едно горе долу сносно обяснение- засяга и 0800 номерата!
Ето ви едно горе долу сносно обяснение- засяга и 0800 номерата!
-
Re: Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Да като звъниш от мобилен се плаща изцяло то теб..хубаво и все пак е обикновен фиксиран телефон това. Просто товарят сметката нарочно и това е.
Re: Re: Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Кой товари сметката нарочно?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
Операторите...мислиш ли че им струва този разговор повече от обикновен разговор към обикновен стационарен номер?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
[Quote]Кой товари сметката нарочно? [/Quote]
Операторите са виновни най-много! На второ място са фирмите, които се възползват от наглоста на операторите и всичко това за сметка на нас, клиентите! Аз бойкотирам всяка фирма с телефон 0700, като не звъня никога на такъв телефон. Изрично изисквам нормален телефон, като без проблем съм вдигал скандал на управител за такова нещо. После звънят да ми се извиняват.
Типичен пример е спиди, които имат само един идиотски номер 0700 за връзка с тях и за поръчка на куриер. Разбира се, ползвам само еконт, а спиди ги уведомих с мейл, че няма да ползвам услугите им, докато не осигурят нормален телефон за връзка! Това е начина- като получат 10 000 такива писма/мейли, сами ще започнат да осигуряват нормални начини за връзка с тях!
Операторите са виновни най-много! На второ място са фирмите, които се възползват от наглоста на операторите и всичко това за сметка на нас, клиентите! Аз бойкотирам всяка фирма с телефон 0700, като не звъня никога на такъв телефон. Изрично изисквам нормален телефон, като без проблем съм вдигал скандал на управител за такова нещо. После звънят да ми се извиняват.
Типичен пример е спиди, които имат само един идиотски номер 0700 за връзка с тях и за поръчка на куриер. Разбира се, ползвам само еконт, а спиди ги уведомих с мейл, че няма да ползвам услугите им, докато не осигурят нормален телефон за връзка! Това е начина- като получат 10 000 такива писма/мейли, сами ще започнат да осигуряват нормални начини за връзка с тях!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво им е по специално на номерата започващи с 0700, че трябва да се плащат по спец тарифа?
В случая и двамата не сте прави- разговора коства повече от обикновен разговор. Първо исгражда се "телефонна централа", могат да постъпят много разговори едновременно, има IVR и при избор на дадена опция разговора се рутира към определен отдел, съответно свободен оператор (ако няма такъв може да се прехвърли към друг отдел и тн). Отделно ако фирмата има много поделения, както един спедитор, може да те прехвърли към най-близкия регионален център. Та това е малко по-сложно от един обикновен разговор и може би малко по-скъпо. Отделно е предоставяне на услуга (различна от телефонния разговор като такава).
Много бързо хвърляме вината върху оператора (малко наизуст), но пък операторите предлагат и 0800 номера, които са безплатни за крайния потребител и предлагат същото като 0700.
Много бързо хвърляме вината върху оператора (малко наизуст), но пък операторите предлагат и 0800 номера, които са безплатни за крайния потребител и предлагат същото като 0700.