Какво стана с М-СВЯТ?
Re: Какво стана с М-СВЯТ?
По-уникално създание от ИДИОТА няма. Гледаш го как с всичката си глупост и простотия сам се прецаква...ми идиоти ;)
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
[Quote]М-свят ще изчезнат защото 1.За тези които не знаят те са част от Хенди. 2.Хенди не позволи на марката да се развива т.е. направиха магазини в близост до техните и в близост до Мтел, но не вложиха никакво старание да направят сериозен маркетинг и така марката остана непопулярна сред потребителите.[/Quote]
Мисля,че бъркаш М-Свят с веригата Моби,която е съвместен проект на Мтел и Хенди.
Доколкото аз съм запознат, Мтел е купил или е в процес на закупуване на веригата М-Свят,като в момента тече реорганизация на дейността. С други думи се случва точно това,което направи Вивател с 2be-купуването на една верига и ребрандирането и след това,което лично за мен е неприемливо,но явно има някаква пазарна логика.
Така или иначе М-Свят бяха едни от най-малките играчи на пазара и логично е да си заминат именно в този момент.
Мисля,че бъркаш М-Свят с веригата Моби,която е съвместен проект на Мтел и Хенди.
Доколкото аз съм запознат, Мтел е купил или е в процес на закупуване на веригата М-Свят,като в момента тече реорганизация на дейността. С други думи се случва точно това,което направи Вивател с 2be-купуването на една верига и ребрандирането и след това,което лично за мен е неприемливо,но явно има някаква пазарна логика.
Така или иначе М-Свят бяха едни от най-малките играчи на пазара и логично е да си заминат именно в този момент.
В Бургас също затвориха един магазин ..
Големите магазини са операторски и е логично да предлагат абонаментни програми - те от това печелят, не от еднократната продажба на апарат.
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
E ок ама аз имах предвид за малките сателити като Мсвят примерно.
(beer)
(beer)
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Признавам, леко се обърках, но предвид късния час съм сигурен, че ще ме извините. Но ако изключим това, че не Мсвят ами Моби-то са част от Хенди, изложените неща важат и за двете вериги. Ако не се лъжа Мсвят създадоха пък свой франчайз наречен Мпорт който пък съвсем никъде не стигна. Но както и да е-сега отворих страницата на Мсвят и какво да видя-купуването на 1209 не е престъпление !!!!!! Вече минаха повече от 3 месеца от изборите а тази реклама се появи тогава... Това напълно съответства на казаното, че имат или лош или никакъв маркетинг за сметка на по-големите братя. Мобитата също западат и скоро ще изчезнат.... Не знам докога ще има Internity i Global net solutions но не мисля че бъдещето пред тях е доста светло при положение че знаем колко по-популярни са Германос а и фирмени Глобул магазини има достатъчно. Вивател наистина залагат само на техни магазини с купуването на 2ве, затова и там не може да говорим за някаква вътрешна конкуренция, освен ако не броим jeff, но те за мен не са нищо особено.
на вивател магазините пък са такъв цииирк... направиха ги горе долу лъскави хващат окото.. но вчера влезнах в сити център софия влезнах в глобул... влезнах в германос и накрая влезнах и в бивщето 2 би сега виваком.. е то вътре нямаше НИЩО... 5 телефона списания и 2 ,3 лаптопа и тва е.. (no)
м тел си изкупи оборотните магазини а останалите ги затварят така ми каза един познат който работи там
Една трета от магазините М-свят се изкупиха вече от Офис 1 Суперстор. Веригата имаше приблизително осемдесет магазина. За момента със сигурност мога да потвърдя, че Мтел са изкупили едва 5 магазина от веригата.
Следващата година Офис 1 ще изкупят и част от магазините на Хенди. В момента се водят преговори за това.
Следващата година Офис 1 ще изкупят и част от магазините на Хенди. В момента се водят преговори за това.
Много яко изказване (yes)