Здравейте,
Отварям нова тема, за да обясня долу горе как могат да се разчитат картите на покритие и по-точно на А1, нека някой друг допълни и за другите оператори.
В случай, че 4 или 5Г покритието е показано като много добро, то няма какво да се притеснявате и ще имате стабилно покритие навсякъде в населеното място.
В случай обаче, че покритието е показано като добро, т.е в жълто, то може понякога да не е изобщо такова. Как да разберете, вижте описанията по-долу:
Първо най-важният ориентир дали ще имате стабилно 4 или 5Г покритие, е какво е показаното ниво на GSM покритието.
- Ако то е показано като много добро, то сигналът ще варира между 2/4 или 3/4 черти в цялото населено място.
- Ако обаче GSM покритието е показано като добро, то 4 и 5Г покритието ще бъдат 1 от 4 черти и може да не могат да се използват изобщо. Възможно е и на места да се изгуби обхват.
В слуачай, че покритието е показано, като задоволително, то сигналът ще е влошен и мобилни услуги няма да могат да се ползват.
Съдейки по горните описания, то картата на покритие на А1 трябва сериозно да се коригира.
Споделете впечатления и от другите оператори.
Правя тази тема, за да може всеки да сподели населено място, което е посещавал и покритието не е било толкова добро, колкото е обещано според картата на покритие. Така други хора ще бъдат информирани и ще знаят дали трябва да си вземат карта на друг оператор.
Картите на покритие на операторите и колко истина има в тях
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Картите на покритие на операторите и колко истина има в тях
Относно "притесненията":Apple_fan написа: ↑05 авг 2024, 14:44Здравейте,
Отварям нова тема, за да обясня долу горе как могат да се разчитат картите на покритие и по-точно на А1, нека някой друг допълни и за другите оператори.
В случай, че 4 или 5Г покритието е показано като много добро, то няма какво да се притеснявате и ще имате стабилно покритие навсякъде в населеното място.
Гарантирам, че на А1 5Г покритието е не повече от 50% истина в червената им, перфектна зона. Много им е това, но все пак. Може би само в най-големите градове са успели да уплътнят донякъде картата. Извън големите градове съм звънял десетки пъти да ги питам защо на 200 метра от клетката няма 5Г, при положение, че на картата около клетата дават към 1км покрритие, казват че покритието им не е по замервания, а по характеристики на антената и техническа настройка. Та, до тук с истинноста на картата им
Да уточним: Там където пише, имат клетка на 5Г, просто силата на сигнала им е около 5 пъти по-слаба отколкото е на хартия.
ПП: Имам карта и на Виваком. Където имат 5Г, 4Гто им се представя в пъти по-стабилно, така че не ги дискутирам тях. Вероятно имат места където 5Гто им е перфеткно, но общо взето, особено последните месеци някакви настройки човъркат, положението им е плачевно.
Виваком на много места където пише че има 4г на картата реално няма
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Имам приятел в село Войнеговци (много близо до София) - Виваком и Йеттел при жълт цвят на картата, трябва да излезеш навън да обикаляш в двора да се обадиш, в къщата - абсурд. Друг приятел близо до Нови Хан на Йеттел даже му е червено за 4Г - пак трябва да излезе на двора. Препоръчвам им да минат към А1/Вива за Vowifi.
Ясно е обаче че не могат да обикалят с устройство да мерят сигнала.
Друго което съм забелязал е, че след полунощ от 4 черти пада на 2 обхватът у нас (център на София), явно пестят енергия. Тоест това покритие може и да не е постоянно.
Друго което съм забелязал е, че след полунощ от 4 черти пада на 2 обхватът у нас (център на София), явно пестят енергия. Тоест това покритие може и да не е постоянно.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Йетел са трагични покрай София, над Локорско е същото, според картата не са по-зле от другите и даже трябва да са по-добре, но на практика малко нагоре изчезва и 2Г.mishobehar написа: ↑06 авг 2024, 14:28Имам приятел в село Войнеговци (много близо до София) - Виваком и Йеттел при жълт цвят на картата, трябва да излезеш навън да обикаляш в двора да се обадиш, в къщата - абсурд. Друг приятел близо до Нови Хан на Йеттел даже му е червено за 4Г - пак трябва да излезе на двора. Препоръчвам им да минат към А1/Вива за Vowifi.
Много е относително. Мой познат от Войняговци мина от А1 на Йетел, защото на А1 не можеше един нормален разговор /на открито/ да проведе. Сега с Йетел нещата са ОК дори и вътре. Ползва телефон с копчета, вероятно на 2G. За нета не мога да кажа как се държи...mishobehar написа: ↑06 авг 2024, 14:28Имам приятел в село Войнеговци (много близо до София) - Виваком и Йеттел при жълт цвят на картата, трябва да излезеш навън да обикаляш в двора да се обадиш, в къщата - абсурд. Друг приятел близо до Нови Хан на Йеттел даже му е червено за 4Г - пак трябва да излезе на двора. Препоръчвам им да минат към А1/Вива за Vowifi.
Телефонът му не става, а не мрежата.martel написа: ↑07 авг 2024, 09:15Много е относително. Мой познат от Войняговци мина от А1 на Йетел, защото на А1 не можеше един нормален разговор /на открито/ да проведе. Сега с Йетел нещата са ОК дори и вътре. Ползва телефон с копчета, вероятно на 2G. За нета не мога да кажа как се държи...mishobehar написа: ↑06 авг 2024, 14:28Имам приятел в село Войнеговци (много близо до София) - Виваком и Йеттел при жълт цвят на картата, трябва да излезеш навън да обикаляш в двора да се обадиш, в къщата - абсурд. Друг приятел близо до Нови Хан на Йеттел даже му е червено за 4Г - пак трябва да излезе на двора. Препоръчвам им да минат към А1/Вива за Vowifi.