Казус при преносимост
Казус при преносимост
Здравейте, ето че и аз се сблъсках с некомпетентността на различни служители. Искането ми е следното: Ползвам фирмена карта на Виваком с изтъкъл договор и искам да я прехвърля на предплатена на мое име, без значение от оператора. Уточнявам, че аз не съм МОЛ-а на фирмата. Та, отивам днес до Виваком, плащам каквото има за плащане и питам как мога да се прехвърля номера на предплатен, ето какво ми отговарят:
"Не можете са прехвърлите фирмена карта на Виваком на предплатена на Виваком, но можете на друг оператор. Плащате сметката и си пускате едно заявление при другия оператор".
Ок, дотук добре. След това посетих няколко офиса и получих шарени отговори:
1. Хенди - може, ама картата трябва да е на името на МОЛ-а, на ваше име нестава.
2. Мтел 1 - неможе, защото има проблем в системата за преносимост от няколко седмици.
3. Мтел 2 - може, ама само на сметка, на предплатена нестава.
4. Интърнити - незнам, отидете в централен офис и питайте там.
В крайна сметка може ли някой да ми каже: Може ли фирмена карта с изтекъл договор на Виваком да бъде прехвърлена на предплатена карта на частно лице към Глобул или Мтел?
"Не можете са прехвърлите фирмена карта на Виваком на предплатена на Виваком, но можете на друг оператор. Плащате сметката и си пускате едно заявление при другия оператор".
Ок, дотук добре. След това посетих няколко офиса и получих шарени отговори:
1. Хенди - може, ама картата трябва да е на името на МОЛ-а, на ваше име нестава.
2. Мтел 1 - неможе, защото има проблем в системата за преносимост от няколко седмици.
3. Мтел 2 - може, ама само на сметка, на предплатена нестава.
4. Интърнити - незнам, отидете в централен офис и питайте там.
В крайна сметка може ли някой да ми каже: Може ли фирмена карта с изтекъл договор на Виваком да бъде прехвърлена на предплатена карта на частно лице към Глобул или Мтел?
Re: Казус при преносимост
Така, както го искаш май не става. Картата въпреки, че е с изтекъл договор е собственост на фирмата, на която се води. Първо трябва да я прехвърлиш на свое име. Това се прави с нотариално заверено пълномощно от управителя/директора на съответната фирма, който те упълномощава да извършиш прехвърлянето на собствеността. Чак след това можеш да пускаш молба за пренос на номера към друг оператор.
Разбира се не съм 100% сигурен, но така процедират колегите, които напускат фирмата, в която работя и искат да си вземат номера, който са ползвали с години.
Разбира се не съм 100% сигурен, но така процедират колегите, които напускат фирмата, в която работя и искат да си вземат номера, който са ползвали с години.
До колкото съм запознат при прехвърляне от фирма на частно лице при Виваком, картата става на договор, което не ми позволява на прехвърля номера.
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
[Quote]В крайна сметка може ли някой да ми каже: Може ли фирмена карта с изтекъл договор на Виваком да бъде прехвърлена на предплатена карта на частно лице към Глобул или Мтел?[/Quote]
Може,стига ти да си МОЛ!
Или както те посъветваха по-горе,първо прехвърли картата на твое име и тогава поискай преносимост.Или просто помоли МОЛ-а да регистрира предплатената карта на свое име,ако се съгласи, де!
Може,стига ти да си МОЛ!
Или както те посъветваха по-горе,първо прехвърли картата на твое име и тогава поискай преносимост.Или просто помоли МОЛ-а да регистрира предплатената карта на свое име,ако се съгласи, де!
Е, с това не съм запознат и не мога да помогна. Най-добре попитай във Виваком дали при прехвърлянето автоматично се подписва срочен договор.
Сега като се замисля, дали не е ли възможно управителя на фирмата да те упълномощи да прехвърлиш картата на свое име и за своя сметка но директно към друг оператор? Имам предвид пълномощното да е насочено към един от другите два оператора, а не към Виваком! Попитай за тази възможност в Глобул и М-тел.
Сега като се замисля, дали не е ли възможно управителя на фирмата да те упълномощи да прехвърлиш картата на свое име и за своя сметка но директно към друг оператор? Имам предвид пълномощното да е насочено към един от другите два оператора, а не към Виваком! Попитай за тази възможност в Глобул и М-тел.
След разговор с оператот установих следното:
"При смяна на собствеността на Виваком задължително се подписва минимум 1 год. договор." - което в случая не ми върши работа. Единствения вариант остава да я прехвърлим на предплатена на името на мола и след това от негово на мое име, но вече като предплатена. Добре че мола е мой човек. Мерси на всички за насоката. Лека вечер.
"При смяна на собствеността на Виваком задължително се подписва минимум 1 год. договор." - което в случая не ми върши работа. Единствения вариант остава да я прехвърлим на предплатена на името на мола и след това от негово на мое име, но вече като предплатена. Добре че мола е мой човек. Мерси на всички за насоката. Лека вечер.
Така е трябва да подпишеш договор. За целта ще ти е необходимо първо да прехвърлиш картата да речем на прима и след това въпросната прима да си я прехвърлиш на твое име. Хубаво е да попиташ дали не е възможно примата , която ще вземеш да не е регистрирана и това да стане допълнително, защото аз лично съм правил номер от договор на прима (без преносимост) и примата я поисках нерегистрирана. След като я дадох на човека, който ще я ползва той си я регна на неговото си име.
Това е идея, ще ги питам утре дали ще стане да е нерегистрирана и ако стане ще си я прехвърля на мое име направо.
[Quote]Хубаво е да попиташ дали не е възможно примата , която ще вземеш да не е регистрирана и това да стане допълнително, защото аз лично съм правил номер от договор на прима (без преносимост) и примата я поисках нерегистрирана. След като я дадох на човека, който ще я ползва той си я регна на неговото си име.[/Quote]
А аз до колкото знам при прехвърляне от абонамент на предплатена, предплатената е задължително нерегистрирана и в момента, когато я регистрираш, спокойно може да я регистрира друго лице, различно от досегашния ползвател заявил прехвърлянето.
Обратното също важи, но не навсякъде минава, т.е. от регистрирана предплатена карта на едно лице да преминеш на абонамент на друго без да правиш смяна на собственост на номера, но както казах не на всякъде минава,т.е. все едно, че нищо не съм казал ;)
А аз до колкото знам при прехвърляне от абонамент на предплатена, предплатената е задължително нерегистрирана и в момента, когато я регистрираш, спокойно може да я регистрира друго лице, различно от досегашния ползвател заявил прехвърлянето.
Обратното също важи, но не навсякъде минава, т.е. от регистрирана предплатена карта на едно лице да преминеш на абонамент на друго без да правиш смяна на собственост на номера, но както казах не на всякъде минава,т.е. все едно, че нищо не съм казал ;)
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
В тази връзка...възможно ли е да се купи предплатена карта от магазин на оператор,но да не се регистрира в момента на покупката,а след време?Въпросът ми касае и трите оператора