Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от hddsoft » 12 юни 2015, 16:58

[Quote]Потребители обсъдиха с ръководството на телекома услугите и продуктите на компанията
Услуги без аналог на пазара и подобрено обслужване – това бяха част от коментарите на клиенти на Мтел, които разговаряха с ръководството на компанията. За първи път у нас телеком организира подобна среща, като за нея в централата на Мтел дойдоха клиенти от цялата страна.
Срещата продължи два часа, през които бяха обсъдени обслужването в Мтел, както и продуктите и услугите на компанията. Сред останалите теми бяха бъдещите планове за развитие на 4G.
Според клиентите, участвали в разговора, в последните месеци се усеща позитивна промяна в начина на обслужване. Те споделиха още, че като цяло харесват предлаганите услуги, но искат повече мобилен интернет в тарифните планове, а при телевизията – повече HD канали.
Сред присъстващите преобладаваха ползващите Мтел трансфер. „Откакто съм на този план, вече не ходя с два телефона в себе си“, похвали тарифата един от клиентите и определи като най-голямо нейно предимство прехвърлянето за следващия месец на неизползваните минути за разговори.
Положителни отзиви получи и новия дизайн на фактурата, която потребителите вече получават. Според участниците в срещата тя вече е много по-добре структурирана, което я прави по-лесна за разбиране. Клиентите споделиха, че за тях много удобен канал за обслужване е онлайн чатът на компанията, където намират бърз и лесен начин за консултация.
Потребителите поискаха повече възможности за онлайн плащания на сметки, повече персонално отношение в магазините на компанията и по-малко изчакване при обаждания на *88. По време на срещата бяха предложени няколко идеи за изцяло нови услуги – въвеждането на опция за „замразяване“ на услугите, когато не ги ползваш за определен период от време, добавяне на опция за чат в приложението „Моят Мтел“ и възможност услугата Мултиекран да бъде достъпна извън България.
Освен че разговаряха с ръководството на компанията, клиентите посетиха колцентъра на Мтел и Центъра за управление на мрежата, в който нейната работа се следи денонощно.
Срещата е част от инициативите, чрез които Мтел цели да повиши удовлетвореността на своите клиенти. През последните месеци компанията предприе редица стъпки в тази посока, сред които нов уебсайт и нов дизайн и повече информация във фактурите. В допълнение телекомът разработва продукти, съобразени изцяло с клиентските нужди, непрекъснато работи за по-добро обслужване в магазините, опростяване и намаляване на документацията при сключване на договори, подобряване на програмите за лоялност и други.[/Quote]

Източник: http://www.mtel.bg/medien-tsentar-informatsia-za-mediite/mc/index/ma/view/infoblock_id/1851

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от AVKansazov » 12 юни 2015, 18:27

Място за реклама.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от bomobilebulgaria » 12 юни 2015, 18:54

Не знам дали е реклама, но да си изкажа впечатлението от личен опит.
Първо преди Нова Година, разбрах случайно от един приятел глухоням, че плаща всеки месец по 10-15лв. сметки на карта. Питах го на каква програма е, а той ми обясни, че е на 6лв. като в тази сума има включени някакви минути за гласови разговори и 10-на смс към мтел или нещо подобно. Следователно след това разучих, че Вива и Теленор нямат изобщо план за глухонеми, а споменатата тарифа по-горе е плана на Мтел.
Та минах през доста инстанции в Теленор и Вива, отрязаха ме отвсякъде.
До сега си го помня как в ден Петък писах във фейсбук до Мтел относно проблема. Отговориха ми, че ще предадат на колегите си. В ден понеделник вече бяха откликнали и направиха план за глухонеми, който е 6.90лв. - 150 национални смс-а + видеоразговори към 3 номера. От там където най-малко се надявах изскочи заека. Имат и за 9.90лв. тарифа с много повече смс-и и видеоразговори, не помня но може би и нет имаше.
След това ми позволиха за по-малко от месец да мина през 2 промо абонамента.
След това подадох сигнал за нарушен обхват и след месец и нещо фикснаха проблема.
[u]Аз на такова чудо колкото и нормално да звучи за цивилизования свят, в България не съм се надявал да видя. [/u]

Когато се разделях с Глобул преди над 5 години, трябваше да им опре ножа в гърлото, за да ми оправят надписаните 6 такси за спряна карта и надписаната сметка за wap интернет, който трябваше да е уж безплатен.

При Вива впечатлението ми е, че за тях няма правила и закони на този свят, които да важат (cyber)

Да не дърпам дявола за опашката, но специално такъв съпорт, другаде не бях срещал.

AVKansazov

Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от AVKansazov » 12 юни 2015, 22:22

Малко нелепо е да наблягат за качеството на обслужването при положение че клиентите им масово се оплакват че не могат да провеждат нормални разговори заради претовареността на мрежата и икономиите.Един вид все едно на пазара да ти продават гнили ябълки но двойно повече и с усмивка.
Но какво да се очаква от оператор който вместо да си подобрява мрежата инвестира в изкарване на измислени сертификати, смяна на логото и разни други ПР изгъзици.
Преди да пускат промоциите трябваше да преценят дали мрежата им може да ги поеме.

drimdiard
Регистриран: 28 сеп 2007, 23:16

Re: Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от drimdiard » 13 юни 2015, 13:39

Мрежата им със сигурност не може да поеме натоварването, след великите промоции с много нет, особено в пиковите часове е някакъв ад.Само да не стане пак някой срив за няколко месеца, както преди време, и после да ни зарадват със сметките.

bkaraivanov
Регистриран: 11 мар 2013, 11:30

Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от bkaraivanov » 13 юни 2015, 17:32

Много ми е интересно като си абонат на Мтел що аджеба се мъчиш да убедиш Теленор и Вива ами не вдигна телефона направо и чaka толкова време да дойде Великия ПЕТЪК.:D:D:D:D

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от bomobilebulgaria » 13 юни 2015, 18:18

[Quote]Много ми е интересно като си абонат на Мтел що аджеба се мъчиш да убедиш Теленор и Вива ами не вдигна телефона направо и чaka толкова време да дойде Великия ПЕТЪК.[/Quote]
В повечето случаи, хора опитващи се да изглеждат иронични, всъщност изглеждат много глупаво и не информирани както е и в случая с теб.
Абонат съм, на когото ми е изгодно, а на МТел ми е изгодно от февруари 2015г. Преди това ми беше изгодно да съм на Вива, а преди повече от 5 години ми беше изгодно да съм на Глобул. По едно време ми беше изгодно и да съм на СуперБоб.
[u]Иначе не знам защо се изнервяте толкова на един дребен, но значителен жест, който МТел направи към глухонемите, за разлика от другите оператори.. поне към момента. [/u] :|

Относно "Софийският синдром" с мрежата... все още не съм го усетил, дори напротив... От този месец, вече превключвам на WiFi много рядко и то вкъщи, въпреки че на "data" ми хаби повече батерия. Взех да ставам мързелив покрай тези 10 гиги до толкова, че ме мързи да се вързвам към WiFi hotspots :D

ПП: Спирам да отговарям на ниско интелигентния спам, че ще взема да ги урочасам тези МТел.. пу пу :D

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от asenna5 » 13 юни 2015, 19:25

Това със синдрома ми хареса. Проблем с мрежата НЯМА НИКОЙ с изключение на редовните пет хейтъра на кръст, събрали се случайно или не в това подобие на форум, които ще докарат вода от десет кладенеца и ще обясняват как при тях, всички роднини, приятели и познати ни един не може да проведе дори един разговор с тия лоши Мтел ..Всичко си е ОК, не се връзвай, радостно е, че ти и повечето хора оценяват положително компанията и начина, по-който накара всички да се съобразят с нея.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от kipe » 13 юни 2015, 21:20

Сигурно всички тук си спомнят навремето когато прохождаха втория и третия оператор, как в рекламите на Мтел след всичко, което се казваше, накрая се добавяше и едно " с покритието на Мтел". Сега по ирония на съдбата мрежата на Мтел остава последна, на трето място нито покритие, нито скорост. Днешният ми уикенд, на място където с предишния ми доставчик съм имал покритие и съм приемал мобилните услуги за даденост, отново ми напомни за това.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Клиенти на Мтел: има позитивна промяна в начина на обслужване

Мнение от AVKansazov » 13 юни 2015, 22:35

[Quote]Проблем с мрежата НЯМА НИКОЙ с изключение на редовните пет хейтъра на кръст[/Quote]
Вие "антихейтърите" и толкова не може да се съберете :D
[Quote]в това подобие на форум[/Quote]
Да не те обзе носталгията за времето когато колеше и банваше тук всеки който си позволи да критикува оператора?Тогава не беше подобие за теб а място за реклама и разчистване на лични сметки.
"Нямал никой" а? Типично като във времето когато отричахте че има проблеми с новия билинг, когато отричахте че имате нещо общо с БОБ, когато сменихте логото в нелеп опит с това да си смените отрицателния имидж при клиентите си без да направите никаква друга промяна.И сега отричате че мрежата ви издиша завирайки си главата в пясъка са оплакванията и забележките които вървят във форума от 2 месеца.
Изобщо сте големи майстори в отричането.

Отговори