Кодирани ли са телефоните на Теленор?
-
- Регистриран: 07 мар 2010, 17:19
Кодирани ли са телефоните на Теленор?
Мисля да си взема iPhone от Telenor, но да го ползвам с карта на друг оператор, дали това е възможно?:) Благодаря!
-
- Регистриран: 13 мар 2007, 17:53
Re: Кодирани ли са телефоните на Теленор?
Не неможе,кодиран е!
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Защо не влезеш в офиса и да пробваш/питаш : )
Аз взех един Huawei G620s от Теленор когато един познат подновяваше и телефона не е кодиран.
Аз взех един Huawei G620s от Теленор когато един познат подновяваше и телефона не е кодиран.
-
- Регистриран: 08 юли 2005, 19:11
Ако го платиш кеш, подаваш заявление и ти се разкодира, иначе са кодирани, но пак могат да се отключат, когато изтеч договора и всичко е изплатено.
Така, имайте предвид, че iPhone-ите не са кодирани от оператора, а от Apple.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Ако го купиш от тях без договор ще го отключат веднага.
Аз имам телефон взет на промоция от Теленор,как мога да разбера дали е заключен без да пробвам друга карта?
-
- Регистриран: 02 сеп 2014, 22:19
Re: Re: Кодирани ли са телефоните на Теленор?
[B]Много лесно бе, пускаш го с друга симкарта.[/B]
Iphone от Теленор, задължително е кодиран към Теленор. Ако се купува кеш без договор, трябва изрично да поискаш да го разкодират. Малко се правят на интересни, но ти си в правото си да искаш да го разкодират. Ако го вземеш на изплащане, чак след като изплатиш цялата сума.
Iphone от Теленор задължително е кодиран. Официално не предлагат разкодиране. Неофициално струва 96лв и трябва да минеш през кийакаунт. Разкодирането отнема 4-5 дни, т.к. първо пускаш молба към тях, те като одобрят изпращат на БГ фирма данните и тя разкодира устройството, след което се пуска заявка до apple, които да отразят това в тяхната база данни - те го правят за до 72ч (обикновенно около 8ч). Има някои, които предлагат разкодиране за около 170-200лв, те работят директно с Теленор Норвегия (или поне така твърдят), но никога не съм разкодирал при тях.