кодираните телефони в Боб

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: кодираните телефони в Боб

Мнение от @PLAYLIFE » 20 авг 2012, 21:49

[Quote]Двойно повече от цената на телефона, добре са го измислили [/Quote]

Я вкарайте малко яснота, моля! От Боб кодирането към сим картата за Samsung e1200 ли е само или изобщо за всички предлагани стартови пакети включващи телефони??? http://www.bob.bg/bob-mobile-phone/index.php
Та нали предлагат Nokia 101, тогава към две боб сим карти ли ще е кодирането (woo)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 20 авг 2012, 23:05

За какво точно се ползва ПИН 2?

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 20 авг 2012, 23:52

Чрез PIN2 се управляват някои допълнителни услуги, от които на българските СИМ карти от Глобул и Виваком, доколкото имам опит, са налични само [B]Fixed Dialing[/B] и [B]Call Costs[/B], като последната не работи по технически причини. Просто никой не си прави труда да обърне внимание на втората услуга, защото операторите явно смятат че нямат полза, или просто ги мързи. В това отношение Мобилтел ги мързи най-много. Аз така бях привикнал, че СИМ картите имат PIN2, че когато си купих първа СИМ карта от Мобилтел, реших че има някаква грешка. После оператор ми разясни, че мрежата им дори не е проектирана да поддържа PIN2! (woo)

http://en.wikipedia.org/wiki/Fixed_Dialing_Number
en.wikipedia.org/wiki/Fixed_Dialing_Number

Аз по обясними причини използвам [B]Fixed Dialing[/B] чрез PIN2, за СИМ карти които се водят на мое име, но се използват от други хора. Напр. с префикс [B]+49[/B] може да се позволи директно избиране на номера в чужбина, само ако са в Германия. Чрез префикси 02, 032, 042, ... може да се позволи избиране на национални номера само от определен географски район/и, или определени оператори (с 087, 088, 089, 098 ). Може и до определен квартал, или определен оператор в конкретен град, ако му знаеш номерационния план.

Като стана дума, [B]Area Information[/B] и [B]Cell Information[/B] са също 2 услуги, които никой оператор в България не предлага. Виваком имат нещо подобно като услуга, но само с рекламна/търговска цел, а и е организирано с нещо като безплатен абонамент, иницииран от потребителя, а не по [B]клетка[/B] или [B]оператор[/B]. Иначе представи си:

Ранна сутрин. Хората в даден квартал се събуждат. Точно в 0700 те, [u]и само те[/u], разпознати по клетката към която в момента е регистриран мобилния им телефон, получават напр. следното съобщение
[i]Уважаеми клиенти, днес ЧЕЗ ще провежда ремонтни работи в квартал Изток, поради което няма да има електричество между 09 и 17 часа. Благодаря за разбирането! [/i]
или
[i]Уважаеми жители на Бургас, с цел подобряване на обслужването, от днес се разкрива нова автобусна спирка до у-ще Братя Миладинови, на която ще спират автобуси 17 и 26. Община Бургас ви пожелава приятен ден! [/i]
и т.н. :)

Това което в модерния свят го има от 15-20 години, явно не сме още узрели за него! :|

Отделно че в някои страни, на спирки на градския транспорт с ниска интензивност, изобщо няма поставени разписания. Има само номер, напр. 1342. Изпращаш СМС със съдържание 1342, на цена ок. 2-3 ст., в 08h23, и получаваш отговор:
"Следващите превозни средства на спирка ул. Вежен са:
08h25 А76
08h27 Т10
08h31 А604
08h32 A204
..." Общинските власти се договарят с операторите за цена на едро за СМС, който и бездруго по себестойност е ок. 1 ст.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 21 авг 2012, 00:18

(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
Чета и не вярвам на ушите си:D:D Това ми звучи като някаква утопия:)
Мислиш ли,че който и да е КОоператор ще си мръдне з...ка и да направи наистина нещо хубаво и полезно вместо да събира една торба пари от тъпи рекламни SMS-си(angry)

Отговори