кога ще ги стигнем американците
Re: кога ще ги стигнем американците
Последно когато проявих интерес към VoIP цените към български мобилни оператори бяха горе долу равни на най-скъпите тарифи на операторите - нещо от рода на от 30ст и нагоре .. за абсолютно всички други разговори са по-изгодни,но не и за най-използваните ..
Поне за разговори *между операторите* няма ли смисъл в България? :(
Ей,ама ние българите все се оплакваме и си мислим че сме най-зле във всяко отношение.И аз като вас си мислех,че в Америка е по-хубаво,ама като дойдох тука и бързо видях,че нещата не стоят точно така,както си ги представях.Хич не им завиждайте на американците,специално за мобилните телефони.Аз в България,бях към Глобул,и ползвах GPRS само за 2.40лв=1МБ,тука такова нещо ако не си на план(месечен абонамент) няма!
Тия цени който гледаш,са без такси и не са крайни,ако ти е 40$ плана,то накрая плащаш най-малко 60.Всички договори са по 2 години.Всички телефони са кодирани,а дори да имаш собствен телефон и искаш да сложиш само СИМ карта в него(на някой Оператори,не на всички),тя не работи с друг телефон,освен с Операторския.
Да не говорим пък за начина на таксуване на разговорите,ако аз се обадя на някого,взема и от мойте минути и от неговите,казва се така нареченото AirTime (въздушно време).
Няма такива работи,една предплатена карта (като Б-Коннект или Прима) да има 12 месеца срок на ползване,тук най-много дават 2 месеца,след това ти спират картата и след 2 седмици ти закриват номера,а минутите ги губиш безвъзвратно.
На всеки получен смс от БГ или от където и да е ти взема пари,например Cingular(AT&T)ти вземат 0.15$ на получен или изпратен смс,няма значение.Безплатно е обаждането,единствено на 911 или 112.
Питайте ако ви интересува нещо за тук,с радост ще ви отговоря.
Тия цени който гледаш,са без такси и не са крайни,ако ти е 40$ плана,то накрая плащаш най-малко 60.Всички договори са по 2 години.Всички телефони са кодирани,а дори да имаш собствен телефон и искаш да сложиш само СИМ карта в него(на някой Оператори,не на всички),тя не работи с друг телефон,освен с Операторския.
Да не говорим пък за начина на таксуване на разговорите,ако аз се обадя на някого,взема и от мойте минути и от неговите,казва се така нареченото AirTime (въздушно време).
Няма такива работи,една предплатена карта (като Б-Коннект или Прима) да има 12 месеца срок на ползване,тук най-много дават 2 месеца,след това ти спират картата и след 2 седмици ти закриват номера,а минутите ги губиш безвъзвратно.
На всеки получен смс от БГ или от където и да е ти взема пари,например Cingular(AT&T)ти вземат 0.15$ на получен или изпратен смс,няма значение.Безплатно е обаждането,единствено на 911 или 112.
Питайте ако ви интересува нещо за тук,с радост ще ви отговоря.
-
- Регистриран: 10 май 2006, 08:32
Не се и съмнявам в това което си написал, но след като имаш впечатление от двете страни, кажи ми има ли разлика в доходите на средния американец и българин такъв, каква е тя и в чия полза? И какво правиш всъщност там, след като не е чак толкова? С най-добри чувства и искрена завист...
abe kakvo zna4enie ima dali ima razlika ili nqma.... vajnoto e 4e i tuk obmislqt podobno cenoobrazuvane.. t. e. vsi4ki da pla6tat za razgovor .. sms ili tn.. ne samo tozi koito se obajda koeto e BEZUMNO TYPO... vse pak tva ne e ROUMING ....
Сега ще ви разкажа,вчера какво се получи в едни магазин,една госпожа искаше да си купи някакъв телефон,модел на самсунг мисля че беше,и както си говорят с продавача,тя го пита ще може ли да си ползва СИМ картата с този телефон,ако е абонат на АТ&Т,а той и отговаря,не телефоните работят само с Т-Мобайл,и тя отново пита:-Всички ли?
-Всички,и отговори продавача.
Мен ме напуши смях,защото това беше обикновен магазин,но нито един телефон не можеше да работи в мрежа различна от на Т-Мобайл,при условие,че магазина не беше фирмен,а на свободна продажба,уж.
-Всички,и отговори продавача.
Мен ме напуши смях,защото това беше обикновен магазин,но нито един телефон не можеше да работи в мрежа различна от на Т-Мобайл,при условие,че магазина не беше фирмен,а на свободна продажба,уж.
-
- Регистриран: 10 май 2006, 08:32
Да и имам проблемите на госпожата...