Коледни оферти - Теленор

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Коледни оферти - Теленор

Мнение от angelstamb » 17 ное 2014, 14:42

След всичките теми във форума за намаления от Мтел, Вива и Боб, ред е на Теленора да представи коледните предложения.
Към колегите от Теленор - айде дайте инфо от кухнята, какво да очакваме като коледни оферти.
Предварително мерси :).

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: Коледни оферти - Теленор

Мнение от Capo_69 » 17 ное 2014, 15:19

[Quote]ред е на Теленора да представи коледните предложения[/Quote] Не сте ли малко нагли ? Не бъркай Теленор с викачите от вива и ментел. Ако онези са слабоумни тези са с акъла си и не са дали 700 млн за такива наглеци като тебе. Сега бях в М-тела да си спирам една карта но станах свидетел на това как човек с фирма питаше дали го броят за простак и че офертите за частните лица са по-изгодни от тези за фирмите и тези се чудят какво да му отговорят.
Изводът е този че голямата част от бизнеса ще им бие дуспата и най-губещ от цялата интифа ще излезе М-тел. Сега с тези промоции ще вземат малко частни клиенти защото плановете с такса между 10 и 15 лева са масово ползваните и са малко хората които ще си увеличат разходите а фирмите ги хранят. Така М-тел и Виваком само ще си изгонят фирмите клиенти към Теленор. Виваком ще си останат да бръмчат на общини,където вече делят клиенти с М-тел. Има фирми които им плащат по 2,3,5 и повече хиляди лева месечно и няма да подминат тихомълком това намаление, техните управители и собственици не са глупаци щом ръководят бизнес.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Re: Re: Коледни оферти - Теленор

Мнение от angelstamb » 17 ное 2014, 15:56

Колега, спокойно :) Това за фирмите е така. Въпросът ми е чисто прагматичен и информативен с оглед наближаващите празници.
А по отношение стойността на сделката, ще кажа, че тя няма нищо общо с дълбокия сън, който сънува мениждмънта на Теленор, щото един супербоб за 15 лв. също е оферта за физическите лица. Особено що се отнася до правилното отчитане на сметката.
В крайна сметка, плановете които бяха на Глобул от месеци не бяха подновявани към нещо по-конкурентно и функционално като съотношение - минути/смс-и/интернет, а новите планове Резерв на Теленор в средата на нон-стоп промоции от другите два оператора към настоящия момент не говорят за особено навременна реакция от страна на Теленор, за да си запазят клиентите.
Бил съм и клиент на Мтел 4 г., по време на "срива на системата", и искам да ти кажа, че аз лично не съм получавал надписани сметки и телефона не ми е бил спиран дори и при пресрочена сметка. До ден днешен Мтел имат за мен най - доброто обслужване за физически лица. Като си направя фирма мога да ги пробвам като корпоративен клиент, за да направя разлика :).
А и като мрежа са с най - добро качество и поддръжка, по мнение на няколко приятели.

Виваком са с най - отвратителното обслужване и некомпетентни служители, и дори и да ми плащат няма да стана техен клиент. За тях клиентите не са от значение, а само парите, които могат да смъкнат от тях, без значение от начина - законен или рекетьорски.
За Боб мога да кажа само хубави неща, ползвам ги яко от самото им начало.

Та ето едно, макар и субективно сравнение.
Не е въпрос само за цена на сделка.
Въпросът е как да задържиш старите и да дойдат нови клиенти. А това в среда на сериозна, макар и временна конкуренция става само примамливи оферти. Глупак е този, който си мисли, че може да задържи клиент само с един лъскав бранд.

Та чакаме да видим какво скоро ще се случи.:)

pitbull20
Регистриран: 14 ное 2014, 13:18

Мнение от pitbull20 » 17 ное 2014, 16:59

Не е толкова лесно за хората с фирми да си прехвърлят картите от единия оператор към друг - има много усложняващи фактори за които не искам да влизам в подробности но най-малкото е че има договори които трябва да изтечат, и друго - сега теленор може и да са намалили цените, но съвсем скоро другите оператори ще отговорят подобаващо...Иначе Глобул/Теленор са супер неблагодарни - години ползваме техни карти, над 12 години - никога не дадоха добра оферта за телефон, докато за нови клиенти дават - поради този факт си спрях картата....не ми е ясна тази политика - не им пука за абонатите въобще, само гледат да привличат нови клиенти след което не им пука дали ще останат занапред....

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 17 ное 2014, 17:24

Ти сериозно ли вярваш, че фирмите ще минат към оператора с най-куци планове и най-куца мрежа-Теленор. Това че твоята фирма се е прехвърлила към тях, изобщо не означава, че това е тенденция. На Глобул са предимно селски бекове и квартални лелки, които са далеч от понятието корпоративни клиенти.

Capo_69

Re: Re: Re: Коледни оферти - Теленор

Мнение от Capo_69 » 17 ное 2014, 17:44

[Quote]Виваком са с най - отвратителното обслужване и некомпетентни служители, и дори и да ми плащат няма да стана техен клиент. За тях клиентите не са от значение, а само парите, които могат да смъкнат от тях, без значение от начина - законен или рекетьорски.[/Quote]
Виж как хубаво си го казал, никой не иска да си има вземане даване с Виваком. Тази фирма трябва да се закрие на цяло и всичко да отиде за вторичните и да минат 50 години да се забрави мита за БТК тогава може и да се получи. Най-непрокопсания оператор са.

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 17 ное 2014, 17:47

Не ги мисли нали са [Quote]оператора с най-куци планове и най-куца мрежа[/Quote] затова се продадаоха за баснословна сума. Те дават подмолни оферти, това им е силна страна (доказана във времето). Няма да заплачат за тези абонати, ако всички абонати си тръгват при първата оферта на конкуренцията те не са клиенти и по-хубаво да ги няма.

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 17 ное 2014, 17:54

[Quote]Не е толкова лесно за хората с фирми да си прехвърлят картите от единия оператор към друг[/Quote] Ти сериозно ли го каза това ? За никоя фирма един договор не е фактор бие им дуспата ама веднага, че и номерата ще си пренесе дори при неплатена сметка към стария оператор.
[Quote]Иначе Глобул/Теленор са супер неблагодарни[/Quote]
За Теленор не мога да кажа защото са нов играч на пазара но за Глобул не се изказвай неподготвен. Най-големите са били винаги ама не са за всеки. Има една приказка ЛОЯЛНОСТ, непозната за хората от форума която се ценеше в Глобул.
[Quote]не ми е ясна тази политика - не им пука за абонатите въобще[/Quote] Ще се опитам да ти отговоря, ако си бил добър клиент още щеше да ги ползваш и нямаше да си пренесеш номерата. Щом са те оставили да си тръгнеш значи си бил от излишните клиенти с което по никакъв начин няма за цел да те убиждам. Просто там така бяха нещата сега е друго ,ще поживеем и ще видим.;)

pitbull20

Re: Re: Re: Re: Коледни оферти - Теленор

Мнение от pitbull20 » 17 ное 2014, 18:34

Ти сериозно ли го каза това ? За никоя фирма един договор не е фактор бие им дуспата ама веднага, че и номерата ще си пренесе дори при неплатена сметка към стария оператор.

Ама ти сериозно ли! Дори ако имаш 2500 карти към оператора, като само таксите са ти около 10 000 лв месечно - викаш директно подписваш с другия оператор и си плащаш неустойката? Явно нямаш много опит с тези неща ...

[i]За Теленор не мога да кажа защото са нов играч на пазара но за Глобул не се изказвай неподготвен. Най-големите са били винаги ама не са за всеки. Има една приказка ЛОЯЛНОСТ, непозната за хората от форума която се ценеше в Глобул.[/i]

Лоялност викаш - 12 години си плащам като пич за 2 карти (лични, не фирма), купувам и телефони от тях, в един момент искам да взема даден апарат и какво се оказва - цената за мен ПРИ ПРЕПОДПИСВАНЕ в по-висока от тази за нов клиент, дори в свободна продажба апаратите са по-ниски. Ако ти би бил лоялен при такива условия значи си луд!

[i]Ще се опитам да ти отговоря, ако си бил добър клиент още щеше да ги ползваш и нямаше да си пренесеш номерата. Щом са те оставили да си тръгнеш значи си бил от излишните клиенти с което по никакъв начин няма за цел да те убиждам. Просто там така бяха нещата сега е друго ,ще поживеем и ще видим.[/i]

Ако малките клиенти като мен, които за 12 години са им генерирали приходи от над 12-13 хиляди лева са им излишни нищо добро не я чака тая фирма - в българия те са мнозинство - бизнеса е при Мтел/Вивател....

pitbull20

Re: Re: Re: Re: Коледни оферти - Теленор

Мнение от pitbull20 » 17 ное 2014, 18:36

[i]Виж как хубаво си го казал, никой не иска да си има вземане даване с Виваком. Тази фирма трябва да се закрие на цяло и всичко да отиде за вторичните и да минат 50 години да се забрави мита за БТК тогава може и да се получи. Най-непрокопсания оператор са.[/i]

За обслужването си прав - под всякаква критика са, но чак пък да се закриват - поне имат най-добрата мрежа която може да се използва по предназначение....

Отговори