Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от scarybear » 20 сеп 2016, 12:09

Здравейте,
Не е от телефона, защото смених два откакто съм на мтел, отделно съм пробвала обхвата и на таблета. Вкъщи си ползвам уайфи, но навън и на работа мобилиния нет. Досега ми е стигал, затова не бях наясно какво става като свършат бързите мб. Е видях. Не се отваря нищо, вайбър и т.н не се свързвати съответно не работят. Поне да не го водят неограничен да подвеждат хората.
Радвам се, че вие сте доволен от мрежата на мтел. Аз пък не съм и обясних защо. Форумът е затова, всеки да си каже мнението.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от tzincbg » 21 сеп 2016, 00:54

При ограничена скорост най-адекватен е Uc browser

В настройките му се пуска cloud boost, a facebook ce настройв на facebook faster и съобщения се получават даже.

nuckito_nuckito_nuckito
Регистриран: 23 авг 2016, 09:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от nuckito_nuckito_nuckito » 21 сеп 2016, 08:03

[Quote]При ограничена скорост най-адекватен е Uc browser[/Quote] Извинявай за въпроса но кой в днешно време ползва интернет на ограниченаскорост ? Само безпарковците пребиваващи тук в търсене на всичко неограничено и безплатно. Нормалните хора си имат достатъчно гигабайти, пример ти давам сега при пренос към Виваком на план Смарт L получаваш неограничени разговори + 40ГБ интернет.

EMILEN
Регистриран: 08 окт 2006, 11:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от EMILEN » 21 сеп 2016, 13:21

Едно време ползвах 2 мобилни оператора, но от как получихме право да си запазваме номера, без да сменяме оператора, ползвам само един.
Първо, защото вече плановете са прекалено изгодни, за да сключвам два договора.
И второ, защото няма как да знам кой на кой оператор е, че да си правя тънки сметки.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от DNST » 01 ное 2016, 17:22

След няколко жалби през онлайн формата за контакти на Теленор за липсващо покритие в жп участъка от гара Провадия до гара Каспичан, днес за първи път установих, че най-накрая мерки са взети. Освен безпроблемно браузване и онлайн стрийм на видеоклипове и радио, лично видях с очите си една от новоизградените мобилни клетки, която беше разположена на около 10-15 метра от жп линията, при това в планински участък, височината на която беше малко по-голяма от тази на вагоните. Пиша им отличен! :)

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от velnsl » 06 ное 2016, 20:15

Мтел много кляка. На терасат 4Г, на дивана 2-3Г, че и прекъсва от време на време. През следващата стена вече линията е мъка - има връзка. Ама си прекъсва начесто, сякаш съм в бункер.
Обмислям вариант за бягство към друг оператор, ама ме е страх да не подпиша и те да се окажат същите, като тоз.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Ванката » 13 дек 2016, 17:52

След пет месеца от последното ми мнение да споделя впечатленията си от операторите, които ползвам.

Теленор: добра телефония, но интернет скоростите се скапаха тотално. Десет месеца до края на договора имам още, и ако не се потрудят, ще минавам на някоя ниска такса, колкото да имам втори телефон за входящи.

Виваком: телефонията и интернет скоростите са безупречни, където и да се намирам в столицата, а и не само. Където и да съм ходил в провинцията без нет не съм оставал. Разговори по скайп, вайбър и уотсап без никакво накъсване. Вече мога да кажа, че основно ползвам тяхната мрежа най-вече за работа и лични разговори.

Мтел: жената е на тях и има доста проблеми по провеждането на разговори. Първо си помислих, че е от телефона и, все пак е дърт на 4-години експирия зет, но като чета коментарите в нет пространството, проблема е глобален. Интернета им обаче е пушка. Това е вторият ми избор ако от теленор се скапят напълно, или не си оправят кашите. У нас правя през тяхната мрежа по 85-90 мбпс, като набарам телефона на жената...:D
Фиксираната им услуга е добра и май трябва да сменя устройството, че оттам е проблема със забиванията на картината. Нета е супер бърз и най-вероятно след няколко месеца, ще взема пакета с 200мбпс и 200+ канала...

Това от мен. Вие сте.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Apple_fan » 14 дек 2016, 09:00

[quote]Мтел: жената е на тях и има доста проблеми по провеждането на разговори.[/quote]
Лично аз пък съм най-доволен от гласовата им услуга и може би това е причината още да съм към тях.

ogs
Регистриран: 24 юли 2005, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от ogs » 14 дек 2016, 10:07

CS мрежата на мтел е класи над останалите, първо че от 5 години поддържа wb-amr (което не съм чул другите да го предлагат) и второ мобилните им централи са грубо казано в раид масив т.е. проблемът при виваком от преди няколко месеца при мтел няма как да се случи.
Почти съм сигурен, че и първи ще предложат volte, което от технологична гледна точка е все още много проблемна услуга.

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 14 дек 2016, 14:31

Здравейте .
Помня че имахте проблеми с ниската скорост на мтл и на места .
По предния месец ми свършиха бързите МБ и ползвах една седмица на ограничен нет . Фейсбук месинджър работи . Самия фейс тръгва но трябва да изчакате поне 30 секунди да зареди картинки , реклами и глупости .
Полвмах на ограничен нет браузъра хром с включена опция за икономия на данни . Познати сайтове зареждаше за 15-30 секунди . Други сайтове които отваряте за първи път може да изчакате минута и нещо но ги зарежда , а втори път малко по бързо . Ако си влизате в поща чрез парола да трябва да изчакате но 64 кб/с си е ниска скорост . Помислете за тарифен план с повече нет . Не съм служител на Мтл . Мога само да ви препоръчам ако все още иматите проблеми да звъннете на звездата и да помолите да Ви да прехвърлят към техническия отдел и там да обясните в детайли . Друго не знам какво да ви кажа . Мтл предполагам могат дистанционно или на място да пренастроят клетка .

Отговори