Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Да, ъпгрейдват тихо. Аз както казах във форума, бях засякъл базова станция на Мтел да бъде ъпгрейдвана. За разлика от сегашните Nokia станции в Южна България, вече ъпгрейднатите са с по-ново оборудване.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Постепенно преминават на оптична свързаност на това се дължи подобрението
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
На мен вчера ми направи впечатление, пътувайки от София за Варна (през Велико Търново), че почти през целия път Теленор имаше 4G покритие. Губеше се само в най-затънтените места и то за няколко минути само. Колегата, с който пътувах (абонат на Виваком) на места не можеше дори разговор да проведе.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
за доброто покритие на северна България ,заради релефа са нужни повече станции отколкото в южна,възможно е да не са оптимизирали още новото оборудване
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Някой знае ли, колко милиона са предвидили Теленор за ъпгрейдването на базовите станции? Всъщност ми е интересно и трите оператора, какви бюджети са предвидили за модернизацията. Знам, че Виваком, който се води най-бедният оператор, инвестира най-много.
Не че ми е жизнено необходима тази информация, но ей така, от обща култура.
Не че ми е жизнено необходима тази информация, но ей така, от обща култура.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Дори 3G на 2100 при Теленор е бързо. Изкарвам към 20-23 Mbps, което си е достатъчно.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Виваком е най-богатият оператор, не най-беден. Погледни печалбата и на 3те оператора за 2016г. Виваком мисля, беше с печалба 800 млн. евро, докато Теленор и Мтел са между 100 и 120 млн. мисля бяха.
Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Дълго време ползвах Виваком, откакто ги има, от 1-2 години се прехвърлих на Теленор за което съжалявам. В момента имам и една Виваком карта само за сравнение на двата оператора, защото имам много проблеми с мрежата на Теленор, които от своя страна продължават да твърдят, че няма проблем със сигнала.Никога за времето докато ползвах Виваком не съм имал толкова пропуснати повиквания поради липса на мрежа или слаб сигнал. За сравнение сигнала на Виваком София-Люлин, варира м/у 65-75dBm, а този на Теленор над 100dBm до 115dBm и по зле. Сигнала е тестван на S6, S7, Note4, TabS2, Lumia550 и варира в едни и същи граници. За много други места на София мога да кажа че макар и с не толкова големи разлики навсякъде има поне едни 20dBm разлика в полза на Виваком. За мобилната мрежа наблюдението ми е, че при стартирането на Виваком 4Г, Теленор имаше по-високи скорости, но сега не е така. Много съжалявам и не бих препоръчал Теленор на никой!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
За 2016 г.
EBITDA
Виваком 281,6 млн.лв
Теленор 250,2 млн. лв
Мтел 245,7 млн.лв
А вече кой колко ще реинвестира, е друга тема. В отчетите също така се посочват капиталовите разходи, които според мен са по-важни за това кой колко инвестира в мрежата си.
За 2016 г
Виваком 211,6 млн.лв
Мтел 142,8 млн.лв
Теленор 66,8 млн.лв
От компаниите майки може да си изтеглите докладите.
*На Мтел и Теленор отчетите им са съответно в евро и норвежки крони, като за целта съм ги превалутирал по курс 1.95583 и 0,20701 за 1 лв.
EBITDA
Виваком 281,6 млн.лв
Теленор 250,2 млн. лв
Мтел 245,7 млн.лв
А вече кой колко ще реинвестира, е друга тема. В отчетите също така се посочват капиталовите разходи, които според мен са по-важни за това кой колко инвестира в мрежата си.
За 2016 г
Виваком 211,6 млн.лв
Мтел 142,8 млн.лв
Теленор 66,8 млн.лв
От компаниите майки може да си изтеглите докладите.
*На Мтел и Теленор отчетите им са съответно в евро и норвежки крони, като за целта съм ги превалутирал по курс 1.95583 и 0,20701 за 1 лв.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Ти сериозно ли? Май си изтървал момента, че Вивата дължат около 1млрд. и почти не разполагат с оборотни средства извън текущите приходи... С най-големи ПРИХОДИ са в последните 3-4 години, но 2016 завършиха на загуба с 20-на милиона заради 4г мрежата...