Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

banan
Регистриран: 20 ное 2009, 23:39

Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от banan » 13 юли 2015, 19:03

Обадих се на *88 технически отдел,обясних случая,впоследствие те провериха адреса ми и покритието,убедиха се че съм прав и ми се обадиха и се извиниха ,че не е о.к. и ако искам да посетя техен офис и да пусна заявление за предсрочно прекратяване поради лошо покритие. Но аз изчаках, те нещо правиха по мрежата,вероятно завътртяха антената към мен (???!),тъй като нова клетка няма. И сега се вихря на воля....
Успех на всички с подобни проблеми!

mstef
Регистриран: 12 юли 2009, 12:02

Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от mstef » 13 юли 2015, 21:43

Реално- всички 5 (да, ПЕТ) оператора...
Виваком ги ползвам за основен номер и скоро няма перспектива да ги сменя. Все още техният мобилен нет е най-добре- не е най-бърз, не е и перфектен, но е най-добър.
Мтел- техните карти ще бъдат ликвидирани след няколко месеца и ще минат към Виваком. Мрежата е поносима, но обслужването е гнусно...
Боб- нищо лошо не мога да кажа, това е резервна карта и когато ми е трябвала е работела без грижи.
Теленор- все още мрежата им е далеч от обявеното по рекламите. Все още САМО в тяхната мрежа имам прекъснати разговори. И само техните карти губят напълно сигнал по главни пътища... Имат напредък- спор няма, но има още МНОГО да работят. Плюс това тарифите им са най-смотаните и скъпи от всички.
Макс телеком с великото 4Г- нищо хубаво не мога да кажа... На 30-50м. от клетката им и през 2-3 стени мрежата просто я няма. И скоростите им по рекламите са много оптимистични...

Реално докато Теленор не си оправят мрежата и тарифите редът в Виваком, Мтел, Теленор... Боб и Макс са с ограничена функционалност и не се класират изобщо...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от vladovn » 13 юли 2015, 21:57

Боб е част от мобилтел, не го смятай при отделните.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Ванката » 13 юли 2015, 22:47

Днес имам три дропнати разговора в мрежата на Telenor. И трите бяха в рамките на два часа, при това ме търсиха, а не набирах. Сега докато се прибирах по "Черковна", реших да видя един сайт за хранителни добавки, докато разговарях и изненада...нямам интернет. 2G с предимство пред 3G. Стотици пъти минавам по този маршрут и такъв проблем имах преди с Globul. Какво става не мога да разбера??? Някой има ли подобни наблюдения тези дни в София?
Samsung GALAXY S22 Ultra

vertu76
Регистриран: 02 юни 2010, 23:22

Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от vertu76 » 14 юли 2015, 00:13

Днешна дата..телефона е включен..мобилни данни също..и получавам смс за пропуснато повикване към 14 часа. След това нямах ядове. Още ръчкат нещо според мен.

Ванката

Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Ванката » 07 сеп 2015, 08:38

Два месеца по-късно отчитам голямо подобрение в мрежите на Теленор и Виваком. Най-вече имам впредвид интернета. Преди време имаше чат-пат спадове при вивата, но сега скоростите в най-лошия случай не падат под 21-22мбпс, при 3,8-4,2мбпс ъплоуд. Какво се случва с Теленор? Ами мога да кажа, че скоростите там под 26мбпс даунлоуд и 4-4,5/8 ъплоуд не падат. Вчера дори в темата с тестовете пуснах много впечатляващи резултати. Много съм доволен вече и от телефонията на Теленор. Дропвания няма, а качеството е отлично. Същото е и при Виваком. Нека някой да напише нещо и за Мтел, че не ползвам тяхна карта и не мога да бъда обективен. А, исках да допълня, че е много важно също така и какво устройство се ползва. При някои китайски телефони се скапва качеството на използваната услуга!
Samsung GALAXY S22 Ultra

coverage
Регистриран: 26 авг 2015, 10:34

Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от coverage » 07 сеп 2015, 09:03

Теленор разцепиха мрака и си остават с най-много доволни клиенти въпреки безумните и отчаяни оферти на М-тел. Няма как да подмина и подобренията по мрежата на Виваком. За ментелската мрежа няма да отварям темата защото е най-нескопосаната мрежа от всички.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 07 сеп 2015, 09:09

Аз от една седмица се прехвърлих на виваком от боб(мтел ) и попътувах през тази седмица и мога да кажа че дори в планините примерно на 90% от времето имам 3г и интернета работи постоянно няма моменти нещо да лагва да трбва да се спира и пуска връзката като при мтел.Качеството на разговорите е добро също. Последната половин година мтел много забатачиха мрежата просто нямам думи.Не се ли стегнат докато изтекат тия договори, които хората наподписаха ще има отлив голям.

Ванката

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Ванката » 07 сеп 2015, 09:43

Напълно си прав! Страшно много клиентела дръпнаха още с първите трансфери, но освен да печелиш клиенти, трябва и да ги задържиш. Това става с непрекъснати инвестиции по мрежата, не само на думи и с някакви измислени анализи, но и с дела. Хората се лъжат по евтенийката, но както са казали хората: "евтините неща излизат винаги скъпо"!!!
Ето един скрийн шот от сутринта с един бърз тест на мрежата на Теленор вътре от фитнеса, който да спомена само е с много масивни стени. Извинявам се че не е в правилната тема.
Samsung GALAXY S22 Ultra

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от abando » 07 сеп 2015, 10:25

Това е наистина впечатляващ резултат. И смятам вече да премина от Боб на Теленор.

Отговори