Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от angelstamb » 07 сеп 2015, 15:36

До преди месец карах на Теленор и Мтел. В град като София, без значение дали карам или съм пеш, поне по 2-3 разговора на ден прекъсваха. Сори, в моята работа не мога да позволя компромис с качеството на разговорите, камо ли да прекъсват. Интернета не ми е толкова приоритетен, навсякъде имам нет /в къщи, на работа и на телефона/. На месец правя по около 1500 мин. разговори без да си давам зор. И ако разговорите прекъсват, става много неприятно.
В един момент ми писна и от месец карам само с Мтелската карта. Какво да ви кажа - нямам прекъсване на разговорите, покритие има навсякъде доволно. Дали нета е 20 мб за даунлоуд или 28 е все тая :). Та така.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Luke_Netwalker » 07 сеп 2015, 16:17

Ползвам Мтел и Виваком. Предплатена на Виваком и БОБ за глас. И от двете нямам оплаквания - нито в София, нито в провинцията. За мобилен интернет имам дейта карта от Мтел и бисквитка и дейта карта от Виваком. Родителите на жена ми имат къща в едно село близо до Перник. Там нета на Мтел е на половин чертичка. Виваком са много по-добре. Дори проведох воип разговор в събота. В София според мен мобилния нет и на двата оператора е еднакво добър (Мтел и Виваком). Преди малко говорих около 20 мин. с Tadj през dorinet и го чувах перфектно. Аз леко не му бях на станция, имало леко пращене, но ме чувал много добре. Това през мтелската дейта карта и кодеци G722 и Opus Narrowband. Както се казва в такива случаи - това е положението.:D(beer)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от Ванката » 20 мар 2016, 07:10

Мина половин година вече от последното мнение по темата, за нашите оценки за състоянието на мрежите в страната.

Теленор се справят много добре, и за времето от както купиха Глобул до сега, вдигнаха мрежата на крака. Скоростите през 4G са отлични вече, почти навсякъде (дори промених името на темата с тестовете - заслужено), а разговорите са чисти и непрекъсват. Сигурен съм, че няма да спрат до тук!

Виваком е оператора, от който съм също много доволен. Все още нямаме 4G, но не е болка за умиране. Скоростите и през 3G са достатъчно добри, а и си мисля, че пипнаха нещо по мрежата, защото са постоянни. Преди имаше моменти на отчайващи спадове - както си на черешата с 26-28мбпс, изведнъж отиваме на 2-3мбпс. В момента това го няма, но пък за сметка на това не мога да достигна онези 28-30мбпс повече. Явно и клиентите им са се увеличили, и точат яко...(yes)

От Мтел ползвам само фиксирана услуга, но през последните няколко месеца не съм доволен от телевизията. Има канали които накъсват, а вечерно време доста често AXN става на пиксели на моменти. Нета им понякога изчезва, дори телефоните ми ме уведомяват, че се закачат от време на време за мрежата, която явно е зачезнала...

От Булсата ползвам само LTE нет в роуминг с Макс и мога да кажа, че вътре в самите сгради са гола вода. На много от местата, при които най-често пребивавам - бисквитката свети в жълто, тоест сигнала е слаб, но става иначе. До прозорците или извън сградите, скоростите са отлични.

Това е моята оценка за операторите, които ползвам. Давайте вашите!
Samsung GALAXY S22 Ultra

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от AVKansazov » 20 мар 2016, 09:12

За теленор само суперлативи - покритие на всякъде, 4г по градовете(скорости не ме интересуват важното е че работи добре), няма смущения.За виваком понеже го ползвам на таблет без 900 мегахерца ми прави впечатление че започнах да хващам 3г на повече места което ме кара да мисля че подсилват мрежата с другите честоти.На ментел какво да кажа - колега който в момента е само на техния мобилен 5 минути го гледам как се мъчи да ми пише съобщение по месинджъра и то е да им тегли майната :D .Губи сигнал, прави смущения при разговора и разпада връзката(все едно си с аналогов), напоследък се случва да ми дава пълен обхват а интернета не върви.Предполагам че нещо работят по мрежата(може би подготвят 4г-то) защото споменатият колега каза че до преди няколко дни всичко е било наред на мястото откъдето го ползва.Дупките по трасетата по които се движа не са мръднали значи не правят нови клетки от години.
Мтел - 1 карта във фирмена група + пакет интернет 700 мб + 1 карта за данни 5 гб в бисквитка.
Теленор - 1 карта промоционална 1000 мин + 4000 мб
Виваком - 1 карта за данни 1000 мб в таблет която ползвам много рядко заради споменатия проблем с таблета(недоглеждане).
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от bachev31 » 20 мар 2016, 09:25

бобеца ползвам и една предпалтена на виваком бонуси без край ей така да си стой вкъщи
От сигнала и на двете карти съм доволен
не на договорите с мобилните оператори!

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от wer_aac » 20 мар 2016, 10:35

Ползвам на Мтел мобилни услуги и домашен нет. Доволен съм и от двете. Домашния нет никакви проблеми и съм забелязал, че пинга е винаги 1 или 2 адмирации за това.
Ползвам и домашен нет от булсатком също никакви проблеми. Стабилен е и вече 2 години нито с мтел нито с булсатком съм имал проблем или прекъсване на домашния. Ползвам и тв от булсат и съм доволен.

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от bachev31 » 20 мар 2016, 10:50

Ползвам цифрофа на малък кабелен оператор на 4 тв за 6 лв на месец гледам 180 канала сред които и платениете диеми и бейн спорт и скай спорт и още други скъпоплатени тв hbo
Cinemax и др. Доволен съм от всичко в тази оферта без договор съм.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Мнение от zazabg » 20 мар 2016, 10:59

Ползвам Мтел за разговори с пренасочен към Виваком в случай на липса на сигнал. Ходя често в едно село на север от Бяла - между русе и свищов. В селото Мтел обхват в сградите нямат :-D Из нивите и пътищата също се случва да прекъсват. Тогава разговорите ми се пренасочват към вивакома. често ми се случва и да губи обхват телефона дори и във Варна, но вероятно е заради сменянето на честотите. На почти всички места където Мтел-а се губи Вива имат. Обратното не съм го проверявал сигурно също е валидна, просто забелязвам кога нямам на Мтелския, не на вивакомския.
Мтел първо ме спечелиха с боб 1000мин2000МВ, а сега с бизнес оферта 1000мин ЕС отново за 15лв. Друго си е да звъня ня приятели и роднини в Германия, Англия и да не мисля къде говоря и да не питам "какво каза" :-D
За теленор - Още не съм видял място, където Мтел или Виваком да нямат обхват и Теленор да има. Последно на един рожден ден се смяхме на теленорци - на последен етаж, в центъра на варна, до морската градина... Обикаляха стаите да търсят обхват :-D Там дори Макс и Булсат имаха сигнал :P

stobig
Регистриран: 25 мар 2015, 20:59

Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!

Мнение от stobig » 20 мар 2016, 13:12

В северна България Мтел са много зле особено 3G.
В много от селата имат само 2G, докато Теленор и Виваком от години имат 3G.
Инъче съм абонат на Мтел от 10 години и съм на мтел безкрай 50 намален на 25лв. Доскоро имах и фирмена карта на Теленор но я върнах.

Отговори