Колко време ви държи батерията на телефона
Re: Колко време ви държи батерията на телефона
Моята никога не свършва и е постоянно [B]включен[/B] - ползвам соларното зарядно :D:D:D
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
На Motorola Z6 на 2 години и 1 месец оригиналната батерия държи както следва:
+7 дена в standby режим (без нито един разговор, но е включен и проверявам от време на време часът :P - служи ми за будилник).
+2 часа игране на 3D игри
+4 часа слушане на музика
+2 часа разговори
+2 часа сърфиране или чат през EDGE/GPRS
+1 час и половина гледане на видео
На Nokia 5800 XM на 9 месеца оригиналната батерия държи както следва:
+??? дена в standby режим (не съм го тествал, защото ми е 1-ви телефон и не го оставям да бездейства)
+4 часа игране на 3D игри
+8 часа слушане на музика, но би издържал и повече ако го ползвам само за това
+4 часа разговори
+3 часа и половина сърфиране или чат през WiFi
+3 часа и половина гледане на видео
Общо взето колко ви държи батерията зависи от това за какво използвате телефона :) Смартфоните по принцип не държат много, защото имат повече RAM и CPU, които си искат ток, особено ако имате стартирани в заден режим приложения.
Които иска телефон с добра батерия си взима такъв с голям капацитет на батерията, монохромен дисплей и без никакви екстри, освен може би будилник, хронометър, аларма и ... фенерче в краен случай :)
+7 дена в standby режим (без нито един разговор, но е включен и проверявам от време на време часът :P - служи ми за будилник).
+2 часа игране на 3D игри
+4 часа слушане на музика
+2 часа разговори
+2 часа сърфиране или чат през EDGE/GPRS
+1 час и половина гледане на видео
На Nokia 5800 XM на 9 месеца оригиналната батерия държи както следва:
+??? дена в standby режим (не съм го тествал, защото ми е 1-ви телефон и не го оставям да бездейства)
+4 часа игране на 3D игри
+8 часа слушане на музика, но би издържал и повече ако го ползвам само за това
+4 часа разговори
+3 часа и половина сърфиране или чат през WiFi
+3 часа и половина гледане на видео
Общо взето колко ви държи батерията зависи от това за какво използвате телефона :) Смартфоните по принцип не държат много, защото имат повече RAM и CPU, които си искат ток, особено ако имате стартирани в заден режим приложения.
Които иска телефон с добра батерия си взима такъв с голям капацитет на батерията, монохромен дисплей и без никакви екстри, освен може би будилник, хронометър, аларма и ... фенерче в краен случай :)
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
И аз мисля че темата е малко абсурдна, но по принцип съм много любопитен да си взема някой филипс и да видим дали наистина са им толкова издържливи батериите.
Иначе на 2700-цата ми държи 5 дена, но напоследък говоря доста. Приятел със същия модел който говори по около 10тина мин на ден му издържа по 8 дни.
Друго ми е странно... 5800-цата се зареждаше напълно за 1.40 мин, а сегашния ми - точно 3 часа. Не мисля че е проблем в телефона, по скоро ми е странно защо се получава такава сериозна разлика.
Последното по темата... мисля че каквото и да си говорим, тази технология претърпя най-малко развитие. Естествено ако сравним една 3310 и една 1203 със идентични функции разликата е огромна, но на фона на другите екстри, батериите просто изостават. Много новини дойдоха за създаването на нови типове батерии, но ще минат още поне 5-6 години (дано да бъркам), докато реално някоя успее да навлезне масово на пазара.
Иначе на 2700-цата ми държи 5 дена, но напоследък говоря доста. Приятел със същия модел който говори по около 10тина мин на ден му издържа по 8 дни.
Друго ми е странно... 5800-цата се зареждаше напълно за 1.40 мин, а сегашния ми - точно 3 часа. Не мисля че е проблем в телефона, по скоро ми е странно защо се получава такава сериозна разлика.
Последното по темата... мисля че каквото и да си говорим, тази технология претърпя най-малко развитие. Естествено ако сравним една 3310 и една 1203 със идентични функции разликата е огромна, но на фона на другите екстри, батериите просто изостават. Много новини дойдоха за създаването на нови типове батерии, но ще минат още поне 5-6 години (дано да бъркам), докато реално някоя успее да навлезне масово на пазара.
(no)
9 седмици и 1/2
9 седмици и 1/2
:)Колкото трябва...По принцип за всичките ми телефони нося и втора батерия:P
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
[Quote]... по принцип съм много любопитен да си взема някой филипс и да видим дали наистина са им толкова издържливи батериите.[/Quote]
Няма смисъл да си купуваш само за да се убедиш, че наистина Xenium серията е Nice phone with extra long batery life ))) I-вата чертичка от индикацията на заряда изчезва след 10ина дена. А иначе понякога съм го зареждал след 25 ден., но за условията в България 2-3 седмици спокойно може си без зарядното.
Няма смисъл да си купуваш само за да се убедиш, че наистина Xenium серията е Nice phone with extra long batery life ))) I-вата чертичка от индикацията на заряда изчезва след 10ина дена. А иначе понякога съм го зареждал след 25 ден., но за условията в България 2-3 седмици спокойно може си без зарядното.
1 ден, защото ползвам гаден и кастриран телефон, който "Стиф Джобс" ограничава.
Ти как се сдоби с твоя Филипс?
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
Ей, като зомби съм с моят телефон. Всяка вечер отивам, включвам да се зареждат слушаките и телефона. Ама разберете- ВСЯКА ВЕЧЕР!