Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

Мнение от StefiMo » 26 дек 2017, 14:25

Направо … не знам.
Къде си инсталирате програмите в телефона? Къде си съхранявате снимките? Къде сочи пътя за временното разширение паметта на ОС?
Аз поне, освен служебните програми на ОС, всичко друго ми отива на картата. Нови програми пак там. Снимки, пак там.
Инсталирате си нещо, хубавичко и красиво. И къде отива това? В някаква друга галактика ли?
Тези хубавите неща са много на брой файлове с картинки. За да има програмата достъп до картинките (нейните си файлове), ОС трябва да и разреши достъп до този тип файлове.
Демек достъп до картинки.
Като работи програмата, къде ще си записва нейните временни файлове, до къде сте стигнали (примерно по игрите)? На картата, в нейната папка, или временната на ОС. Как въобще си представяте да работи една програма, без да може да си отвори файлове, с които да работи?? И да си записва за нея разни неща за правилното и функциониране.
Т.е. Достъп до карта и Запис/Промяна в картата.
И какво се получава…. смятайте

А иначе за МЕНТЕЛ, .. защо въобще сте още там?
Бях им клиент от създаването им, преди няколко години се прехвърлих към Вива. Нито за момент не съжалявам. Още малко си късам нервите с кабелния им нет, но това е по друга причина. А и скоро мисля да се спасявам и от там.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

Мнение от Apple_fan » 27 дек 2017, 08:44

Напротив, точно твоето е истински хейт и то хейт на нискообразован българин, на когото са му виновни всички около него. Колкото до това кой колко лъже-логично от операторът с най-много клиенти да има най-много оплаквания. Елементарна математика!
Чудя се наистина каква е тая злоба към мобилен оператор. Дори феновете на Левски и ЦСКА не изпитват толкова злоба един към друг. Ок, излъгали са те, но постоянно да се оплакваш за едно и също нещо, вече е прекалено!

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

Мнение от AVKansazov » 27 дек 2017, 10:53

Първи работен ден след Коледа и като няма клиенти почваш да цъкаш на служебният компютър... :|
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 27 дек 2017, 11:12

Сестра ми имаше подобен проблем преди година само че с Виваком. На две от картите на фирмата имаше генерирани подобен вид смс. Първоначално Виваком не искаха да сторнират сумата и не оказваха никъкво съдействие за прекратяване на "абонамента". Пуснаха жалба до оператора и КЗП и о "чудо" пристигна писмо от Виваком, че е станала техническа грешка и, че е издадено кредитно за въпросната сума. Така, че КЗП понякога върши работа и ти гарантирам, че не таят топли чуства към мобилните оператори.

MURDOG
Регистриран: 23 юни 2010, 20:31

Мнение от MURDOG » 27 дек 2017, 12:06

Защо ли такава атаки се случиха точно по коледните празници,хм? Операторите нали си взимат таксичката от тези фирми за да им ползват мрежата (тези които те лъжат и те таксуват за несъщствуващ абонамент) .Има си просто решение виждат проблема и ги режат ,да нямат достъп ,обаче май са обвързани и те самите в таква схеми!

Българските оператори или са неадекватни и не могат технологично да се се справят и лъжат абонатите че са в сигурни ръце или просто и ясно са част престъпните елементи и нямат никакъв проблем да крадат безнаказано !

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

Мнение от sabin_zaimov » 27 дек 2017, 14:27

По скоро си прибират 50% от приходите, за това не си дават зор да прекратят подобни практики. В повечето случай хората си плащат сметките и остават само нервите на клиентите и служителите на ниско ниво в компаниите. В някой случай някой абонат им се опъне и осетят "дебелия" връщат парите. Но като цяло си прибират парите и на края на годинината висшите меринджей си получават в банковите сметки бонуси по пет или шест цифри.

chasovnik
Регистриран: 07 юни 2017, 20:20

Мнение от chasovnik » 27 дек 2017, 15:45

Според мен единствения начин да се избегне подобна шитня е да се махне последната цифра от номера на МеНтел-СМС-центъра, но реално няма да можете да получавате СМС-си, с които да идентифицирате различни услуги /банкови, кодове за потвърждение и т.н./. Ако деца ползват телефоните май това е решението докато навлязат във възраст, при която сами си плащат сметките за телефона.

Sebastian123
Регистриран: 24 дек 2017, 22:11

Мнение от Sebastian123 » 27 дек 2017, 16:11

На Андроид как се сменя смс центърам И как се вижда в полученото съобщение?

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Кражба с СМС-и до 0144333 през мрежата на Мтел

Мнение от Doondie » 27 дек 2017, 18:32

От телефон до телефон варира, но като цяло е един и същи пътят. Конкретно за Андроид 7.0 при мен е така:
Messaging (т.е. отваряш СМС-ите) - More (трите точки) - Settings - Advanced - (SIM 1/2, ако е двусимов телефонът) SMS centre - променяш или триеш номера.

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 27 дек 2017, 18:53

Фиксирано набиране което при Мтел няма как да стане, ако тъй като не поддържат пин 2.

Отговори