Личен номер

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Личен номер

Мнение от vladovn » 04 юли 2012, 09:54

Иди на касата на оператора, на който е този номер, кажи го заедно с някакво име, уж, че ще го плащаш, а служителката, ще ти отговори името на което се води. С малко късмет може да научиш името.
Телефона ти какъв модел е?

@[i]Paffkata™[/i]: Не е задължително да имаш смарт, за да имаш филтър. Ericsson имат на повикванията, от преди нокиа да пуснат втория смартфон в света.

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 04 юли 2012, 10:09

[Quote]Иди на касата на оператора, на който е този номер, кажи го заедно с някакво име, уж, че ще го плащаш, а служителката, ще ти отговори името на което се води. С малко късмет може да научиш името.[/Quote]
Как ще каже номера,след като не го вижда? Личен номер...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 04 юли 2012, 10:22

Ммм, ясно, объркал съм. Аз разбрах, че го вижда, а не, че е бил скрит. "Личен номер" схванах, че е на клиент, а не на фирма...
Автора трябва по - добре да напише заглавието на темата. Калпавия превод на менюто на телефона му ме обърка.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 04 юли 2012, 10:23

Ох, боже... как може да си ползвате телефоните на български език???

Няма такава простотия като на тези, дето побългаряват телефоните - и не само тях...

"Личен" в случая трябва да бъде преведено като "Скрит", защото това е смисъла на думата "Private" в този случай.

"Личен" аз го разбирам като обратното на "Фирмен" и се чудех как ги различавате :D

Иначе от скрити номера се обаждат обикновено точно фирми и банки за събиране на задължения...

Иначе по темата - повечето блеклист програми имат опция за игнориране на скрити номера...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 04 юли 2012, 10:47

[Quote]Абе, така ми пише на нокията като ми звъни някой със скрит номер - "личен номер", а на самсунга ми изписва "частен номер". Още мисля формулата за различаване... [/Quote]Това е, защото много компании си спестяват разходите по интернационализация/локализация на интерфейса. Дават се едни XSL файлове на човек, който знае езика или преводач и срещу английската дума или фраза се попълва съответната (извадена от контекста) на целевия език. Тук освен английския вариант трябва да има подробно описание на обстоятелствата, при които се изписва текстът.

В случая [B]private number[/B] смислово значи "непубличен/скрит номер", а не "частен".
Имам една стара Motorola, която при края на зареждането изписва "[B]Таксуването завърши[/B]" ([B]Charging complete[/B]). LG Optimus One пък приканва да се "свържа със зарядното си устройство" когато батерията падне...

П.П. Сега се сещам, че май при Siemens се изписваше коректно "[B]Скрит[/B]".

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 04 юли 2012, 10:49

Винаги менюто на телефоните ми е на английски, защото има толкова скапани преводи, че не знам направо...

dobrev87
Регистриран: 08 май 2012, 13:39

Мнение от dobrev87 » 04 юли 2012, 11:22

Доколкото съм запознат не могат да ти кажат,трябва първо да отидеш до районното където се подава една молба за проследяване на номера :)

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 04 юли 2012, 11:34

По-приятно ми е да виждам кирилица на телефона си, а и не всеки знае английски (примерно)... ;)

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 04 юли 2012, 11:39

Хубавото на съвременните смарфони е, че е възможно менюто на телефона да ти е на английски, а съобщенията примерно да си ги пишеш на кирилица (yes)

Отговори