М-Тел: арогантни и безполезни до безобразие

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: М-Тел: арогантни и безполезни до безобразие

Мнение от Capo_69 » 13 сеп 2010, 14:39

[Quote]Не си си прочел договора при положение, че всичко това за което се оплакваш е обяснено там, както и не си си прочел книжката за телефона и отново се оплакваш.

Това, че си си признал грешката не те оневинява.[/Quote]
Абе човек, дори да го е направол нарочно трябва да има някакви [u]права и задължения[/u] еднакви (равнопоставени) и за двете страни.
Как така ще бавят толкова време повторното пускане на услугата !!!
Или по регламент я спират и те карат да плащаш таксите до края на договора или ти активират отново услугата с "последно предупреждение".
[B]Нали така ?[/B]
А какво става ????
Потребителя не се е "провинил" за да му се прекрати договора, но и не му активират услугата да ползва :S
Стои си така клиента и чака благоволение (angry)
Абе това си е чиста педерастия, както и да го "усуквате".
Е хайде моля ви се по-сериозно.
Тук не се коментира вината има ли я - няма ли я.
Тук се коментира това, че не се изпълняват коректно задълженията от оператора, а именно незабавното повторно активиране на услугата на абоната (след констатация на нарушението и предупреждение на абоната).

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 13 сеп 2010, 15:14

може би мтел не дават да се ползва картата с друго устройство(разбирай обикновен гсм апарат)защото някой разсеян може да си сложи телефона в джоба да си излезе навън и като отидеш в друга БС карата може да се блокира.по принцип нали е фикс и нямаш право да го ползваш на друго място,а за фиксирания номер да е в друго населено място изобщо.и за да им звънят хората блокирах си каратата пуснете ми телефона просто са решили проблема като слагат една лепенка и ти казват не мести картата ,че се блокира.

akwid
Регистриран: 12 дек 2009, 16:31

Мнение от akwid » 13 сеп 2010, 22:46

Абсолютно си прав! ТОВА Е ФИСКИРАН НОМЕР, ДА ПОВТОРЯ - ФИКСИРАН!!! Фиксира към най-близката БС до адреса, който абоната е посочил при сключването на договора. Адреса за ползване на услугата може да бъде различен от този по лична карта. Принципно сейф стикери се слагат само на Хоум и Офис бокс у-вата. На Войс бокс у-вата НЕ СЕ поставя стикер. Преди година и малко М-Тел протестираше мн остро с/у ненаказаните деяния на Виваком, когато БТК цифровизираше телефонните си централи - както тогава, така и сега - Виваком раздава/ше устройстра подобни на Хуавей 8121, бута сим карта с фиксирания номер и 'айдеееее - юруш на маслините. Жителите на селата си щъкаха из селото, по нивата, абе на всякъде със....фиксирания номер, същотот се отнася и за клиентите на Глобул, това се дължи на слабите платформи ползващи двата оператора. По тази логика фискираната услуга се оказва излишна. Да ги направят всички на мобилни абонаменти и да се приключи. Признат грях - половин грях - както се казва. Това,че Софиянец си призна,че е нарушил ОУ за фиксираните услуги - така е. Грешка има и в търговеца предоставил услугата. Има задължителни неща, които трябва да се съобщават на клиента с цел избягване на недоволни клиенти - така да кажа. Това, за адреса е едно от важните особености. Може би те е сметнал за интелигентен, затова е пропуснал това изречение може би. А сега за предупредителните смс-и. Принципно абоната може да ползва услугата в рамките на БС близо до посочения адрес, при напускане на същата системата предупреждава чрез смс или автоматично обаждане (това споменахте и Вие самите из отговорите), че абоната е напуснал фиксирания си район и при последващо предупреждение се спират и входящи и изходящи обаждание - на кратко картата става неизползваема, а абоната дължи неустойки в размер на оставащите месечни такси. Това, че момента системите на М-Тел са в кома, пречи на нормалната работа, както на служителите, клиентите, така и на системите за обслужване на клиенти!

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 13 сеп 2010, 22:57

Оф никой не чете:

НЕ СЪМ НАПУСКАЛ РАЙОНА ДАЖЕ НЕ СЪМ НАПУСКАЛ АПАРТАМЕНТА СИ. СМЕНИХ КАРТАТА И Я ПОСТАВИХ В ЕДИН СОНИ ЕРИКСОН, КОЙТО ЕЙ ТАКА МИ СЕДИ И НЕ ГО ПОЛЗВАМ ЗА НИЩО.

Имам на Глобул такъв стационарен телефон и съм си го сложил в друг апарат по-хубав. Взимам си го с мене до супермаркета, който е отсреща на входа и си работи. Ако отида по-далече не ме свързва като се върна близо до апартамента пак си заработва.

Сметнах, че имайки по-хубав апарат мога да ползвам него, а не китайското. С Глобул няма проблеми. Същата услуга ползвах от BT (British Telecom) като живях в Шотландия. В целия квартал си работеше "фиксирания" номер.

А преди да говориш глупости самото устройство на ХУАВЕЙ точно за това се рекламира, че можеш да се разхождаш в целия район (на клетката) и да си ползваш тела. В селата явно има по една клетка. Гугъл-вай го. Самата услуга, която М-Тел и Глобул предлагат се нарича WLL - WIRELESS LOCAL LOOP. Отдавна фиксиран телефон не означава фиксиран на стената с кабел. ИРОНИЯТА Е, ЧЕ ТОЧНО МТЕЛ ТИ РЕКЛАМИРАТ, ЧЕ ТЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ КАБЕЛИТЕ. !!!!!

М-Тел се опитват да наложат нереални ограничения на услугата затова прибягват до такива клаузи в договорите. Глобул и Вива си я предлагат както е. Като напуснеш покритието на клетката няма връзка и тва е. Кат осе върнеш пак си има. В целия свят е така. Самите ХУАВЕЙ така го рекламират.

---

Отговори