M-Tel FIT – иновативните тарифи на М-Тел по мярка на клиента

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Re: M-Tel FIT – иновативните тарифи на М-Тел по мярка на клиента

Мнение от SX®1000 » 14 окт 2008, 14:30

За проценти незная дали са точно 10%, но истината е в българския робски манталитет - по кратко и ясно няма как да го кажа!
Защо е така? Ми защото който и оператор да дойде, най-стария има най-много абонати.. оттам какво се получава - българина си стои при стария, защото в БГ всяка промяна става с клизма и естествено че на повечето хора ще е по изгоден Мтел защото имат повече абонати - но най-болното е, точно тази робска орисия - а именно че никой не търси промяната макар и в пъти по добра... с прости думи - където стадото, там и аз да съм поредната овца, пък нека ми е скъпо - много хора не признават тази проста истина, но нека ходят с гордо вдигната глава и да си мислят че са голямата работа :-)
Типичен пример е Кобрети - той горкия казва че му е най-изгодно - ОК така е! Но същото го казват и другите с Мтел карти.. и тогава какво да накара Мтел да свалят цените, след като виждат Рай в БГ с толко безразлични хора към услугите им и цените.. и аз да съм и аз ще ги ебавам- даже на 2 мин тарифиране ще ги направя :-)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: M-Tel FIT – иновативните тарифи на М-Тел по мярка на клиента

Мнение от Capo_69 » 14 окт 2008, 17:32

@iavorski:
"А пък на най-печелившия пазар - корпоративния Вива хептен ги няма. "

Браво, значи аз съм единствения с 8 корпоративни карти на Вива :-)
Вече М-тел остана с една СИМ (корпоративна при мен), НО единствено заради номера.
Не мисля да я пренасям - то една СИМ пролет не прави (както се казва).
Мога да ви кажа, че служителите са по-доволни от корпоративните тарифи на Вивател отколкото на М-тел.
И все пак, това се отнася само до моя случаи и при мен.
Може би съм единствения който ползва офертите (услугите) на Вивател.
Дори така да е, по-важното е че всички са доволни ;-))))

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: M-Tel FIT – иновативните пързалки на М-Тел по мярка на заблудения

Мнение от РПГ - Sage » 12 фев 2009, 02:18

В старанието си да съм обективен, казах доста добри думи за плановете от фамилията FIT на М-Тел. Все пак през цялото време си имах едно наум, че са както казва английския израз "Too good to be true".

http://www.izlugan.com/?go=signals&p=profile&searchText=%CC%D2%E5%EB&signalId=91

"... Според обявата абонатът заплаща 30 лв., а разполага с 50лв., от които по определена схема за всяка услуга се изважда определна сума. Аз считам тези 50 лева, като бонус (еквивалентен на 1000 минути в мрежата на Мтел). Оказва се, че операторът дава бонус от 41.67лв. и начислява ДДС на този бонус и така той възлиза на 50лв. Вместо обещаните 50лв. получих 41.67лв...."

Или както се казва в една българска поговорка "Вълкът козината си мени, но нравът - не."

Pafkata
Регистриран: 05 сеп 2004, 18:54

Мнение от Pafkata » 12 фев 2009, 09:19

Е това ако е вярно наистина Мтел са подмолни - аз така или иначе вече не ползвам услугите им!

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 12 фев 2009, 11:43

Нормално е това. В началото и аз се зачудих какво става но като си направих сметката излезе че просто всички цени в автоматичното меню или сметката са обвени без ДДС а след това то им се начислява и цената за минута която М-Тел обявява за 0.32лв. се отчита в началото като 0.266 лв. а цената за минута към приятели вместо по 0.05лв се отчита като 0.0416лв. така че на всички суми са занижени с 20%. Така че като ти са дадени 41.67лв отстъпка(вместо 50) а цената ти за минута е 0.0416(место 0.05) то пак излизат 1000 минути.
В началото наистина е малко объркващо

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 12 фев 2009, 12:56

"Нормално е това."
Разбира се :))), учи се в малките класове, ако добре си спомням.

(a+b)*c=a*c+b*c

За някои хора е по-важно да плюят, отколкото да мислят.

shiftA
Регистриран: 01 мар 2007, 15:05

Re: M-Tel FIT – 'иновативнa' или добре забравената стара Freedom 30

Мнение от shiftA » 13 фев 2009, 01:50

Някои от услугите на М-Тел наистина са по-скъпи от vivatel, например. Таксуването е 60/1, а не 30/1 и пр. Хора, които смятат, че щом апаратът им показва, например, 10 минути изходящи разговори трябва да платят максимум 3,20, не мисля, че някой тук може да им е от помощ. Ако си мислят, че някъде в покрайните на София се намира секретният бункер, в който се помещава "отделът за надписване на сметки" на еди-кой си оператор, нека е така. В определен момент вярването се оказва едно от най-важните неща в нашия живот: откриваме го рано или късно.
Който желае да избере оптималната тарифа според своето потребление и нужди, е достатъчно да зареди сайтовете на трите мобилни оператора и да си направи сметката. Желателно е в този процес да се вложи известна мисъл. И ако разговаря преимуществено към vivatel, нека заложи малкия си апартамент в Банско срещу две "Бонуси без край"! ;)

Отговори