"М-тел измислиха нов начин да крадат милиони левове от потребителите

hardtrance
Регистриран: 22 фев 2010, 18:36

Re:

Мнение от hardtrance » 22 фев 2010, 20:44

Явно от това което си чел нищо неси разбрал а и кометарите неси чел в блога. Там хората ясно са го написали, как се прави това, и кога оператора дава автоматично настроики и най-вече APN - когато в ЗАЯВКАТА в GPRS протокола полето за APN е ПРАЗНО !
А тези телефони които видиш ли били купени в чужбина се настройвали трудно можеш ли да ми отговориш защо това е така а ???????????? Айде недей с тези истъркани обяснения. Трудно се найстройват защото са купени за по 5 евро и много ясно че са заключени или имат описан APN на оператора който неможе да се махне освен ако не се хакне телефона !!!!! Така че сори пич , ама говориш бе да си подготвен.
Чети и се ограмотявай :

zahov.blogspot.com

То няма да се учудя тук да почнат някои хора от Мтел да исказват мнения колко са добронамерени от тази фирма, и как видиш ли мислят за абонатите си :D:D:D

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 22 фев 2010, 20:51

[Quote]Естествено има и вариант в който абонат да се обади на оператор и да си забрани достъпа до GPRS или 3G и с това мисля въпроса и темата за изчерпани.[/Quote]
темата за теб може да е изчерпана защото явно не ползваш нет или поне не активно. темата е за коректното отчитане и коректното обслужване.аз за спиране на нета си го спирам от телефона. а прочете ли линка от първия пост и то подробно,тогава се изказвай.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re:

Мнение от Paffkata™ » 22 фев 2010, 21:10

според мен е по-добре да има автоматични настройки, отколкото да няма - това смешно ли ти се струва?
Спестява нерви и усилия, някой видял че във фактурата му имало 15 стотинки генериран трафик, без да го ползвал... ето това е смешно

hardtrance

Re:

Мнение от hardtrance » 22 фев 2010, 21:15

Автоматични настройки, но според ПРАВИЛАТА и СТАНДАРТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И по света има автоматични настройки но тук вслучая това не е същото.....
Оставям те сам да се ограмотяваш....стига да искаш разбира се.

rado243

Re:

Мнение от rado243 » 22 фев 2010, 21:19

[Quote]според мен е по-добре да има автоматични настройки, отколкото да няма - това смешно ли ти се струва?[/Quote]
да съгласен съм с автоматичните настройки,[B]но те не трябва да са с приоритет[/B]
[Quote]имало 15 стотинки генериран трафик, без да го ползвал... ето това е смешно[/Quote]
е тука си смешен,някои хора не с 0.15$ ами с 0.001$ направиха милиони преди пет години в щатите от такива като тебе и вообще въпроса е принципен а явно си много далеч от него;)

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re:

Мнение от centur » 22 фев 2010, 22:32

За тези "кражби" не са виновни M-Tel (или Vivacom), а това, че производителите на телефони правят телефоните така, че сами да се настройват (с цел по-голямо удобство).
Ето как C902 сам се настройва без каквито и да е интернет настройки в телефона:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

hardtrance

Re:

Мнение от hardtrance » 22 фев 2010, 22:43

Това няма нищо общо с нелоялната практика на Мтел :) .
Никой не казва и че Виваком са виновни за това :) .
Настроиките в телефона нямат общо вслучая, просто защото са без значение поради практиката на Мтел.
Незаблуждавай хората с посните си картинки :) .
Когато се свърже телефонът със сървър на производител, то той разпознава Оператора според номера/префикса, и така му "набива" настройките и по точно APN-a и др.....но набива настройки на точният Оператор!!!!!!!!!!!!!
Но картинките които си изпратил като техническа обосновка просто избиха рибата :D:D:D:D:D

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re:

Мнение от centur » 22 фев 2010, 23:49

Ти въобще не проумя даже за какво са скрийншотите!
И понеже в темата се разправяше за Е52 - когато няма налични WiFi мрежи към които да се свърже, за да ползва интернет тогава телефона се свързва с настройките за интернет от оператора -> ето тогава е възможно без да иска да се е свързал със сървъра и да си инсталира настройките и после оператора му бил виновен (независимо кой е този оператор).
Така един познат с 5800 решил да си направи ъпдейт през интернета на телефона (OTA) през WiFi връзка и малко след това получил SMS, че е достигнал 85% от кредитния лимит...
Накрая се оказало, че ъпдейта е "минал" през GPRS връзката на телефона и естествено плати голяма сметка.
Това, че производителя те улеснява да си ползваш интернета на телефона, а ти не искаш - оператора ли е виновен ?
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Re:

Мнение от SX®1000 » 22 фев 2010, 23:50

Това не е от сега, преди 2 месеца ми беше обяснено, че независимо на кой оператор си, можеш да използваш настройките на другия, като автоматично при липсващи настройки примерно на мтел те свързва с виваком, като плащаш не 1,80 лв на мб както е при вива, а мтелския мб от 2,40 лв - правили го за удобство уж на клиентите, но те си прибират парите - така че нищо ново за мтел :) Стига вече оплаквания от този оператор, никой не ви е вързал при тях, стига спане, просто вземете и вижте плановете на виваком примерно в интернет... всеки човек, правещ си сметка на парите може да прецени кое е по-изгодно (yes)

rado243

Re:

Мнение от rado243 » 22 фев 2010, 23:59

[Quote]независимо на кой оператор си, можеш да използваш настройките на другия, като автоматично при липсващи настройки примерно на мтел те свързва с виваком, като плащаш не 1,80 лв на мб както е при вива, а мтелския мб от 2,40 лв -[/Quote]
тука и аз се обърках, то по тази логика ако нямам сигнал на вива автоматично да ме прати в мрежата на глобул или мтел. аз не мисля,че някой оператор ще допусне друг да му пребира парите

Отговори