"М-тел измислиха нов начин да крадат милиони левове от потребителите

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 23 фев 2010, 18:00

до колко е редно или нередно е една тема.но се реве за "измама" каква е измамата с чужди настройки да не таксуват по 20лв/мб.цената е еднаква няма завишаване ,няма странични разходи такси и тн.ако някой си цъка гпрс без да подозира за това просто не е дорасъл за телефон с подобни фунции и си е дал парите на вятъра.просто да си ползва нещо подобно на нокиа 1100 и това е .никаква измама не виждам аз...

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 23 фев 2010, 19:06

хмм, много разбирачи:D айде кат разбирате толкоз отговорете на този казус,тела е взет от ментел но се ползва с вивацом,настройки няма никакви даже съм въвел пълни глупости в полетата за APN . от вивацом след 10 минутен разговор казаха,че за този тел(Galaxi) нямат нито въздушни нито ръчни настройки.Да ама не както казваше Петко Бучаров:) аз си имам нет със или без настройки и тук идва черешката на тортата:D , имах три програми за следене на трафика(едната даже с графики) оставих само една поради енергоемкост и какво се получи при справка с оператора (виваком) аз имам 50% повече трафик-програмите при мен отчитат м/у 2.45-2.51 мб а оператора казва,че имам 5.11мб. само не почвайте че немога да се оправя с тела щот преди да си сменя колата и тела чета с месеци преди това(ехх ако бях чел и за жената така:D) мога да ви кажа преди време в зародиша на глобул имах проблем с нета и стигнах до регионалният мениджар на глобул който първоначално налиташе на бой но след като направи проба даваше пет минути заето:D. така,че внимавайте политиката на такива фирми е че и даима грешка тя да не е в ущърб на компанията а клиентите кучета ги яли(no)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re:

Мнение от antivillager » 23 фев 2010, 19:40

[Quote](ехх ако бях чел и за жената така:D) [/Quote]

:D
Жените поддържат постоянни софтуерни ъпдейти по мейл, телефон и на кафе със приятелките. Няма как да им хванеш края и да се научиш да работиш със тях. За сметка на това пък не приемат никаква входна информация от мъжа, само пина на кредитната.
Хардуерните ъпдейти са много скъпи и е добре да се оглежда и опипва предварително, че иначе .... $$$$$$ (woo)

rado243

Re:

Мнение от rado243 » 23 фев 2010, 19:48

:D:D:D http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=1024&mode=threaded&pid=8107;)
сори за офтопика.стига сме се ядосвали малко да се посмеем

[BG]Agent_Kowalski

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 23 фев 2010, 19:54

ние говорим за мтел,ти казваш че виваком са ти таксували 50 процента повече трафик, те не подържат този "пиниз" с настройките,или аз нещо не разбрах какво искаш да кажеш.и като цяло къде според теб е проблема с това че са ти таксували 2мб и нещо като 5?

rado243

Re:

Мнение от rado243 » 23 фев 2010, 20:16

ами мисля,че съм го описъл. НЯМАМ никакви настройки от виваком полетата на APN са празни,от оператора ми казаха,че немогат да ми пратят нито да въведа ръчно, но аз имам нет, предположението ми е,че тъй като тела е купен от мтел може би има някаде набутани но аз невиждам.пратил съм официално запитване снощи по мейла към 01ч. и виж какво получих [Quote]Благодарим Ви, че се свързахте с нас. Вашият сигнал беше получен успешно.
Искаме да Ви уверим, че в [B]момента се работи по него[/B] и ние ще се свържем с Вас в срок до 20 работни дни.[/Quote] точно10сек. след изпращането и интересното е как завършва [Quote]Този имейл е автоматичен. Моля, не отговаряйте на него.[/Quote] баси как така се работи по проблема а то мейла е автоматичен. пак някой бюрократ го е писъл предварително и вместо[Quote] Искаме да Ви уверим, че в момента се работи по него[/Quote] просто да бяха писали "ще разгледаме въпроса" ами по отношението си личи колко ще работят по въпроса. а повъпроса имам съмнения,че нещо нередно има в самия трафик-пътища,таксуване и т.н.

[BG]Agent_Kowalski

Re:

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 23 фев 2010, 20:56

ахахахаха тия не са добре.

hardtrance
Регистриран: 22 фев 2010, 18:36

Re:

Мнение от hardtrance » 23 фев 2010, 21:02

[Quote]Това няма как да стане. И аз го казвам под клетва!:)
Достъп до APN-а имат само абонатите на конкретният оператор, на когото е APN-a !! Толкова е просто![/Quote]

Достъп до APN, може да има и ромиращ абонат на друга мрежа, с която операторът има споразумения ( за да сме по конкретни ) !
[Quote]
Значи не можеш да си абонат на Виваком и да ползваш настройките на М-Тел за GPRS/EDGE/3G/HSDPA. Абсурд! Категоричен съм.[/Quote]
Точно така, защото Виваком не подменят заявките на абонатите си за "улеснение" !

[Quote]Понякога, когато смениш СИМ картата, оператора разпознава модела телефон по ТАС номера - първите 6 цифри от IMEI-я и изпраща интернет настройки, които ВСЕКИ САМ ПРИЕМА И ЗАДАВА КАТО ОСНОВНИ. Това е необходимото, но недостатъчно условие. За да стане цялата тази работа е необходимо човек да има активиран GPRS достъп до съответната точка за достъп. За да го активира/декативира, клиента се обажда на съотвения център за обслужване на клиенти и каза: Искам/не искам мобилен интернет достъп на тази карта!!! Готово!
[/Quote]
Това ми звучи като "техническа обосновка" на тинейджър, който е открил термини като GPRS. IMEI и как се активира мобилен интернет :D:D
Нещата неса така прости, както ги представяш ти - активирам,искам,неискам.......хоп готово...

[Quote]ИМА един вариант за непредвидена сметка от влизане в интернет. Това е, когато човек си купи внесен телефон от чужбина със стари настройки за интернет през CSD (най-стария вид мобилен интернет). Това е, когато има въведен като настройка - телефонен номер за пренос на данни. Съответно, човек натиска бързия бутон за влизане в интернет и се осъществява международен разговор.

Това са вариантите, колкото и да им харесва или да не им харесва на хората! :) [/Quote]

А тази простотия която си написал, не е нужна да я кометирам , излагацията си е затеб :D

И накрая, мисля че мнението, знанията и компетентността ти са на ниво хелпдеск, или търговски консултант в някой магазин.

hardtrance
Регистриран: 22 фев 2010, 18:36

Re:

Мнение от hardtrance » 23 фев 2010, 21:07

[Quote]..Понеже отговорът ти е насочен към мен, нека отбележа следната техническа обосновка: след опит да ползвам интернет през GPRS от мтелската си карта с въведени настройки на Виваком (и изключена опция да търси други точки на достъп, а зададена вивакомска такава като най-приоритетна) и двата апарата ползвани за опита направиха ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО..
Опита е направен вчера, нямам таксуван трафик, нямам и генериран такъв.
Ползваните апарати са SE K800 и Nokia N97 mini.
[/Quote]

Ако това е така, то означава само едно - Мтел са се надрискали и са спряли порочната си практика :D:D:D:D:D
Форумите са пълни с мнения на хора , които освен че са го пробвали и е станало, са си платили и сметката после.

П.С.
Абе в Мтел не ви ли дават почивка . Дали ще ви заплатят over time....
:D:D:D:D

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re:

Мнение от Paffkata™ » 23 фев 2010, 22:00

shift, ако слушаш тоя цървул hardtrance, всички работим за Мтел, само Bliss е в Глобул /Германос/...

Отговори