M-Tel-изнудвачи
Re: M-Tel-изнудвачи
Хехе, то това е ясно и е практика и на трите мобилни оператора... и не само на тях - общо взето на всяка по-голяма компания в БГ. Навсякъде е тъпкано къде със скрити, къде с явни условия за прецакване на клиента. Патил съм и от кабеларки, и от енергото, и от ВиК, и от банки, и т.н. И то не защото не чета договорите (то какви договори за тока и водата де...), а защото няма алтернатива. Всички са измекяри! А тая конкретна тема не е нищо ново под слънцето... Само че мисълта ми беше, че не става ясно от оплакването тая 1 такса в повече ли е или не е. В смисъл, дали плащането й включва по някакъв начин нейното потребвяване, или се плаща ей така, за разнообразие. Пък и за да е така, трябва да го пише или в договора, или в общите условия, а аз съм ги чел от край до край и за такова нещо не си спомням. Просто ако нещо не е по договор и не си се подписал за него, а и липсва в общите условия, тогава да го духат...
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Ако прехвърлянето влиза в сила от началото на следващия отчетен период - да. Но ако е в рамките на 24 часа - трябва да има изравнителни фактури. Само че тогава не стои проблем с плащане на такса при прехвърлянето - тя си е редовна такса, която ще си дойде с фактурата и темата е безпредметна...
Според мен си става въпрос за предплащане на една месечна такса, която се приспада следващия месец, не мисля, че това е такса за услугата прехвърляне на собственост, а по-скоро предплата, вид подсигуряване от страна на оператора.
Поне до такъв извод съм стигнал от досегашния ми опит с предплащането на такси, дори повече от една.
И все пак по-сигурен отговор от компетентнет представител, подчертавам [u]компетентен[/u] е най-достоверна.
Иначе, че ще те изклатят по един или др. начин, това е повече от сигурно, не само при М ;)
Поне до такъв извод съм стигнал от досегашния ми опит с предплащането на такси, дори повече от една.
И все пак по-сигурен отговор от компетентнет представител, подчертавам [u]компетентен[/u] е най-достоверна.
Иначе, че ще те изклатят по един или др. начин, това е повече от сигурно, не само при М ;)
Ааа,не е баш безпредметна.
След като чаках 30 минути и се свързах с *88,там след прехвърляне на трима души,напълно не наясно с нищо,ми казаха,че тази такса май-се приспадала от следващия месец. След което отидох в офис на М-тел,за да извърша прехвърлянето. След още 30 минути чакане,за да може момичето с табелка "Заместник уравител" да се учипред мен от PDF файлове за това ак става прехвърлянето,стигнахме до разпечатването на документите.Преди да подпиша подпитах "заместник управителката" "Нали договорът ми не се удължава,а изтича на същата дата"
"Ааа,не преподписва се със същия период" Опулих се отново. "Тоест,викам,ми се преподписва с 2 години?!?" "Да" ми казва тя. Викам,така ли,а защо това не ми беше казано?" последва мънкане и естествено нищо конкретно. Викам "Чакате да подпиша и се надявате да не забележа,нали? А мога ли поне да взема телефон с преференци след като преподписвам?" "НЕ" ми отговаря тя. След което и казах да скъса всички документи и си тръгнах.
Това е колеги. Почувставх се като на цигански пазар. Надяват се да не забележиш какво подписваш и да се набуташ с още един 2 годишен договор.
Чакам с нетъпрение да ми изтече договорът и да прекратя всякакви отношения търгаши като М-тел.
След като чаках 30 минути и се свързах с *88,там след прехвърляне на трима души,напълно не наясно с нищо,ми казаха,че тази такса май-се приспадала от следващия месец. След което отидох в офис на М-тел,за да извърша прехвърлянето. След още 30 минути чакане,за да може момичето с табелка "Заместник уравител" да се учипред мен от PDF файлове за това ак става прехвърлянето,стигнахме до разпечатването на документите.Преди да подпиша подпитах "заместник управителката" "Нали договорът ми не се удължава,а изтича на същата дата"
"Ааа,не преподписва се със същия период" Опулих се отново. "Тоест,викам,ми се преподписва с 2 години?!?" "Да" ми казва тя. Викам,така ли,а защо това не ми беше казано?" последва мънкане и естествено нищо конкретно. Викам "Чакате да подпиша и се надявате да не забележа,нали? А мога ли поне да взема телефон с преференци след като преподписвам?" "НЕ" ми отговаря тя. След което и казах да скъса всички документи и си тръгнах.
Това е колеги. Почувставх се като на цигански пазар. Надяват се да не забележиш какво подписваш и да се набуташ с още един 2 годишен договор.
Чакам с нетъпрение да ми изтече договорът и да прекратя всякакви отношения търгаши като М-тел.
-
- Регистриран: 14 май 2005, 22:30
Повече от нормално е когато сме смени собственика да се подпише нов договор. Как искаш ти да ползваш дадена услуга, а да нямаш подписан договор за нея?
Просто може да си продължи стария договор,от който остава повече от година.
-
- Регистриран: 14 май 2005, 22:30
От служители знам, че такава възможност няма! Няма как да се преподпише, а в същото време да остане същата дата. Също и няма как да остава година и половина примерно, а новия договор да е за 1 година. Ако се замислите ще видите, че има много голяма логика в това!
Добре,при тази логика никога не мога да сменя собствеността и да подпиша примерно едногодишен договор. така ли? Защото когато и да направя смяната на собственост,те пак ще ми го преподпишат с две години. М-тел са много логични,когато става въпрос за техния интерес. А не е ли логично,като изтече договорът ,той да стане безсрочен? Логично е,ама не е изгодно за тях. Или пак не съм прав?
Може да го направиш, при това по - евтино.
Минаваш картата на абонамент - безплатно.
Чакаш три месеца.
Прехвърляш я на другия човек - безплатно. (поне не знам, да се плаща за примите)
Той се абонира за една година. (yes)
Минаваш картата на абонамент - безплатно.
Чакаш три месеца.
Прехвърляш я на другия човек - безплатно. (поне не знам, да се плаща за примите)
Той се абонира за една година. (yes)
Искаш да кажеш,да я мина на предплатена. Ама не мога,защото съм на договор и трябва да плащам неустойки.