М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?
Re: М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?
и аз за това говорих, и моите опасения са свързани точно с това, но по-рано ме опровергаха, че Мтел никъде не са споменали нещо за смяна на билинг датата и реших повече да не споря. И аз самият не съм сигурен какво ще стане, просто се опасявам, че няма да е нищо добро, в който и да е случай... все пак говорим за МЕНТЕЛ :X
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Спокойно,"само" още един месец потрайте и нещата ще се нормализират:
http://www.blitz.bg/news/article/87841
[Quote][B]Още месец мъки за клиентите на М-Тел[/B]
16 септември 2010, 19:53
Поне още един месец ще продължи ходенето по мъките за абонатите М-Тел. Причина за драмата се корени в подмяна на софтуера за обслужване на мобилния оператор.
Тежките дни за клиентите започнаха в началото на септември. Редакцията на "БЛИЦ" получи множество сигнали от възмутени граждани, лишени от възможността да използват залегналите в договора им услуги. Те обясниха, че операторът отказва да променя приятелите в групите им, номерата за разговори на преференциални цени и ред други екстри, които иначе са бурно рекламирани в национален ефир. Нещо повече - голяма част от клиентските мрежи отказват да приемат заплащане на месечните такси с обяснението, че компанията подменя софтуера си и това ще затрудни работата й от 1 до 7 септември.
Проверка на "БЛИЦ" обаче показа, че проблемите продължават и след определения срок. В интернет-форумите дори се появиха съобщения, че е нарушено и свързването в мрежата на М-Тел, като опит за разговор от района на столичния квартал "Младост" може буквално да съкрати живота на абоната.
"Не е изключено някои процеси да бъдат повлияни от въвеждането на нова клиентска платформа. Извиняваме се за евентуални затруднения при въвеждането й. Анализите сочат, че новата система ще заработи в пълния си капацитет до около месец", коментираха пред "БЛИЦ" от М-Тел. Пресслужбата на компанията отрече софтуерните й проблеми да пречат на нормалното провеждане на разговорите. /БЛИЦ[/Quote]
http://www.blitz.bg/news/article/87841
[Quote][B]Още месец мъки за клиентите на М-Тел[/B]
16 септември 2010, 19:53
Поне още един месец ще продължи ходенето по мъките за абонатите М-Тел. Причина за драмата се корени в подмяна на софтуера за обслужване на мобилния оператор.
Тежките дни за клиентите започнаха в началото на септември. Редакцията на "БЛИЦ" получи множество сигнали от възмутени граждани, лишени от възможността да използват залегналите в договора им услуги. Те обясниха, че операторът отказва да променя приятелите в групите им, номерата за разговори на преференциални цени и ред други екстри, които иначе са бурно рекламирани в национален ефир. Нещо повече - голяма част от клиентските мрежи отказват да приемат заплащане на месечните такси с обяснението, че компанията подменя софтуера си и това ще затрудни работата й от 1 до 7 септември.
Проверка на "БЛИЦ" обаче показа, че проблемите продължават и след определения срок. В интернет-форумите дори се появиха съобщения, че е нарушено и свързването в мрежата на М-Тел, като опит за разговор от района на столичния квартал "Младост" може буквално да съкрати живота на абоната.
"Не е изключено някои процеси да бъдат повлияни от въвеждането на нова клиентска платформа. Извиняваме се за евентуални затруднения при въвеждането й. Анализите сочат, че новата система ще заработи в пълния си капацитет до около месец", коментираха пред "БЛИЦ" от М-Тел. Пресслужбата на компанията отрече софтуерните й проблеми да пречат на нормалното провеждане на разговорите. /БЛИЦ[/Quote]
Ама представлявате ли какво ще се случи като всичко заработи на шест...
то ще едно говорене, едно семейство едни приятели та пушек ше се дига...
то ще едно говорене, едно семейство едни приятели та пушек ше се дига...
-
- Регистриран: 31 май 2007, 06:34
Някакви новини от М-Тел. Как върви. Още нямам текуща сметка.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
някои който е на договор на вива може ли да каже дали са имали и те проблем с проверката на текущата сметка.преди няколко дни с един познат си говорехме за мтел че се бавят вече доста време с тия нови системи,и той ми каза че на вива и той тия дни имал проблеми с проверката на текуща сметка :|
-
- Регистриран: 31 май 2007, 06:34
Току-що проверих (виваком) - няма проблем - дава ми ок, ама вчера даваше - Актуална информация ще има след 24 часа.
БТК-то ту я пускат, ту я спират тяхната система. При тях проблемът е друг, информацията е такава, че все пак се налага да звъниш на оператор.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Още се бави издаването на фактура-поне при мен!Ще има смс с уведомление!
Друг път "инжинерити" в Мтел да не работят в стил Майкрософт - маде ин Булгариа :D