М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?

Мнение от @PLAYLIFE » 19 сеп 2010, 02:06

и аз за това говорих, и моите опасения са свързани точно с това, но по-рано ме опровергаха, че Мтел никъде не са споменали нещо за смяна на билинг датата и реших повече да не споря. И аз самият не съм сигурен какво ще стане, просто се опасявам, че няма да е нищо добро, в който и да е случай... все пак говорим за МЕНТЕЛ :X

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 19 сеп 2010, 20:05

Спокойно,"само" още един месец потрайте и нещата ще се нормализират:
http://www.blitz.bg/news/article/87841
[Quote][B]Още месец мъки за клиентите на М-Тел[/B]
16 септември 2010, 19:53
Поне още един месец ще продължи ходенето по мъките за абонатите М-Тел. Причина за драмата се корени в подмяна на софтуера за обслужване на мобилния оператор.
Тежките дни за клиентите започнаха в началото на септември. Редакцията на "БЛИЦ" получи множество сигнали от възмутени граждани, лишени от възможността да използват залегналите в договора им услуги. Те обясниха, че операторът отказва да променя приятелите в групите им, номерата за разговори на преференциални цени и ред други екстри, които иначе са бурно рекламирани в национален ефир. Нещо повече - голяма част от клиентските мрежи отказват да приемат заплащане на месечните такси с обяснението, че компанията подменя софтуера си и това ще затрудни работата й от 1 до 7 септември.

Проверка на "БЛИЦ" обаче показа, че проблемите продължават и след определения срок. В интернет-форумите дори се появиха съобщения, че е нарушено и свързването в мрежата на М-Тел, като опит за разговор от района на столичния квартал "Младост" може буквално да съкрати живота на абоната.

"Не е изключено някои процеси да бъдат повлияни от въвеждането на нова клиентска платформа. Извиняваме се за евентуални затруднения при въвеждането й. Анализите сочат, че новата система ще заработи в пълния си капацитет до около месец", коментираха пред "БЛИЦ" от М-Тел. Пресслужбата на компанията отрече софтуерните й проблеми да пречат на нормалното провеждане на разговорите. /БЛИЦ[/Quote]

banan
Регистриран: 20 ное 2009, 23:39

Мнение от banan » 19 сеп 2010, 23:00

Ама представлявате ли какво ще се случи като всичко заработи на шест...
то ще едно говорене, едно семейство едни приятели та пушек ше се дига...

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 23 сеп 2010, 09:02

Някакви новини от М-Тел. Как върви. Още нямам текуща сметка.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 23 сеп 2010, 09:13

някои който е на договор на вива може ли да каже дали са имали и те проблем с проверката на текущата сметка.преди няколко дни с един познат си говорехме за мтел че се бавят вече доста време с тия нови системи,и той ми каза че на вива и той тия дни имал проблеми с проверката на текуща сметка :|

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 23 сеп 2010, 09:26

Току-що проверих (виваком) - няма проблем - дава ми ок, ама вчера даваше - Актуална информация ще има след 24 часа.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 23 сеп 2010, 09:29

БТК-то ту я пускат, ту я спират тяхната система. При тях проблемът е друг, информацията е такава, че все пак се налага да звъниш на оператор.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 23 сеп 2010, 16:13

Още се бави издаването на фактура-поне при мен!Ще има смс с уведомление!

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 23 сеп 2010, 16:15

Друг път "инжинерити" в Мтел да не работят в стил Майкрософт - маде ин Булгариа :D

Отговори