М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?

banan
Регистриран: 20 ное 2009, 23:39

Re: М-Тел - нова платформа или тотален срив на системата?

Мнение от banan » 26 сеп 2010, 08:59

срив се римува с взрив ...(голям)

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 26 сеп 2010, 19:12

Избери си едно от двете - което ти е по-удобно. Както се казва - въпрос на вкус :)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 26 сеп 2010, 19:46

Прекалено дълго продължава и работата взе да намирисва ;)

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 26 сеп 2010, 20:18

Познавам един, който работи в компютърна фирма и там се занимават точно със софтуери и т.н. Той ми каза, че смяната на софтуер и преминаването към нов отнема близо 1 месец. Така че твърденията на някои, че са искали да прецакат преносимостта и т.н, са просто несериозни.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 27 сеп 2010, 09:16

https://docs.google.com/leaf?id=0B9L_rbxXIwOFYjg1MDhmNGMtOTQzOC00NWNkLWFjODYtYWRkNjkxMjYyNDkz&hl=bg

още месец поне

Crazy :)
Регистриран: 16 сеп 2010, 13:08

Мнение от Crazy :) » 27 сеп 2010, 09:17

Принципно е така, обаче да не може а си видиш текущата сметка е... слабо казано дискомфортно :/

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 27 сеп 2010, 09:31

[Quote]компютърна фирма и там се занимават точно със софтуери и т.н. Той ми каза, че смяната на софтуер и преминаването към нов отнема близо 1 месец. [/Quote]

(woo)(woo)(woo)(woo)
Тази фирма ЩЕ ФАЛИРА скоро (yes)
Писането на нов софт може и година да отнеме, но [u][B]смяната[/B][/u] е за не повече от 1-2 дни. Максимум 3 със допълнителното синхронизиране на всичко.

(whistle) Или пък първо са изключили старата система и после са седнали да пишат нов софт (whistle)(whistle)(whistle)

Crazy :)
Регистриран: 16 сеп 2010, 13:08

Мнение от Crazy :) » 27 сеп 2010, 10:47

хаха, програмата на Амдокс за Френския оператор е 3 терабайта, данните на 3.5 м клиента са 21 терабайта... Мтел твърдят че имат 5м абоната.... 3 или 4 да са реални....
та въпросчето ми е, сериозно ли мислиш, че билинг система на мобилен оператор се интегрира за 1 или 2 дни :)

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 27 сеп 2010, 12:22

Тук някои хора не правят разлика между писане, смяна и [B]интегриране[/B]на софтуер. Нали не си мислите, че е толкова просто, колкото да си преинсталираш Windows-a и да си инсталираш наново софтуера. Става дума за огромни бази данни с хиляди несъвместимости с новия софтуер, който колкото и да е тестван "на сухо", повечето неща излизат именно при интегрирането със системата. Единствената вина на М-тел е, че трябваше предварително да кажат - "правим цялостна смяна на клиентската платформа, в следващия месец и нещо няма да може да се извършват следните операции: .... " - така че, който е имал да върши спешна работа, да си я е свършил преди започването на този процес. Така или иначе това не стана, някои хора са в доста неизгодно положение, но това вече е свършен факт. Ясно е, че някъде до средата на октомври (предполагам) положението ще е такова, така че няма какво да мрънкате колко още ще продължи, основание за мрънкане има за това, че не сме били предупредени както трябва. Но това не е нищо ново под слънцето, в цял свят е така ... Остава ни само да се надяваме, че след въпросната смяна ще се радваме на много нови услуги и т.н.

irata
Регистриран: 26 окт 2007, 10:01

Мнение от irata » 27 сеп 2010, 12:30

Сега ще ми цъка ли по 0,02 лв. на минута за да я чуя тази, че имат нова платформа и не може да ми даде нито текуща сметка, нито оставащи минути и да ми благодари че я разбирам?:|

Отговори