М-Тел са станали много странни

fen®
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Re: М-Тел са станали много странни

Мнение от fen® » 11 мар 2012, 16:41

[Quote]Или вица за 1000-та номера на ден ?![/Quote]"Виц", а? Тук постоянно се пишеха десетки и десетки случаи на близки на хора от форума, които са скъсали с М-Тел и са пренесли карти. Включително и аз[/Quote]

по простата причина,която описах по горе,че повече от 600 карти на ден, никой оператор не може да приеме

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 11 мар 2012, 17:23

[Quote][Quote]При положение, че за година само пазарния дял на фиксирани услуги на Виваком падна до около 80% (от 99.6%)[/Quote]Това също не е вярно. Периодът е няколко години. А алтернативни фиксирани оператори има от сума време. Защо се опитваш да изкараш М-Тел (и Глобул с тях) някаква "панацея" за фиксираните услуги?[/Quote]

Всъщност година и половина, както посочва официален доклад на КРС публикуван в средата на миналата година: [Quote]Общият относителен дял на постовете на алтернативните предприятия достига 19,5% от общия брой на фиксираните телефонни постове, което е ръст с 10 процентни пункта в сравнение с края на 2009 г. Пазарният дял на историческото предприятие, изчислен на база фиксирани телефонни постове, възлиза на 80,5%.[/Quote]
Линк:
http://www.crc.bg/files/_bg/II_072010_atlastfinal.pdf

Панацея...Разбира се, че са пацея! Що за въпрос ?! Наред с всички алтернативни телекоми, разбира се.

[Quote][Quote]За година и половина Виваком има ръст с почти 30% на мобилните си абонати (в момента би трябвало да са около 1 350 000 активни сим карти)[/Quote]Значи казваш, някъде есента на 2010 са стигнали милион? Пак не е вярно. Още в края на 2007 минаваха милион...[/Quote]

Това е пълна глупост. Не мога да разбера кой го написа, кой го цитира и поради каква странна логика изобщо някой си мисли, че Виваком трупали толкова абонати. Може би защото въпросните 20 човека с по 5 ника се похвалили, че всички около тях са минали на Виваком ? Хах.. Един милион 2007-ма ?! WTF ?! Това сериозно ли го мислиш ? Би било жалко..
Виж отново линка. Обърни внимание на стр. 26, 1.2.3 . Самите Виваком се похвалиха миналата година с прословутите си 100 000бр. пренесени номера и това, че тази бройка е 6.2% от броя на активните им сим-карти. Грубо и на ум го смятам - това е някаква цифра между 1 300 000 - 1 400 000. Преди три години докато работех в O1S фирмата ми плати за доста мащабно проучване на пазара след като смени оператора, с който работи. Още тогава бях писал, че през 2009г. сим-картите им са около 700 000 или 800 000. Разбира се проучването нямаше как да изнеса, тъй като беше фирмена тайна. Неща, които говоря от години..

[Quote][Quote]Или вица за 1000-та номера на ден ?![/Quote]"Виц", а? Тук постоянно се пишеха десетки и десетки случаи на близки на хора от форума, които са скъсали с М-Тел и са пренесли карти. Включително и аз. Какво общо има Янаки тук?! А защо абсурдните числа за повишените абонати на М-Тел да не са виц, питам аз?[/Quote]

Ще се повторя: приказки от сорта на [B]"повечето ми приятели"[/B] или любимото ми[B] "всички мои познати и родата до девето коляно"[/B] си пренесоха всички номера[i] [B](ама всички, ей!)[/B][/i] към Еди-Кой-Си-Оператор са просто шум по форумите. Такива приказки не вървят и се наричат "спам". Всички тези приказки бяха опровергани с годишните доклади на съответните компании. Българите са настроени изключително консервативно, като цяло. При пазар, който нарастна с 10% за една година [B]само една фирма[/B] категорично води (и има положителен баланс) по показатели като увеличаване на брой мобилни абонати, брой фиксирани абонати, пазарен дял, печалба (макар и намаляла заради непрекъснато падащите цени). И тя не е Виваком. Това е официална общодостъпна информация, не знам защо на хората им е трудно да я асимилират. Дали ще го направят или не в крайна сметка няма да я промени. Както казах: [B][i]..ако всеки чуваше всичко, а не само това, което иска света, щеше да е едно прекрасно място..[/i][/B]
А какво общо има Янаки ли ? Какво ще кажеш за това, че само той беше регистрирал пет никнейма тук (аз поне пет успях да му проследя) и от всеки един от пишеше как бил пренесъл не знам колко си номера, как Мтел загубили половината си бизнес клиенти и прочие наистина абсурдни неща ? Същото лице поддържаше и няколко "анти" страници във Фейсбук и се подвизаваше и по още няколко голями форума, вкл. такива на медии като форумите на Економедия и т.н..И не беше единствения..Разбираш накъде бия, надявам се..?

[Quote][Quote]преди около година Мтел обявиха официално в медиите (а не с 20 подставени лица в 10 форума с по 5 ника[/Quote]Е-е-е-е-е хайде стига вече де Асене, ти по-бетер от циганка вече ги хвалиш :D Всички знаем кой оператор има взвод от ботове тука...
Дори ми е неудобно да споря - какво е станало с тебе, че така зачурулика на струната им?![/Quote]

Никой нищо не "чурулика", благодаря. Ето - вчера например всеки научи, че мигрирали абонати и фирми отново се връщат към Мтел (невероятно, уау!). То се видя една година по кой "всеки" (огромната част платени писачи, антиреклама и рекламни ботове) плюеше. Просто е крайно време основните пишещи във форума, който са примерно 50 човека, от които 40 превъзнасят Виваком все едно им е и баща и майка да разберат, че чесането на езиците и плюенето по една фирма като Мтел не означава, че фирмата не продава и не си развива успешно бизнеса - доказано след официално публикуване на финансовите доклади за три поредни тримесечия в посочения период, в който се водеше силна анти-рекламна кампания срещу тях (и преди всяко излизане на съответния доклад се сковаваше ковчега на Мтел), а най-накрая и с годишен доклад. Кое е хвалба ? Това са цифри. Тук не е затворена секта, в която всеки да повтаря като мантра колко добри са Виваком и колко зли Мтел. Ако го правим ще се промени ли нещо ? Не.

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 11 мар 2012, 17:47

Леле, как те не мързя да го напишеш всичко това, мен лично ме домързя да го прочета;)

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 11 мар 2012, 18:00

Стига с тия алтернативни телекоми.Само едно си знаеш.На пост ли ти плащат?Или вече като гледам на дума.
По темата:фиксираните абонати на бтк основно си спират фиксирания,а не го пренасят.Малка част го пренасят.Другите фиксирани абонати на ментел и глобул идват от това,че се пробутват яко псевдо фиксове на всеки дошъл да си плати сметката или по друг повод.Реално не се ползват.
А защо ментел не се опитват да задържат клиентите ли?Не са само те.През ноември ходихме да спираме едни карти и при вива и които бяхме взимали заради телефони и стана за секунди.Никой нищо не ни е питал защо ги спираме и нищо не са ни зарибявали.Само глубул още мотаят хората с 1516.
Относно малките телекоми и интернет доставчици.Те ще бъдат изкупени съвсем скоро.Това е неизбежно.мегалан беше най-прехваления доставчик.Но в 5 квартала.И сега ментел лежат на стари лаври.
И стига с тая заблуда,че бизнеса ползва мтел.По провинцията може,но в София глобул имат сериозно присъствие.Факт.
Относно това кой колко номера има в указателя си мога да кажа ,че това не е важно.Важно е с кои от тия номера говориш.Аз имам най-много глобулски номера,но говоря повече с вива.Имам 2-3 номера на мтел,но те повечето са loop.Така,че това е строго индивидуално и това,че някой оператор има много карти заради примите например не означава нищо като никой не звъни на тия номера.
И стига си манипулирал.Все пак си модератор.Не е нормално това,което правиш.Както виждаш мене не ме интересува кой колко.Трябват ми международни и разговори с вива и затова ползвам техните услуги.Ако имах поне един ментелски номер,с който да изговоря повече от 4-5 минути месечно естествено,че щях да съм при тях.Иначе ми е ясно че ви облъчват на Аперитивките.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 11 мар 2012, 18:38

Асене,Асене-ти не доказа нищо със дългия си пост.Зададох ти конкретен въпрос,ти ми надрънка куп глупости и накрая ми даде линк към прес съобщение на Мтел,в което казват:
[Quote]Мобител е компанията с най-положителен баланс на пренесени [B]фиксирани[/B] номера между трите основни играчи на пазара.[/Quote]
И кво се оказа-не само че твоите данни нямат нищо общо с [B]мобилния[/B] пазар,но дори и при фиксираните оператори се оказва,че има и друг оператор,който има положителен баланс! Т.е. постижението на Мтел не е нищо особено,като се има предвид монопола на Виваком на фиксирания пазар.

Аз пък ще ти дам един друг линк,от същата дата (какво ирония,а) като твоя линк:

[Quote]И към момента VIVACOM продължава да бъде [B][u]единственият[/u] оператор, който има положителен баланс от пренесени в мрежата си [u]мобилни номера[/u] от старта на процеса по преносимост.[/B] Националният телеком бележи и най-голям ръст в броя на новите мобилни потребители - за една година той е 37%.[/Quote]
http://www.vivacom.bg/bg/residential/about_us/press_releases/2011/100_000_nomera_sa_preneseni_v_mobilnata_mrezha_na_vivacom

И сега какво се оказа-ти твърдиш,че към средата на миналата година Мтел са били с положителен баланс (без да уточняваш за какво въобще говориш,удобно,а),а пък давам линк,чрез който лееекичко опровергавам твърденията ти.

Пред обикновения читател стои въпроса-дали някой от нас двамата не се е объркал,или просто е послъгал..бая!

А,Асене имам и още един въпрос,понеже виждам,че си доста "информиран" в последно време.

Би ли споделил как един оператор (дали не беше Мтел),който обявява ръст на мобилните си абонати,и въпреки че е подарил хиляди предплатени карти и е пуснал нов бранд на пазара, е успял [B]да намали пазарния си дял[/B]?

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 11 мар 2012, 18:59

[Quote]Това е пълна глупост. Не мога да разбера кой го написа, кой го цитира и поради каква странна логика изобщо някой си мисли, че Виваком трупали толкова абонати. Може би защото въпросните 20 човека с по 5 ника се похвалили, че всички около тях са минали на Виваком ? [B]Хах.. Един милион 2007-ма ?! WTF ?! Това сериозно ли го мислиш ? Би било жалко..[/B] [/Quote]Толкова време похаби да изпишеш всичко това... А едно търсене в Google щеше да ти го спести. Асене, изненадан съм и съм много разочарован.
http://www.monitor.bg/article?id=140859
[Quote]Преди три години докато работех в O1S фирмата ми плати за доста мащабно проучване на пазара след като смени оператора, с който работи. Още тогава бях писал, че през [B]2009г.[/B] сим-картите им са около [B]700 000[/B] или [B]800 000[/B]. Разбира се проучването нямаше как да изнеса, тъй като беше фирмена тайна.[/Quote]Това са абсолютни глупости. Как точно си ги получил тези данни не знам, след като половин милион бяха още лятото на [B]2006[/B], а в края - [B]700 000[/B]. Да беше направил проучване за М-Тел - там нещата са надути до небето.
[Quote]Панацея...Разбира се, че са пацея! Що за въпрос ?! Наред с всички алтернативни телекоми, разбира се.[/Quote]О да, "[i]ползвах[/i]" (или поне на хартия беше така) алтернативен фиксиран пост цели три месеца. Мерси, втори път такова наказание не ми трябва (no)
[Quote]При пазар, който нарастна с 10% за една година [B]само една фирма[/B] категорично води (и има положителен баланс) по показатели като увеличаване на брой мобилни абонати, брой фиксирани абонати, пазарен дял, печалба (макар и намаляла заради непрекъснато падащите цени). И тя не е Виваком. Това е официална общодостъпна информация, не знам защо на хората им е трудно да я асимилират.[/Quote]Не схващам, защо трябва да се вярва на абсурдните PR-продукции (вкл. еднолични проучвания) на [B]тази[/B] фирма, а на другите - не? И защо да не се вярва на т.нар. "[i]спам[/i]" от сума хора, имащи собствени наблюдения в най-различни среди и райони на България?!
[Quote]Ето - вчера например всеки научи, че мигрирали абонати и фирми отново се връщат към Мтел (невероятно, уау!).[/Quote]Да, общо взето за всички си беше ново 20... Само че го твърдиш ти, засега.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 11 мар 2012, 19:16

Аз искам само да задам един въпрос: това ли е най-важно кой къв пазарен дял имал кви абонати, а не е ли по важно да приемем факта, че сметките ни за телефон са паднали значително??? Не е ли по добре да се обсъжда това, че в сравнение с преди две години услугите, които ни се предлагат са значително много повече? Аз съм доволен вече потребител на Виваком и не го крия, ползвам и Глобул, сметките ми за мобилни и пакетни услуги са паднали три пъти, доволен съм, защото нещата постоянно се подобряват и при трите оператора! Това, че по някога има сривове при един или друг оператор е нормално ми тва е техника всичко се случва, в заключение, ще кажа, че макар и бавно нещата и в България се случват! Стига вече с този хейт!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 11 мар 2012, 20:30

Пазарният дял на Мобилтел се покачи от 48,4% от третото тримесечие за 2011 до 48,6% за четвъртото тримесечие на 2011 г. Дялът е по-нисък спрямо 2010, защото някои абонати на М-Тел си взеха втора карта на Виваком. При увеличаване на третия, респективно на първия дяла се понижава, ако ръста на едния е по-голям от този на първия. М-Тел навремето за имали 100% пазарен дял, после 80, после 70, 60 и т.н .По тази логика М-тел са имали най-много абонати през 1995. :Д
http://alpharesearch.bg/bg/marketingovi_izsledvania/danni_i_publikacii/mobilni_komunikatsii.html
ето тук всяка година се публикуват данни. Според тях М-Тел губи по 3-4% дял на година, като само за миналата е 7%, Глобул също са започнали да губят, но по-малко. Виваком увеличават своя дял, но това увеличаване не означава намаляване на броя на абонатите на М-тел и Глобул, а просто отнемане на "парчето от тортата. До тук. малко се поовлякох...

Според мен 2012 г. ще е годината на М-Тел и Виваком, но това мое мнение.

Бабанка е прав, последната година абонаментните планове се промениха и то към много по-добро. Особено плановете surf and talk и Active станаха много добри след промяната в условията им.

banan
Регистриран: 20 ное 2009, 23:39

Мнение от banan » 11 мар 2012, 21:14

Явно яко плащат операторите за тези курсови/дипломни работи...
Браво.... след третото дълго изречение вече е ясно, кой за какво се бори....
Ама и малко истина няма да е лошо...
Айде, че изреченията станаха 4...

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Мнение от Обективният » 11 мар 2012, 21:28

И нали се сещаш, че 100 000 номера са твърде малко и то за цели 3 години от началото на процедурата с преносимостта. Това са по-малко от 1% от клиентската база на М-Тел... Ако това е голям успех, аз съм трамвай..

Отговори