„М-тел” участва в поредна схема с непоискана услуга

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

„М-тел” участва в поредна схема с непоискана услуга

Мнение от Blue Sky » 12 май 2017, 19:07

Пореден опит за налагане на непоискана услуга. Време е фирмите да проумеят, че бързата печалба не е правилният път към потребителите.
За кой ли път получаваме сигнали за непоискани услуги. Този път абонат на „М-тел” получава SMS, който го информира, че е абониран за услуга, чиято цена е 6.01 лв. седмично. Съобщението съдържа и възможност за отказ от услугата чрез изпращане на обратен SMS (който се заплаща, разбира се) или като посети сайта “maimunko.com”, който нашата проверка установи, че изобщо не e регистриран. Така потребителят, който не желае да ползва услугата, се оказва принуден да изпрати обратен SMS за отказ, който се таксува, в противен случай ще му бъдат начислявани по 6 лв. на седмица. В отговор на потребителска жалба „М-тел” препращат към „Ен Ти Ейч Медия България” ЕООД, намеквайки, че мобилният оператор не отговаря за съдържанието на съобщенията.
Според нас подобно поведение е в грубо нарушение на Закона за защита на потребителите и правото на ЕС, които предвиждат, че потребителят не може да бъде обвързан от доставката на стоки или услуги, без да е изразил съгласието си за това. Освен това, икономическият натиск, който бива оказан на потребителя в тези случаи, представлява агресивна търговска практика. Опитите на мобилния оператор да се освободи от отговорност са напълно неоснователни. Напомняме, че неотдавна „М-тел” опита да приложи сходна практика по отношение на доставката на цифрова телевизия от „Близу”, която бе преустановена благодарение на сигнала, който изпратихме до КЗП и последвалата своевременната реакция. За настоящия случай отново сигнализирахме Комисията.
Нашият коментар
Като една от най-големите компании в България "М-тел" трябва да проумее, че не може да се крие зад агресивните практики на малки фирми, които ползват услугите й. Сега е моментът компанията да покаже не просто зачитане на закона, а повече уважение и грижа за клиентите си.

Източник: Активни потребители

https://www.facebook.com/aktivnipotrebiteli/posts/10155308975775970

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: „М-тел” участва в поредна схема с непоискана услуга

Мнение от maxito2 » 12 май 2017, 20:51

колкото се оказа достоверна информацията на тия "активни потребители" за някакъв опасен химикал в лютеницата, толкова и на тоя сигнал може да се вярва..
Тези услуги от по 6 лв седмично се предлагат от външни фирми, нямащи нищо общо с Мтел или който и да е мобилен оператор. Трябва първо човек да изпрати смс, за да се регистрира. Всичко е написано с дребен шрифт, но кой да чете..

TNT9
Регистриран: 18 май 2012, 00:32

Re: Re: „М-тел” участва в поредна схема с непоискана услуга

Мнение от TNT9 » 12 май 2017, 22:08

вероятно си прав ама ментел са единствените дето ди активират услуги дето не ги искаш и трябва да пратиш смс за да ги спреш, колко ли пенсионери има фънкол мелодия или интернет който не ползват ама като сте бунаци стойте си при тях. А да и те са единствените дето надписват сметки.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 12 май 2017, 22:40

[Quote]Този път абонат на „М-тел” получава SMS...[/Quote]
я тоя абонат първо да провери кое от децата му е пипало телефона.Или пък самият той да си признае че се е полакомил от текста "отговори безплатно сега и ще спечелиш..." ;)
Миналия месец покрай разправията с таксуването на спорта също така прекалиха и със смс спама, вбесиха ме и им набримчих няколко "стоп"-а към номерата които ми досаждаха с "честито избран си да спечелиш" и други подобни и мирясаха най-после.От тогава засега наистина не са ми досаждали.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

daniel _
Регистриран: 10 юли 2010, 20:03

Мнение от daniel _ » 13 май 2017, 07:55

мтел са мутринска фирма от самото си съсдаване,имат одел които се занимава само с това да товарат сметки

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 13 май 2017, 10:08

Хвалене на Виваком и плюене на Мтел. КЛАСИКА! Типично за Делян Пеевските сайтове.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 13 май 2017, 10:20

Добре, де, над 35 фирмени и 9 лични карти имам от...от години и до сега нито веднъж не ми се е случвало да ми начислят непоискана услуга или да ми направят друга мизерия...
Защо все едикойси пострадал и как някой си изведнъж му взимат 2-та или 6-те лева ей така, от нищото...?!?!

Въпросът ми е риторичен, а не персонален!

пп. Иначе ми се е случвало и в офисите на трите оператора да чувам клиенти да отиват с такива проблеми - един със сметка от СМС-и и му спряли телефона за изразходване на лимита, друг интернета му дръпнал 50-ина лева ей така, от нищото и пак се оказал без телефон човека и т.н. прочие истории.
По-интересно ми е било, че даден клиент (примерно) обяснява, как от неговия апарат не били пращани СМС-и към детето му в Германия, но като си дава апарата на обслужващия го човек и хоп - вътре си стоят СМС-ите и репорти за получаване и обръщенията в разговорите са си с имена и всичко... :D

Разни хора, разни идеали.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Мнение от Sharky_80 » 13 май 2017, 10:31

Дежурния плювач по Мтел! Чудя се кога ще пишеш нещо против Виваком. Повярвай ми има какво да се пише за техните порочни практики!

daniel _
Регистриран: 10 юли 2010, 20:03

Мнение от daniel _ » 13 май 2017, 10:39

vivakom ли . и те са като мтел ,малкия брад на мутрата мтел

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Мнение от Blue Sky » 13 май 2017, 10:57

Не го казвам аз, а "Активни потребители", както съм посочил и линк.

Второ, точно преди минути в друга тема описах проблемите при подписване на договори с писалка в Мтел и Виваком.

Преди няколко дни в тема за предплатени карти казах, че пакетите на Мтел са отлични, а Виваком имат само един, който изобщо не става.

Така че винаги се старая да съм обективен. Нямам трудови или финансови отношения с Виваком. Ако някой има доказателство, нека го декламира тук ;)

Отговори