м-тел вече не поддържа 0.facebook.com ?

АНТИСЕЛЯНИН
Регистриран: 14 май 2005, 22:30

Re: м-тел вече не поддържа 0.facebook.com ?

Мнение от АНТИСЕЛЯНИН » 08 ное 2010, 09:40

1. Типично по български гледаме в купичката на другия. В случая теб грам не те засяга кой на кого и за какво плаща. Факта, че ти получаваш някаква услуга и то без пари си е ОК. Ако започнат да ти искат пари за нея, то ти си в правото си да не я ползваш, но не можеш да обвиняваш някой, че иска да му плащаш. Длъжни ли са да ти го пускат фрий? Не. Ами тогава?

2. За САЩ си сложи М-Tel Spot!!! А за тарифирането - ако не знаеш, роуминга минава през друг оператор. Те са в началото на веригата, така че...
По отношение на тарифните планове за роуминг - изгодни в един случай могат да се окажат неизгодни в друг, затова е нормално и ти да следиш тези неща. Още повече, че Free2Go се предлага проактивно в магазините.

3. И моя телефон беше спрян два пъти, и аз се редих на опашки. И какво? Надух ли главата на толкова много народ във форумите. Не. Защото знам, че това нещо ще се оправи и че колкото и да мрънкаме ако тъпаците от Amdocs не решат проблемите с калпавия си софтуер, то няма как някой друг да ги реши - нито ние, нито Мобилтел.

4. Предпочитам да си взема телефон от М-Тел по-скъп с 10лв., отколкото от някакво мизерно магазинче, дето след 6 месеца я го има, я не и да се чудя после къде да си търся гаранцията. Още повече, че за някои от телефоните си (разбирай смартфони и Blackberry), както М-Тел, така и Глобул, продават услуга, а не самият телефон, което си е нормално. Успех в търсенето на HTC Tattoo чисто ново за 229лв.

5. Аз пък не съм изпускал нито едно обаждане досега. Ако съм, то е било заради телефона ми. Ъпдейт на софтуера и всичко е ОК.

6. За познатите номера като непознати пак си прегледай телефона. Ако ги имаш записани няколко пъти едни и същи номера някои телефони се шашкат и не ти показват името. Със сигурност това обаче не е проблем на М-Тел, а на слушалката ти.

7. За проблема с СМС-ите звъниш на *88 или пускаш една жалба в М-Тел магазин. Оттам нататък вярвам, че ще се направи корекция. Далеч по-лесно щеше да ти е, отколкото да мрънкаш във форума.

8. Тъй като съм запознат с предлагания интернет и също съм бил клиент на Spnet ще ти кажа, че в случай, че си бизнес абонат на М-Тел (останах с такова впечатление, не знам защо) има много много по-изгоден вариант за теб. Поинтересувай се в някой магазин като отидеш. Става въпрос за пакетни предложения, чрез които и таксите ти за мобилния телефон ще са ти много по-ниски и ще имаш минути, които със сигурност друг оператор няма да ти даде за такива такси.

9. От какво да си доволен ли? От това, че като отидеш да питаш в магазин не те лъжат умишлено. От това, че дори като звъннеш на *88 също не те лъжат. Също така от по-доброто обслужване, както в М-Тел магазини, така и от key account и други канали. В случай, че си бизнес абонат - от неограничените бизнес разговори, услуга която не се предлага от други оператори при това безплатна! От това, че М-Тел те държи винаги в крак с новите технологии - всичко ново, което излиза на пазара се предлага от М-Тел - смарттелефони, таблети, blackberry устройства, по-добри планове за мобилен интернет... В случай, че това ти се стори малко искам да ти кажа, че личния ми опит с другите 2 оператора е трагичен, особено по отношение на обслужване (да не говорим, че VIVACOM предлагат суууупер яките смарттелефони... няма накъде просто). Разкарвал съм се няколко пъти да си взема сертификат за преносимост, след като ме излъгаха веднъж в магазин, после на 087123. Мой приятел по същия начин ходи няколко пъти да си спре ADSL-a. Дано не си се сблъсквал с това, но най-малкото, на което можеш в случая да си "благодарен" е, че в М-Тел не те лъжат умишлено. Ако си останал в заблуда е по-вероятно да е от дупка в обучението на персонала им, отколкото от нещо друго.

По отношение на покритието на интернета и скоростта му - HTC Tattoo не е модел, който трябва да ти бъде измерител за качество. В момента, тъй като пропуснах да си платя нета в петък, ползвам интернет през Blackberry Bold 9000 - телефон от висок клас, но също през него нета минава тромаво. Не можеш да очакваш нещо впечатляващо през телефона си. Имам приятел, който ползва мобилен итнернет с устройство от М-Тел и каза следното "Ако щеш вярвай, но в София не ми е толкова добър интернета, колкото по пътя от Бургас към Варна". Затова и аз скоро ще си взема Loop All Arround.

Това е. Не се ядосвай толкова - има и по-хубави неща в живота от това да обиждаме този или онзи оператор в някакви си форуми. Правим безплатна услуга на другите 2 в случая.

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 08 ное 2010, 10:56

По т.6 за номерата които ти излизат непознати мога да потвърдя че е истина - майка ми беше в Русия с нейния си личен номер и ми звъни от там - аз тука го виждам като съвсем друг непознат за мен номер. После аз се опитах да избера този номер но не стана. Незнам къде е проблема дали в Мтел или в руския оператор който е ползвала защото следващия път като ходи вече го нямаше този проблем

dani86
Регистриран: 21 ное 2007, 22:09

Мнение от dani86 » 08 ное 2010, 11:06

по т.2 изходящо в роуминг usa с free 2 go е 3,99 лв на мин. с ДДС а не 7 лв :)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 08 ное 2010, 13:07

пичове ... много извинете , но [B][Quote]СТАВА ДУМА ЗА ДОСТЪП ДО 0.FACEBOOK.COM[/Quote][/B] от мобилния оператор м-тел ..... кви роуминги кви глобулски планове кви 5 лева дъвчете незнам... мен пък колко е скъп роуминга на м-тел ама Грам не ме интересува
Тоя проблем е европейски не Български... моля говорете по темата

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 08 ное 2010, 18:20

1. Пак казвам не ме интересува толкова фейсбука колкото че се тръбеше как Мтел първи пускат безплатен достъп как са най най и накрая това нещо изчезва и започва да се предлага отделно. Дразни ме това търгашество, все едно клиентите са някакво неграмотно стадо и трябва да се примиряват с всичко. На кратко дразни ме отношението.
2. Ако искам Voip има много други програми, които сигурно предлагат къде по-евтини цени. Между другото не видях ценова листа за мтел спот. Free 2 go не ми харесва защото таксуването му е на 1 мин. и е с препоръчителни мрежи, а в САЩ се случва не рядко единия оператор да има покритие а другия да няма много много. В случая като ми трябва да проведа разговор няма да тръгна като идиот с телефона да обикалям и да търся препоръчителната си мрежа. Можеш да си представиш колко нелепо бих изглеждал особено ако съм сред хора не дай си боже пък партньори/клиенти. Роуминга ми е много ясно, че не зависи само от един оператор, но като цяло повечето ползват еднакви " канали " за пренос на данните. Аз като краен клиент гледам какво е качеството и цената. В случая при конкуренцията има същото качество на по-ниска цена, като не ми се налага да се съобразявам с препоръчителна мрежа.

3. Кога ще се оправи ? Мтел не разбират ли, че трупат негативи от това, че клиентите им пък съответно търпят загуби били те преки или косвени. Ти ако си служител в една фирма и ти дават максимален срок да се справиш с една задача месец а ти на третия все още не си приключил мислиш ли, че ще си запазиш работното място. Това не ми е ясно как се търпи от мтел ? И друго нещо също ми и е интересно, дали клиентите ще бъдат компенсирани по някакъв начин за " проявеното разбиране " вече трети месец ? Не че ще забогатеят, но така ще се почувстват малко по-значими като бели хора, а не като дойни крави.

Пиша защото ти попита, иначе нямаше да надувам главите на хората във форума с личните ми проблеми.
4. HTC Magic 729 лв.
HTC tatoo 489 лв. Това са цените без договор при мтел

HTC Magic 520 лв.
HTC tatoo около 400 лв. Това са пазарните цени. Мисля е ясно кое е по-евтиното. А вече ако говориш за предложенията с договор там всеки си преценява дали иска да си го нашие сам с двугодишен договор. Аз лично не съм от тях. Предпочитам да си везма телефона и сам да си избера договора. А и имам лоши спомени от предните два телефона и " гаранцията от мтел ", но не ми се говори за това, защото мога да изпиша доста.

5. Казваш ъпдейт на firmware-a ? Ами той телефона е тип слушалка и едва ли има някакъв нов за него. Интересното е, че това се случва и на мои познати, на тях също ли им трябва ъпдейт ? А пък ако случайно има софтуер и реша да го ъпдейтна и пак имам проблем с повикванията и отида се оплача тогава, какво правим ? Ще ми върнат ли парите за ъпдейта - едва ли ? По-скоро ще се опитат да ми продадат нов.

6. Надолу човека много точно е описал за какво става дума. Номерата излизат съвсем други - от други страни. Винаги си държа телефонния указател подреден. Аз пък съм почти убеден, че това е проблем на мтел а не на моя телефон, защото се случвало с няколко различни.

7. Да звънна на *88 и да почакам да кажем около 15 20 мин докато се свържа ?
Ще върнат колкото ми върнаха надвзетите пари за роуминг (3 лв на минута) когато бях във Франция, макар че признаха, че има проблем и се извиниха, но пари не съм видял.
Ако наистина отговаряха на оплакванията ми адекватно, щях да си изгубя от времето да подам жалба. Когато съм видял, че резултат няма черно на бяло, просто повече няма да се хабя. Мога да напиша за оплакванията, които съм подал през сайта им (нещо много удобно ), за съжаление обаче освен някакъв автоматичен e-mail друго не получих.

8. Бизнес само на телефонията им. Интернета, за който говоря е домашен. Когато dial up-a прохождаше в България 1999 ползвах наетата линия от мтел на един познат. Имам/хме лошо впечатления от тогава. Вероятно сега е много по-различно, но все пак парен каша духа.

9. Ама не бе не лъжат въобще. Последния път така ми кипна, защото хората в магазина, които бих окачествил като хиени въртяха баба ми ( стара жена на възраст ) 1 седмица докато и подадат предизвестие. Ма то не бяха уговорки, да излязла фактура , ама системата им не работела, ама на тази дата не можело имаха и наглостта да и предлагат нов договор. Понеже аз ги знам всичките номера вече и давах наставления по телефона, защото не бях в града. Е накрая ми завря чайника и щях да се вдигна и да отида до офиса защото това си беше направо подигравка с хората в частност баба ми. Та не ми казвай, че не лъжат. Много добре преценяват кой могат да излъжат и кой не.

За хората от *88 до сега обаче не мога да кажа лоша дума, наистина не са ме подвели, но може би защото от тях не зависи нищо.

Не говоря за скоростта а, за покритието. Все пак това е телефон и ти си го казал и като скорост не очаквам толкова много, но е факт, че батерията изкара повече в София, а това е показателно за мрежата.

Имал съм досег с БТК, кратък но за сметка на това беше доста интересен. Бастуна дето стоеше зад бюрото малко ми остана да го хвана за врата защото ме гледаше в очите и ме лъжеше. С един познат нотариус после направихме на бързо една нотариална покана и бързо бързо ме потърсиха и се извиняваха и се молеха, но вече беше късно :) Спрях и ADSL и телефон, а служителката която прие предизвестието само изсумтя като и казах, че ADSL-a е морално остаряла технология сравнение с това което ми предлагат.

Когато виждам, че ме лъжат и ме правят на идиот няма как да не се ядосам. Всеки човек с някакво себеуважение ще се ядоса. Въобще нямам намерение да върша черната работа на другите, но просто не трябваше да питаш, защото от доста години ползвам услугите и имам много какво да разправям.

Отговори