Магазини за телефони

DennisEverything
Регистриран: 07 яну 2012, 17:01

Магазини за телефони

Мнение от DennisEverything » 19 яну 2013, 14:46

Здравейте!

Харесах си телефон от един от магазините,които така да се каже \"продават\" във вашата борса.Става въпрос са магазини (онлайн и не само) като щепсел.бг,мирател,ситител и т.н.
Там телефона струва 380лв,а в магазините на Мтел,Глобул и Вивател без договор струва от 520 до 550лв. Та въпроса ми е - читави ли са телефоните,които ги продават в тези магазини и защо има толкова голяма разлика в цената? Питах и ми отговориха,че са отключени за всички БГ оператори и че имат 24 месечна гаранция. Обаче аз имам опасения примерно,че няма да са за европейските пазари примерно,няма да четат кирилица и т.н и ще трябва да инсталирам нови ромове и т.н. Става въпрос за Sony Xperia go , btw!

Та,ако някой си купувал телефон от такъв тип магазин,би ли ми обяснил за какво иде реч,за да съм спокоен!

Благодаря! :)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Магазини за телефони

Мнение от mkpetrov » 19 яну 2013, 14:53

Европейската версия е ST27i, така че гледаш на кутията ако пише.:) По-съмнителни са нещата около гаранцията и доколко тя ще е валидна пред официалния представител (Защото на \"сервизите\" към тези магазинчета ясно, че няма как да се разчита, пък голяма част и изобщо нямат сервизи).

DennisEverything

Мнение от DennisEverything » 19 яну 2013, 15:30

Добре,ако не може да се разчита не тези магазинчета,защо тогава ги има навсякъде из сайта?
Предполагам,че има много хора,които са си купували телефони от такъв тип магазини. Споделете мнението си! Искам да знам дали мога спокойно да си купя телефон и че няма да ми създава главоболия.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 19 яну 2013, 16:02

Има ги, защото си плащат определени суми, като търговци за да рекламират стоката си! Между другото Мирател и Ситител са едно и също нещо, явно има някаква измама там... Аз също мислих да си вземам телефон от тези търговци понеже се изморих да се занимавам с родните ни операторчета, но както вече спомена колегата гаранциите не се знае, колко са гаранции! По-добре се насочи или към чужбина чрез приятели нещо от Америка, или ако не ти е до парите толкова от големите търговски вериги, като Технополис, Техномаркет, Плесио и т.н.т.
Samsung GALAXY S22 Ultra

DennisEverything

Мнение от DennisEverything » 19 яну 2013, 16:34

Ясно,благодаря!

Но аз не мога да разбера каква им е схемата? Защо са толкова по-евтини телефоните?
Няма ли някой,който си е купувал телефон от такъв магазин?

Просто тая Xperia go,обиколих всички магазини на операторите и навсякъде е около 520-550лв и няма жълт.Аз искам точно такъв.В тея магазинчета го има жълтия и е 380лв. А 150лв са си 150лв.,каквото и да си говориме.

Та,ако телефоните са оригинални и са европейския пазар,ако гаранцията им е както трябва,задължително ще си го купя от такъв магазин!

Някой,ако е пупувал,моля да сподели впечатленията си!!!

Благодаря!!!

Drone^bug
Регистриран: 15 сеп 2010, 10:04

Мнение от Drone^bug » 19 яну 2013, 17:52

Преди нчколко годни си купих Нокиа е51 от един от магазините тук. При операторите беше около 600 лева а там кам 350. Закупих го и имаше щампа TIM което не ме притесни. Телефона се развали след 6 месеца и по специално говорителя взе да се чува слабо (което се оказа масов проблем на модела) и за 3 дни ми го оправиха. Доволен останах и пратих още 2 приятеля там и те останаха доволни. Телефоните вероятно ги внасят кодирани купени с карти и тук ги разкодират. Пък операторите са царе в надутите цени така че нормално е да има голяма разлика. Да не тава реклама пиши ми на лично и ще ти кажа кой е магазина :)

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 19 яну 2013, 18:28

[Quote]Но аз не мога да разбера каква им е схемата? Защо са толкова по-евтини телефоните?[/Quote]
Защото не плащат ДДС. Ако поискаш фактура ще ти кажат друга цена...Купувал съм един път от такъв търговец, телефонът имаше проблем, смени ми го. Говори се, че поддръжката им куца, но за цените на които продават, ще се преглътне. Ако ти се повреди телефона може да се наложи да си платиш ремонта и пак да си на сметка, в сравнение с цените на операторите, да не говорим за търговските вериги...

DennisEverything

Мнение от DennisEverything » 19 яну 2013, 19:19

Ясно!

Значи не трябва да се притеснявам дали телефона е оригинален,той със сигурност ще е,така ли?
Единственото,което трябва да гледам е дали е европейската версия и какво се случва с гаранцията :)

LSDance
Регистриран: 17 фев 2008, 23:05

Мнение от LSDance » 19 яну 2013, 23:00

Аз си купих преди година телефон от такъв магазин и няма абсолютно никакви проблеми досега. Телефона си го взех за 810лв, в мтел беше над 1100лв. Прецени си ;)

DennisEverything

Мнение от DennisEverything » 20 яну 2013, 04:19

Общо взето,да го взимам,без да се притеснявам,нали така? :)

Отговори