МАКСимален абсурд
МАКСимален абсурд
Разглеждам сайта на един интернет доставчик в София и учудващо попадам на доста изгодни оферти за мобилен интернет. И какво се оказва? Интернетът e LTE през мрежата на "Макс", но... е почти двойно по-евтин, отколкото ако го купиш от Макс!
60 GB месечно - ако ги купиш от ЕВРО НЕТ, бившите Спиди нет, цената е 19.90лв./месец при 24-месечен договор и само 21.90лв./месец за едногодишен договор -> http://www.evro.net/service/mobile/43/evronet-unlimited-60
За сравнение, ако купиш същия план от "първоизточника" Макс телеком, ще те одерат по 31.90 ЛВ. месечно за две години, или, горките будали, 38.90 ЛВ. месечно при едногодишен договор. -> http://maxtelecom.bg/bg/personal/4g-lte/mobilen-internet/abonamentni/planove-unlimited
Шокиращите разлики присъстват при сравнение на който и да е друг план. Покупката на план в мрежата на "Макс" не е обвързан с ползване на оптичен интернет от Евро нет, всеки може да отиде в офис на тази компанийка и да се възползва.
И сега кажете - къде е логиката и не е ли това абсурд?! Между другото, в момента който отиде в офис на "Макс" и поиска да стане клиент на гласовата услуга, получава безплатен кредит от 5 лева и 5000 MB трафик. Не трябва да плащате нито лев за стартов пакет!
60 GB месечно - ако ги купиш от ЕВРО НЕТ, бившите Спиди нет, цената е 19.90лв./месец при 24-месечен договор и само 21.90лв./месец за едногодишен договор -> http://www.evro.net/service/mobile/43/evronet-unlimited-60
За сравнение, ако купиш същия план от "първоизточника" Макс телеком, ще те одерат по 31.90 ЛВ. месечно за две години, или, горките будали, 38.90 ЛВ. месечно при едногодишен договор. -> http://maxtelecom.bg/bg/personal/4g-lte/mobilen-internet/abonamentni/planove-unlimited
Шокиращите разлики присъстват при сравнение на който и да е друг план. Покупката на план в мрежата на "Макс" не е обвързан с ползване на оптичен интернет от Евро нет, всеки може да отиде в офис на тази компанийка и да се възползва.
И сега кажете - къде е логиката и не е ли това абсурд?! Между другото, в момента който отиде в офис на "Макс" и поиска да стане клиент на гласовата услуга, получава безплатен кредит от 5 лева и 5000 MB трафик. Не трябва да плащате нито лев за стартов пакет!
Re: МАКСимален абсурд
Първо честит празник на всички българи!
От много време чета този форум, и разбрах че за българина няма угодия!!!
До сега всичко беше скъпо, сега защо е евтино!
Има нещо гнило?
Цял живот ли трябва да търсим къде е уловката!
От много време чета този форум, и разбрах че за българина няма угодия!!!
До сега всичко беше скъпо, сега защо е евтино!
Има нещо гнило?
Цял живот ли трябва да търсим къде е уловката!
Iphone 15 Pro Max
Re: Re: МАКСимален абсурд
Честит празник!
Предполагам поста отново визира скъпия вариант,а не евтиния и разликата в цената като цяло. Уловката не я търсим- тя сама си идва! От две карти прехвърлени от Боб на Виваком миналия месец, по едно и също време ,на едната от Боб ми е начислена такса за новия месец май,а на другата не!?!? Не съм търсил нищо, прост си знаех ,че ще окепазят работата отново.... За какво да е спокоен човек?
Предполагам поста отново визира скъпия вариант,а не евтиния и разликата в цената като цяло. Уловката не я търсим- тя сама си идва! От две карти прехвърлени от Боб на Виваком миналия месец, по едно и също време ,на едната от Боб ми е начислена такса за новия месец май,а на другата не!?!? Не съм търсил нищо, прост си знаех ,че ще окепазят работата отново.... За какво да е спокоен човек?
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Здравейте и честит празник!
Не виждам нищо абсурдно в това, даже е много хубаво. Навсякъде по света е пълно с т.нар. виртуални оператори, които купуват мегабайти и минути на едро и предлагат по-добри цени от големите оператори.
Това е супер възможност да се разпространи 4G LTE интернета до дори много повече хора. Купувайте :)
Не виждам нищо абсурдно в това, даже е много хубаво. Навсякъде по света е пълно с т.нар. виртуални оператори, които купуват мегабайти и минути на едро и предлагат по-добри цени от големите оператори.
Това е супер възможност да се разпространи 4G LTE интернета до дори много повече хора. Купувайте :)
Просто единия купува по цени на едро и продава с по-малка норма на печалба.
A може би е толкова евтин защото важи само за София?
Предположение въз основа на покритието на evronet.
Предположение въз основа на покритието на evronet.
От линка:
[Quote]Услугата е достъпна в зоните на покритие на [B]WiMax[/B] мрежата на Макс, като нейните параметри зависят от натовареността на мрежата, използвaното крайно устройство и местоположението на потребителя;
USB модел 4G LTE
WiFi Рутер 4G LTE
Мобилен WiFi рутер 4G LTE[/Quote]
Мрежата [B]WiMax[/B] вече не съществува.
[Quote]Услугата е достъпна в зоните на покритие на [B]WiMax[/B] мрежата на Макс, като нейните параметри зависят от натовареността на мрежата, използвaното крайно устройство и местоположението на потребителя;
USB модел 4G LTE
WiFi Рутер 4G LTE
Мобилен WiFi рутер 4G LTE[/Quote]
Мрежата [B]WiMax[/B] вече не съществува.
Re: Re: МАКСимален абсурд
Но са го пльоснали на сайта
Re: Re: Re: МАКСимален абсурд
WiMaxa не вдига 75 мегабита става дума за LTE.Освен това , както вече стана ясно Wimax е спряна. Просто тези евронет имат договор с Макс и куоуват на едро за това получават по-ниски цени и предлагат на по ниска цена услугата.
Аз съм дългогодишен абонат на Мах и тази оферта от 60 гб за 19.90 я ползвам още от ноември 2015.Преди това бях на 40 гб за 14.90 само ми смениха старата "Бисквитка" с нова която поддържа 4G.Много съм доволен от нета ползвам го за служебен.А в момента Мах имат оферта 100 гб за 24.90