Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от vv » 25 сеп 2015, 18:59

[Quote]labaling
Дата: 25.09.2015 01:24
Според мен в очакване активирането на роуминг с М-тел, от Макс просто са отключили тази функция. И мрежата на Булсат, като незащитена и незаключена, се свързва през тази опция. В случая на моята карта от М-тел е забранено свързването към Булсат не от самите тях, а от картата на М-тел. Така че, честито - скоро абонатите на Макс ще могат да ползват мрежите и на М-тел, и на Булсат, поне докато последните не се усетят и не се заключат.[/Quote]

Аз първоначално също предположих и този вариант, но не го написах.

[Quote]zavod
Дата: 25.09.2015 17:29
Като не е защитена, защо другите не могат да се свържат? Много си наивен, макс нищо не отключват, а когато сключат роуминг споразумение си разменят информацията за абонатите и затова може да се свържеш само с такива, които ти позволят.
[/Quote]

Не съм сигурен, че е така.
[B]При сканиране срещу булсат никога не e имало надпис забранена мрежа, но не можеше да се свържеш/ това е до вчера/.[/B] По вероятно от макса явно са направили точно това което колегата - labaling е написал.

Тук е форум всеки пише неговото мнение, но вчера за пореден път се убедих как се пишат на становища без да отговарят на истината- без да са пробвали или ако не са успели да се свържат с булсата или пък въобще и нямат сим на макс...

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от zazabg » 25 сеп 2015, 18:59

Това може ли да е някаква грешка от страна на Булсатком? :-)

radis
Регистриран: 08 сеп 2006, 00:22

Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от radis » 25 сеп 2015, 19:14

звънкайте, уведомявайте Булсатком, те изобщо не знаят, че всичките имсита на Макс са разрешени за тестов роуминг в мрежата им.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 25 сеп 2015, 22:26

[B]Моята теза е потвърдена!! [/B] От вчера ги търся, най-накрая намерих двете карти, които имам още от тестовия LTE на Макс, когато дадоха достъп за 3-4 месеца срещу символична сума! В момента тези карти нямат интернет към "Макс", но по първия постинг на колегата vv успях да се свържа към Булсат и в момента точа нелимитирано от техния нет!!

meteor
Регистриран: 07 май 2005, 12:10

Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от meteor » 25 сеп 2015, 23:01

И в Ст.Загора се върза без проблем към Булсат, само че го отчита като "international roaming"

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 25 сеп 2015, 23:16

(woo) В такива моменти ме е яд, че имам друг договор и предостатъчно нет... Ако съдим колко време Булсат оставиха свободен достъп до телевизията им по и-нет и какво натоварване отнесоха, то вероятно ще оставят тази "вратичка" активна поне 2 години :D

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от mobiletechnology™ » 26 сеп 2015, 08:13

Абонатите на Булсат могат да използват мрежата на Макс и обратно. Двупосочен е роуминга.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от velnsl » 26 сеп 2015, 13:11

Нормално е медиите да не дават гласност на такава сделка. Кой тогава ще даде парите на огромните, @лчни и ненаситни оператори Мтел, Виваком/тел и Теленор за скапаният им нет, при условие че тези компаниики предлагат 10 пъти по-добри оферти. Това би било удар под кръста за тях.
Някой да помни репортаж против Мтел по повод скапването на билинг системата им - не. Ръсиха пари здрво за реклами и никой не каза нищо протв тях.
А при това положение от Макс може изобщо да не се заиграват с ментелците дори и от Нова година.
Стга вече чакане - то не беше лятни оферти, то не беше септемврийски оферти, 20 години Мтел и очакван отговор от останалите, сега Коледни после Новогодишни. Офертите стават все по-куци и по-куци.
НЕ! НА големите оператори за доставка на нет!
А защо не и на разговори? Нека им набъбне покритието и дано си останат такива, не да стане 5-торен картел.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от mkpetrov » 26 сеп 2015, 13:20

Няма как да стане това с разговорите, VoIP не е заместител.

R420
Регистриран: 19 яну 2007, 18:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от R420 » 26 сеп 2015, 15:16

Говореше се от началото на годината че ще развиват VoLTE, но от тогава се смени изпълнителния директор. Ако продължат в тази сфера, могат да имат добри успехи. В търсене на мрежи на телефона ми преди се показваше само номер на LTE мрежа, а сега вече изписва MAX и телефона ми се регистрира много по лесно. Мога да кажа че работят да изчистят техническите въпроси. БулСат все още се изписва само като 28411

Отговори