Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 26 сеп 2015, 17:28

Благодаря за ценната информация, колега!! Вашия пост ме накара да потърся и моята стара LTE предплатена карта от Макс, която си седеше в шкафа. Сложих я в телефона, разреших роуминга, но нямаше връзка. Проблема се оправи, когато дадох ръчно търсене на мрежи, избрах Булсат(284-11) и воала- интернета тръгна!! Интересното е , че е ограничен на 256/128 kpbs. Може би това важи за София, не знам. Но в момента си ползвам 4G LTE нет от Булсат със старата неактивна карта от Макс (yes)

П.П. Прилагам скрииншот от телефона, горе ясно се вижда иконата "R" за роуминг!

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 26 сеп 2015, 17:32

[Quote]Нормално е медиите да не дават гласност на такава сделка. Кой тогава ще даде парите на огромните, @лчни и ненаситни оператори Мтел, Виваком/тел и Теленор за скапаният им нет, при условие че тези компаниики предлагат 10 пъти по-добри оферти. Това би било удар под кръста за тях.
Някой да помни репортаж против Мтел по повод скапването на билинг системата им - не. Ръсиха пари здрво за реклами и никой не каза нищо протв тях.
А при това положение от Макс може изобщо да не се заиграват с ментелците дори и от Нова година.
Стга вече чакане - то не беше лятни оферти, то не беше септемврийски оферти, 20 години Мтел и очакван отговор от останалите, сега Коледни после Новогодишни. Офертите стават все по-куци и по-куци.
НЕ! НА големите оператори за доставка на нет!
А защо не и на разговори? Нека им набъбне покритието и дано си останат такива, не да стане 5-торен картел. [/Quote]
Съгласен съм с вас не на 100, а на 1000 %!! Медиите и журналистите в България многократно са се доказали като изключително подкупни и следващи интересите на силните на деня, а не на гражданите на страната!

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 26 сеп 2015, 19:22

Колега, радвам се, че съм ти бил от полза, но целият "кредит" е за vv! Аз съм 99% сигурен, че тази врътка сработва от самото начало на пускането на LTE-то на Булсат - поради простата причина, че мрежата им не е заключена по никакъв начин.

А що се отнася до скоростите - интернетът им е пълен булшит. Вкъщи в Люлин вдигам 5.5 Mbit, ъплоудът няма и 1 Mbit. Вчера се разходих из центъра и Лозенец, там положението е трагично.

В центъра да кажем в 60% от територията въобще не може да намери мрежа, а в останалите 30 от 40% сигналът е толкова слаб, че цикли, цикли и апаратът не ще въобще да се закачи. В Лозенец се закачам, но ако връзката се "напрегне" малко повече, разбирай, няколко паралелни конекции, сигналът/свързаността се губят. Явно просто телефонът преценява, че е толкова бавно, че практически няма интернет и "4G" символът изчезва. След малко пак се появява. Трагедия е! Ако човек е тръгнал някъде и да си слуша музика on demand, демек теглиш и слушаш - ОК, ако веднъж успееш да се закачиш. Обаче за радио и куп други неща не става никак! Супер съм разочарован. Не съм тествал из други квартали, но общо взето добих представа за какво става въпрос.

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от vv » 26 сеп 2015, 20:52

Ако сим картата е с активен нет към макс като се свърже към булсат пак е бърз. Ако сим картата е неактивна към макс и се свърже към булсата тогава скороста е 256/128 kpbs.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.При неактивната радиата работеха. Но по мое наблюдение на булсата нета не е добър, поне в София. А и столицата на булсата е Ст. Загора- от там някой да каже как е.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 26 сеп 2015, 20:56

Няма нищо общо, просто за съжаление покритието им е много рехаво и си мислите, че има някакви ограничения :) В Люлин явно по случайност съм до клетка, все пак съм на границата между два микрорайона и оживен регион, та вдигам 5.5 MBit. Към Макс не мога да се свържа, просто абонаментът отдавна е изтекъл. Просто явно клетките им са толкова раздалечени, че не се получава читаво и стабилно покритие.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Tadj » 26 сеп 2015, 20:57

Я направи един speed test на неактивната максо-телекомската ти карта, дето се връзва през Булсата.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 26 сеп 2015, 21:11

На мен и двете ми карти към Макс са неактивни. Ето какво се изписва, когато опитам да се свържа към 28413 (снимка 1).

Ето и скоростта, когато съм включил роуминг и се вържа към Булсат - 28411. Доближих се до прозореца и това е максималното (снимка 2).

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от zaboraboy » 26 сеп 2015, 21:29

В Стара Загора преброих минимум 13-14 базови станции,може и да са повече,няма как да тествам скоростта!
P.S. Сетих се за още няколко,според мен са доста нагъсто тук!

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от mobiletechnology™ » 27 сеп 2015, 06:18

[Quote]Кой тогава ще даде парите на огромните, @лчни и ненаситни оператори Мтел, Виваком/тел и Теленор за скапаният им нет, при условие че тези компаниики предлагат 10 пъти по-добри оферти[/Quote].
Много хора дават и ще дават защото има много по-добри оферти от куците на Макса и Булсата. Това че ги няма по сайтовете им не значи че ги няма. Радвай се на 300 ГБ за 38.90 и си мисли че си хванал авробуса докато пътуваш с влака.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 27 сеп 2015, 16:01

[Quote]Колега, радвам се, че съм ти бил от полза, но целият "кредит" е за vv![/Quote]
Разбира се, специални поздрави и за автора на темата @vv, благодарение на когото разбрахме за тези тестове и първия вътрешен роуминг в България!

Иначе не си мислете, че като срещу мрежата на Булсат не стои надпис "заключена/недостъпна" това означава свободен достъп. Напротив- колеги с карти на Теленор и Мтел са се опитали да пуснат роуминга, но не става. Очевидно и двата оператора трябва да разрешат, иначе няма как да стане свързването с мрежата. Това се потвърждава и от въведените различни правила- без ограничение на скороста за активните карти и ограничение от 256/128 kpbs за неактивните. Тоест, със сигурност има споразумение за тестов роуминг между двата оператора.

Отговори