Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Благодаря за ценната информация, колега!! Вашия пост ме накара да потърся и моята стара LTE предплатена карта от Макс, която си седеше в шкафа. Сложих я в телефона, разреших роуминга, но нямаше връзка. Проблема се оправи, когато дадох ръчно търсене на мрежи, избрах Булсат(284-11) и воала- интернета тръгна!! Интересното е , че е ограничен на 256/128 kpbs. Може би това важи за София, не знам. Но в момента си ползвам 4G LTE нет от Булсат със старата неактивна карта от Макс (yes)
П.П. Прилагам скрииншот от телефона, горе ясно се вижда иконата "R" за роуминг!
П.П. Прилагам скрииншот от телефона, горе ясно се вижда иконата "R" за роуминг!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
[Quote]Нормално е медиите да не дават гласност на такава сделка. Кой тогава ще даде парите на огромните, @лчни и ненаситни оператори Мтел, Виваком/тел и Теленор за скапаният им нет, при условие че тези компаниики предлагат 10 пъти по-добри оферти. Това би било удар под кръста за тях.
Някой да помни репортаж против Мтел по повод скапването на билинг системата им - не. Ръсиха пари здрво за реклами и никой не каза нищо протв тях.
А при това положение от Макс може изобщо да не се заиграват с ментелците дори и от Нова година.
Стга вече чакане - то не беше лятни оферти, то не беше септемврийски оферти, 20 години Мтел и очакван отговор от останалите, сега Коледни после Новогодишни. Офертите стават все по-куци и по-куци.
НЕ! НА големите оператори за доставка на нет!
А защо не и на разговори? Нека им набъбне покритието и дано си останат такива, не да стане 5-торен картел. [/Quote]
Съгласен съм с вас не на 100, а на 1000 %!! Медиите и журналистите в България многократно са се доказали като изключително подкупни и следващи интересите на силните на деня, а не на гражданите на страната!
Някой да помни репортаж против Мтел по повод скапването на билинг системата им - не. Ръсиха пари здрво за реклами и никой не каза нищо протв тях.
А при това положение от Макс може изобщо да не се заиграват с ментелците дори и от Нова година.
Стга вече чакане - то не беше лятни оферти, то не беше септемврийски оферти, 20 години Мтел и очакван отговор от останалите, сега Коледни после Новогодишни. Офертите стават все по-куци и по-куци.
НЕ! НА големите оператори за доставка на нет!
А защо не и на разговори? Нека им набъбне покритието и дано си останат такива, не да стане 5-торен картел. [/Quote]
Съгласен съм с вас не на 100, а на 1000 %!! Медиите и журналистите в България многократно са се доказали като изключително подкупни и следващи интересите на силните на деня, а не на гражданите на страната!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Колега, радвам се, че съм ти бил от полза, но целият "кредит" е за vv! Аз съм 99% сигурен, че тази врътка сработва от самото начало на пускането на LTE-то на Булсат - поради простата причина, че мрежата им не е заключена по никакъв начин.
А що се отнася до скоростите - интернетът им е пълен булшит. Вкъщи в Люлин вдигам 5.5 Mbit, ъплоудът няма и 1 Mbit. Вчера се разходих из центъра и Лозенец, там положението е трагично.
В центъра да кажем в 60% от територията въобще не може да намери мрежа, а в останалите 30 от 40% сигналът е толкова слаб, че цикли, цикли и апаратът не ще въобще да се закачи. В Лозенец се закачам, но ако връзката се "напрегне" малко повече, разбирай, няколко паралелни конекции, сигналът/свързаността се губят. Явно просто телефонът преценява, че е толкова бавно, че практически няма интернет и "4G" символът изчезва. След малко пак се появява. Трагедия е! Ако човек е тръгнал някъде и да си слуша музика on demand, демек теглиш и слушаш - ОК, ако веднъж успееш да се закачиш. Обаче за радио и куп други неща не става никак! Супер съм разочарован. Не съм тествал из други квартали, но общо взето добих представа за какво става въпрос.
А що се отнася до скоростите - интернетът им е пълен булшит. Вкъщи в Люлин вдигам 5.5 Mbit, ъплоудът няма и 1 Mbit. Вчера се разходих из центъра и Лозенец, там положението е трагично.
В центъра да кажем в 60% от територията въобще не може да намери мрежа, а в останалите 30 от 40% сигналът е толкова слаб, че цикли, цикли и апаратът не ще въобще да се закачи. В Лозенец се закачам, но ако връзката се "напрегне" малко повече, разбирай, няколко паралелни конекции, сигналът/свързаността се губят. Явно просто телефонът преценява, че е толкова бавно, че практически няма интернет и "4G" символът изчезва. След малко пак се появява. Трагедия е! Ако човек е тръгнал някъде и да си слуша музика on demand, демек теглиш и слушаш - ОК, ако веднъж успееш да се закачиш. Обаче за радио и куп други неща не става никак! Супер съм разочарован. Не съм тествал из други квартали, но общо взето добих представа за какво става въпрос.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Ако сим картата е с активен нет към макс като се свърже към булсат пак е бърз. Ако сим картата е неактивна към макс и се свърже към булсата тогава скороста е 256/128 kpbs.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.При неактивната радиата работеха. Но по мое наблюдение на булсата нета не е добър, поне в София. А и столицата на булсата е Ст. Загора- от там някой да каже как е.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.При неактивната радиата работеха. Но по мое наблюдение на булсата нета не е добър, поне в София. А и столицата на булсата е Ст. Загора- от там някой да каже как е.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Няма нищо общо, просто за съжаление покритието им е много рехаво и си мислите, че има някакви ограничения :) В Люлин явно по случайност съм до клетка, все пак съм на границата между два микрорайона и оживен регион, та вдигам 5.5 MBit. Към Макс не мога да се свържа, просто абонаментът отдавна е изтекъл. Просто явно клетките им са толкова раздалечени, че не се получава читаво и стабилно покритие.
Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Я направи един speed test на неактивната максо-телекомската ти карта, дето се връзва през Булсата.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
На мен и двете ми карти към Макс са неактивни. Ето какво се изписва, когато опитам да се свържа към 28413 (снимка 1).
Ето и скоростта, когато съм включил роуминг и се вържа към Булсат - 28411. Доближих се до прозореца и това е максималното (снимка 2).
Ето и скоростта, когато съм включил роуминг и се вържа към Булсат - 28411. Доближих се до прозореца и това е максималното (снимка 2).
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
В Стара Загора преброих минимум 13-14 базови станции,може и да са повече,няма как да тествам скоростта!
P.S. Сетих се за още няколко,според мен са доста нагъсто тук!
P.S. Сетих се за още няколко,според мен са доста нагъсто тук!
-
- Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
[Quote]Кой тогава ще даде парите на огромните, @лчни и ненаситни оператори Мтел, Виваком/тел и Теленор за скапаният им нет, при условие че тези компаниики предлагат 10 пъти по-добри оферти[/Quote].
Много хора дават и ще дават защото има много по-добри оферти от куците на Макса и Булсата. Това че ги няма по сайтовете им не значи че ги няма. Радвай се на 300 ГБ за 38.90 и си мисли че си хванал авробуса докато пътуваш с влака.
Много хора дават и ще дават защото има много по-добри оферти от куците на Макса и Булсата. Това че ги няма по сайтовете им не значи че ги няма. Радвай се на 300 ГБ за 38.90 и си мисли че си хванал авробуса докато пътуваш с влака.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
[Quote]Колега, радвам се, че съм ти бил от полза, но целият "кредит" е за vv![/Quote]
Разбира се, специални поздрави и за автора на темата @vv, благодарение на когото разбрахме за тези тестове и първия вътрешен роуминг в България!
Иначе не си мислете, че като срещу мрежата на Булсат не стои надпис "заключена/недостъпна" това означава свободен достъп. Напротив- колеги с карти на Теленор и Мтел са се опитали да пуснат роуминга, но не става. Очевидно и двата оператора трябва да разрешат, иначе няма как да стане свързването с мрежата. Това се потвърждава и от въведените различни правила- без ограничение на скороста за активните карти и ограничение от 256/128 kpbs за неактивните. Тоест, със сигурност има споразумение за тестов роуминг между двата оператора.
Разбира се, специални поздрави и за автора на темата @vv, благодарение на когото разбрахме за тези тестове и първия вътрешен роуминг в България!
Иначе не си мислете, че като срещу мрежата на Булсат не стои надпис "заключена/недостъпна" това означава свободен достъп. Напротив- колеги с карти на Теленор и Мтел са се опитали да пуснат роуминга, но не става. Очевидно и двата оператора трябва да разрешат, иначе няма как да стане свързването с мрежата. Това се потвърждава и от въведените различни правила- без ограничение на скороста за активните карти и ограничение от 256/128 kpbs за неактивните. Тоест, със сигурност има споразумение за тестов роуминг между двата оператора.