Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Не знам до колко говори това за роуминг, но...
Ползвам бисквитката на Макстелеком в Сливен. Без проблем. Интересно, че след сканиране с телефона за налични мрежи не ми излезе мрежа макс - каквато и да е тя 2Ж, 3Ж. Излезе само Булсат ЛТЕ.
Не знам дали има роуминг и до колко този факт говори за това.
Ползвам бисквитката на Макстелеком в Сливен. Без проблем. Интересно, че след сканиране с телефона за налични мрежи не ми излезе мрежа макс - каквато и да е тя 2Ж, 3Ж. Излезе само Булсат ЛТЕ.
Не знам дали има роуминг и до колко този факт говори за това.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Милен, извинявай, но явно не четеш внимателно! Първо, отдавна не съм абонат на Макс телеком, даже се разделихме със заплахи за съд. Това не пречи да ползвам нета на Булсат без никакви лимити, и въобще да не мога да се вържа към мрежата на Макс, както е видно от снимките ми! Второ, да, абонати на М-тел и Теленор не може да намажат келепира. НО това не е заради Булсат, а защото в самите карти на М-тел и Теленор е въведена забрана да се свързват с друга мрежа, освен на конкретния оператор! И за това ме информира точно телефонът ми - че КОНКРЕТНАТА КАРТА не позволява свързване към дадената мрежа, А НЕ ОБРАТНОТО.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Много внимателно чета колега, не се притеснявай за това :D
Аз също не съм абонат на Макс Телеком. Както вече писах, използвам предплатена карта, която вече не е активна/не се свързва с мрежата на Макс.
И така, абонатите на другите телекоми не могат да се свържат с мрежата на Булсат, с изключение на Макс. Как е въведена точно забраната надали го интересува някой. За мен най-показателно за това, че има споразумение между двете компании е факта на различното държане на картите. Активните/на договор/били някога на договор от Макс ползват нет без ограничение, а неактивните/предплатените- ограничен на 256/128 kpbs. Как Булсат знаят коя карта на макс е активна и коя не, коя карта е предплатена и коя на договор??? Няма как- освен ако самите Макс не им подават тази информация! Това диктува елементарната логика! Защо при вас нета е абсолютно неограничен, а при мен- ограничен на 256/128 kpbs.? Замислете се!
Аз също не съм абонат на Макс Телеком. Както вече писах, използвам предплатена карта, която вече не е активна/не се свързва с мрежата на Макс.
И така, абонатите на другите телекоми не могат да се свържат с мрежата на Булсат, с изключение на Макс. Как е въведена точно забраната надали го интересува някой. За мен най-показателно за това, че има споразумение между двете компании е факта на различното държане на картите. Активните/на договор/били някога на договор от Макс ползват нет без ограничение, а неактивните/предплатените- ограничен на 256/128 kpbs. Как Булсат знаят коя карта на макс е активна и коя не, коя карта е предплатена и коя на договор??? Няма как- освен ако самите Макс не им подават тази информация! Това диктува елементарната логика! Защо при вас нета е абсолютно неограничен, а при мен- ограничен на 256/128 kpbs.? Замислете се!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Според мен поведението на твоята карта е факт заради недоносената мрежа на Булсат. И аз като си направих тест в огромна част на центъра в София и Лозенец скоростите бяха адски ниски и дори връзката прекъсваше. Разходи се из други квартали, а и не изключвай варианта заради "роуминга" в твоя телефон да е въведено ограничение, с цел избягване натрупването на висока сметка ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Не съм съгласен. Ограничението не е заради калпава мрежа, в моя квартал сигнала е фул(5 черти). Правил съм тест и в 5.00 часа сутринта, отново стига само до 256 к. Все щях да вдигна малко повече, ако нямаше ограничение, колкото и да е калпава мрежата. Ето и @vv какво е писал, той има две карти и възможност директно да ги сравнява:
[Quote]Ако сим картата е с активен нет към макс като се свърже към булсат пак е бърз. Ако сим картата е неактивна към макс и се свърже към булсата тогава скороста е 256/128 kpbs.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.[/Quote]
Извода за мен е, че моята теза е по-вероятна. Но това не е най-важното. Свидетели сме на първия вътрешен роуминг в България!
[Quote]Ако сим картата е с активен нет към макс като се свърже към булсат пак е бърз. Ако сим картата е неактивна към макс и се свърже към булсата тогава скороста е 256/128 kpbs.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.[/Quote]
Извода за мен е, че моята теза е по-вероятна. Но това не е най-важното. Свидетели сме на първия вътрешен роуминг в България!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Хайде честито!! Вече има и новина на сайта за роуминга! Моята теза се потвърди!!
http://www.mobilebulgaria.com/news/35785/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%E2%80%9D-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-lte-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC%E2%80%9D
[Quote]От края на миналата седмица потребителите на “Макс” вече могат да се свържат и с LTE мрежата на “Булсатком”, а според информация от наши източници е възможно и обратното.
От Mobile Bulgaria също успяхме да се свържем успешно с наличната в София мрежа на “Булсатком” с име 28411 4G, а от публикациите във форума на сайта става ясно, че това са направили и много други потребители. Във вторник “Макс” организира среща с медиите в централата си и не бихме се изненадали основната новина на събитието да е именно споразумението с “Булсатком”.[/Quote]
http://www.mobilebulgaria.com/news/35785/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%E2%80%9D-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-lte-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC%E2%80%9D
[Quote]От края на миналата седмица потребителите на “Макс” вече могат да се свържат и с LTE мрежата на “Булсатком”, а според информация от наши източници е възможно и обратното.
От Mobile Bulgaria също успяхме да се свържем успешно с наличната в София мрежа на “Булсатком” с име 28411 4G, а от публикациите във форума на сайта става ясно, че това са направили и много други потребители. Във вторник “Макс” организира среща с медиите в централата си и не бихме се изненадали основната новина на събитието да е именно споразумението с “Булсатком”.[/Quote]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Вече и аз не знам... ще изчакаме до вторник, да видим каква е истината ;) Всъщност моят случай е по-специален, тъй като след скандала ми с "Макс" те са филтрирали изцяло телефона ми, може би по мак адрес, т.е. дори да сложа тяхна карта с активен абонамент, пак не тръгва ;) И по никакъв начин не мога да се свържа с мрежата им.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
А дали са раздали твоя снимка по офисите си? :D:D:D
Надявам се имаш чувство за хумор и не се сърдиш.(flower)
Надявам се имаш чувство за хумор и не се сърдиш.(flower)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
От 1 октомври трябва да стартира и роуминга с Мтел, може би това ще обяват във вторник. Това успях да разбера от един от служителите без да уточнявам къде за да не го злепоставям. И с булсата не е случайно или грешка. Другото което разбрах, че отначало нямало да се плаща - предполагам като с булсата- не активните карти ще са на ниска скорост, не искаше всичко да уточнява.
Сега ако не стане от 1 а от 10 да не почнете пак упреквате като оня ден,че нямало роунинг.
Сега ако не стане от 1 а от 10 да не почнете пак упреквате като оня ден,че нямало роунинг.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София
Утре отивам и вземам 1 карта на Макс да тествам мрежата.И ако ми хареса ще се закача за тях.И без това 1 СИМ слот ми е празен.С Леново Р 70 съм.Трепач е.-:).Имат и изгоден лизинг май безлихвен.Добре се нареждат нещата,макар и с бавни бг темпове.
До скоро.Ще пиша като имам впечатления от услугата им.
До скоро.Ще пиша като имам впечатления от услугата им.