Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от velnsl » 27 сеп 2015, 16:45

Не знам до колко говори това за роуминг, но...
Ползвам бисквитката на Макстелеком в Сливен. Без проблем. Интересно, че след сканиране с телефона за налични мрежи не ми излезе мрежа макс - каквато и да е тя 2Ж, 3Ж. Излезе само Булсат ЛТЕ.
Не знам дали има роуминг и до колко този факт говори за това.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 27 сеп 2015, 19:39

Милен, извинявай, но явно не четеш внимателно! Първо, отдавна не съм абонат на Макс телеком, даже се разделихме със заплахи за съд. Това не пречи да ползвам нета на Булсат без никакви лимити, и въобще да не мога да се вържа към мрежата на Макс, както е видно от снимките ми! Второ, да, абонати на М-тел и Теленор не може да намажат келепира. НО това не е заради Булсат, а защото в самите карти на М-тел и Теленор е въведена забрана да се свързват с друга мрежа, освен на конкретния оператор! И за това ме информира точно телефонът ми - че КОНКРЕТНАТА КАРТА не позволява свързване към дадената мрежа, А НЕ ОБРАТНОТО.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 27 сеп 2015, 19:51

Много внимателно чета колега, не се притеснявай за това :D

Аз също не съм абонат на Макс Телеком. Както вече писах, използвам предплатена карта, която вече не е активна/не се свързва с мрежата на Макс.

И така, абонатите на другите телекоми не могат да се свържат с мрежата на Булсат, с изключение на Макс. Как е въведена точно забраната надали го интересува някой. За мен най-показателно за това, че има споразумение между двете компании е факта на различното държане на картите. Активните/на договор/били някога на договор от Макс ползват нет без ограничение, а неактивните/предплатените- ограничен на 256/128 kpbs. Как Булсат знаят коя карта на макс е активна и коя не, коя карта е предплатена и коя на договор??? Няма как- освен ако самите Макс не им подават тази информация! Това диктува елементарната логика! Защо при вас нета е абсолютно неограничен, а при мен- ограничен на 256/128 kpbs.? Замислете се!

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 27 сеп 2015, 20:05

Според мен поведението на твоята карта е факт заради недоносената мрежа на Булсат. И аз като си направих тест в огромна част на центъра в София и Лозенец скоростите бяха адски ниски и дори връзката прекъсваше. Разходи се из други квартали, а и не изключвай варианта заради "роуминга" в твоя телефон да е въведено ограничение, с цел избягване натрупването на висока сметка ;)

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 27 сеп 2015, 20:42

Не съм съгласен. Ограничението не е заради калпава мрежа, в моя квартал сигнала е фул(5 черти). Правил съм тест и в 5.00 часа сутринта, отново стига само до 256 к. Все щях да вдигна малко повече, ако нямаше ограничение, колкото и да е калпава мрежата. Ето и @vv какво е писал, той има две карти и възможност директно да ги сравнява:
[Quote]Ако сим картата е с активен нет към макс като се свърже към булсат пак е бърз. Ако сим картата е неактивна към макс и се свърже към булсата тогава скороста е 256/128 kpbs.
Аз имам две карти активна и неактивна и двете се свързват към булсата.[/Quote]
Извода за мен е, че моята теза е по-вероятна. Но това не е най-важното. Свидетели сме на първия вътрешен роуминг в България!

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 27 сеп 2015, 21:02

Хайде честито!! Вече има и новина на сайта за роуминга! Моята теза се потвърди!!

http://www.mobilebulgaria.com/news/35785/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%E2%80%9D-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-lte-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9C%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC%E2%80%9D
[Quote]От края на миналата седмица потребителите на “Макс” вече могат да се свържат и с LTE мрежата на “Булсатком”, а според информация от наши източници е възможно и обратното.
От Mobile Bulgaria също успяхме да се свържем успешно с наличната в София мрежа на “Булсатком” с име 28411 4G, а от публикациите във форума на сайта става ясно, че това са направили и много други потребители. Във вторник “Макс” организира среща с медиите в централата си и не бихме се изненадали основната новина на събитието да е именно споразумението с “Булсатком”.[/Quote]

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от labaling » 27 сеп 2015, 22:03

Вече и аз не знам... ще изчакаме до вторник, да видим каква е истината ;) Всъщност моят случай е по-специален, тъй като след скандала ми с "Макс" те са филтрирали изцяло телефона ми, може би по мак адрес, т.е. дори да сложа тяхна карта с активен абонамент, пак не тръгва ;) И по никакъв начин не мога да се свържа с мрежата им.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от zaboraboy » 27 сеп 2015, 22:29

А дали са раздали твоя снимка по офисите си? :D:D:D
Надявам се имаш чувство за хумор и не се сърдиш.(flower)

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от vv » 27 сеп 2015, 22:53

От 1 октомври трябва да стартира и роуминга с Мтел, може би това ще обяват във вторник. Това успях да разбера от един от служителите без да уточнявам къде за да не го злепоставям. И с булсата не е случайно или грешка. Другото което разбрах, че отначало нямало да се плаща - предполагам като с булсата- не активните карти ще са на ниска скорост, не искаше всичко да уточнява.
Сега ако не стане от 1 а от 10 да не почнете пак упреквате като оня ден,че нямало роунинг.

evripid76
Регистриран: 30 дек 2011, 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от evripid76 » 27 сеп 2015, 23:35

Утре отивам и вземам 1 карта на Макс да тествам мрежата.И ако ми хареса ще се закача за тях.И без това 1 СИМ слот ми е празен.С Леново Р 70 съм.Трепач е.-:).Имат и изгоден лизинг май безлихвен.Добре се нареждат нещата,макар и с бавни бг темпове.
До скоро.Ще пиша като имам впечатления от услугата им.

Отговори