Max пускат гласови услуги?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 22 окт 2015, 14:07

Да, това е странно (На мен пък преди на едно Леново ми намираше 4Г мрежите с теленорска карта, а с вивакомска излизаха само 3Г, докато на сегашния ми телефон и с вивакомската карта си излизат), но може би ако се сложи на "LTE only" да започнат да излизат? Явно много зависи от конкретния апарат какви особености ще има в намирането/свързването към мрежите.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 22 окт 2015, 16:44

[Quote]Така е, и аз го тествах - не изисква ГПС, качеството е добро и е с пуш - не точи батерия.[/Quote]
Точно така. Както вече казах, на много хора се обадих, за да ги уведомя за новия ми номер. Никакви проблеми с качеството на разговора, неразличимо от нормален GSM.

Изключително съм доволен, за мен лично свърши игото на тройния картел. Който иска, да си подписва двугодишните договори и да им пълни дебелата гуша :)

Сега остава и Булсат да пуснат добри оферти за 4G в комбинация с ТВ и най-после ще имаме конкуренция на доскоро олигополния мобилен пазар в Бг!

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от labaling » 22 окт 2015, 17:16

Някой има ли идея, ако си вземеш СИМ карта на Макс, с нея можеш ли винаги да се закачиш към тяхната мрежа единствено с цел да провеждаш разговори през Voicer? Или след изтичането на първоначалните 1 000 МВ трябва отделно да купиш и пакет за интернет, или да ползваш такъв от друг оператор?

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 22 окт 2015, 17:25

Неограничен е нета на 256кб/с, само не е ясно дали след изтичането на 70-те дни валидност на бързите, все още ще има нет на бавна скорост - предполагам не и тогава вече ще трябва да се зареди.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 22 окт 2015, 17:41

Получаваш 1000 МБ на максимална скорост. Ако ги изразходваш, скороста пада на 256/128 kpbs. И така 2 месеца и половина. После трябва да заредиш пакет за интернет, по тарифите за предплатена карта на Макс. Други възможности- да ползваш през нета на друг оператор, през Wi-Fi или да си вземеш нов стартов пакет за 5 лв. с нови 1000 МБ нет, но и с нов номер. Всичко е по твой избор :)

С 5-те лв. за стартовия пакет си плащаш за 100-те минути към всички национални мрежи. А тези 1000 МБ нет и после 2 месеца и половина на 256/128 kpbs на практика се явяват подарък.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от labaling » 22 окт 2015, 18:04

За мен е странно, ако е така, защото поне доколкото съм видял, когато картата ти не е активна, въобще не можеш да се закачиш към мрежата на Макс. А в случая практически е активна, защото имаш действащ телефонен номер с даден кредит.

Или с други думи, не знам точно как би работило това, което казвате. Не е както например при "Теленор", ако сложиш интернет карта, но нямаш абонамент или кредит, да ти изпише съобщение. При "Макс" просто не можеш да се свържеш. А да ти забранят да се вържеш към мрежата им, при положение, че имаш действаща услуга към тях, е абсурдно.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 22 окт 2015, 18:11

Не разбирам какво не разбираш :)

Погледни така нещата: двете услуги са отделни и независими една от друга. Гласовата услуга е приложение за смартфона ти. Теглиш го от Play store/App store. Въвеждаш номера и пин кода, получени в магазин на Макс и готово. Работи през всякакъв нет, не ти е нужен такъв от Макс.

Сим картата е подарък, може да ползваш, може и да не ползваш. Клиентите с абонамент към Макс не получават сим карта, а просто им се добавят 1000 МБ нет към бързите. Такъв е моя случай.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от labaling » 22 окт 2015, 18:25

Понеже аз имах юридически спорове с Макс телеком, бих си взел номер от тях и само бих "изчакал" да ми спрат достъпа, като тутакси нарушават -

"3.1. Макс Телеком предоставя Услугата на своите Абонати и Потребители 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, съобразно технологичните възможности на [B][u]Мрежата[/u][/B]. ";

"3.2.2. Безплатен достъп до услуги за осъществяване на спешни повиквания към службите “Спешна медицинска помощ”, Национална служба “Полиция” и Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, както и до единния европейски номер за спешни повиквания 112, [B][u]до прекратяване на индивидуалния договор по реда предвиден в него или в настоящите Общи условия, като достъпът до тези номера е гарантиран за Абоната[/u][/B]/".

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mkpetrov » 22 окт 2015, 18:31

Да, това наистина трябва да се провери, но според мен би трябвало да си е активна, ако си заредил нещо, било то нет или разговори. Все пак кртата си има някакъв номер при всички случаи, независимо дейта ли е или войсер, а при тях на практика всички са дейта. И аз още се чудя и проучвам - може и за всеки случай декември (Ако няма развитие с роуминга) да си взема направо една дейта да си я зареждам (Понеже VoIP засега не ми трябва от тях).

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Мilen » 22 окт 2015, 18:33

Понеже услугата е предплатена, не виждам как ще ти я спрат. По закон мобилните оператори са задължени да предоставят предплатени услуги, дори и на лица с неплатени задължения/дългове към тях. Имам и познати, които ползват по този начин, въпреки старите си дългове. Но ако просто търсиш за какво да се заяждаш с Макс, потърси помоща на адвокат :)

Отговори